petek, 22. november 2013

2275636 - kako ustrezno dopolniti karikaturo, kjer "politika" jaha želvo ("gospodarstvo"), vanjo pa je vprežen zajec ("izvoz")

[NavadniNimda]
Fali sedemtisoč-tonski blok iz betona, z mašnico privezan na želvin repek, in na katerem je vgravirano ”Javni sektor”.

Nimda, ko si že odprl sezono dorisavanja, menim, da bi v duhu iskanja najboljše prezentacije slovenske stvarnosti, bilo treba želvici, poleg tvojega bloka na repek privezati še ogromno prikolico, v kateri je še bolj ogromna cula, na culi pa piše "komunistični nasilnouravnilovski reketarsko hajduški zakoni".

Pa na tistega modela-jezdeca gori na želvi, na katerem piše polbenigno - "Politika", bi bilo zavoljo resnice bolj korektno napisati "NacionalSocialistična fritzlovska fašisto-rentarska Politika", pa zraven obvezno v sedlu dorisati še eno modelko, katere lik in obilnost se povzame po kakšni bolj špehasti in mišičasti možači iz našega vrlega kobajagi-parlamenta, pa gor napisati "Kompartija".

Da je risba, čimbolj realističen odraz naše stvarnosti, bi lahko zraven ob zajčkovi križni poti na Kalvarijo, dorisali še tablo z napisom "Naslednja postaja DemokratćkISocjalizem" in đambo plakat, "Namesto k polnočki, na koncert Kombinatk v Uješci. Izvajale bodo hite: bandiera rossa, hej brigade,...ugledni gosti, Alenka...".

Pa množico, na kateri piše "Sindikati", kako mečejo kamne na zajčka, miri jih pa Jezusu podoben tip, ki ima na majici Logotip Financ in napis "Podjetniški Zmagovalci", v drugi vrstici pa "www.izvozniki.si" in otspot še v drobnem tisku "lajkajte nas na našem fejsbuk sajtu, spremljajte nas na Twitterju".

Link

Ni komentarjev: