četrtek, 12. junij 2014

2407801 - če bi se pravočasno izvedla lustracija...

[menitu]
Eh, so hoteli mehki prehod iz komunizma v demokracijo, pa so dobili trd pristanek.

Če bi 91 kućan bingljal na trgu revolucije, bi bilo sedaj malo drugače, tako pa so njegovi vse pokradli, pa še medije si prisvojili, pa..

To je res. če bi bingljal, bi definitivno bilo drugače.

PS
Ipak, ni bilo treba, da binglja zares, pa, da ga mora kdo imeti na duši, s krvavim rokami do konca življenja, dovolj bi bilo, če bi zgolj "bingljal" simbolično.
To se je dalo doseči z lustracijo, v kateri bi cca 200 rdečih tolparjev, na čelu s Kučanom, dobilo rdeči karton doživljenjsko, nadaljnih par tisoč pa za ene 5 mandatov.

Vse sodnike iz časa socializma bi morali odpustiti, pa se naj gredo privat odvetništvo, ali pa sikter med pravnike v privat podjetjih. In dosmrtno ( vidi me Tasilo, hehe) ferboten biti sodnik.

In seveda, vse, za katere obstajajo dokazi, obsoditi individualno. Zločinov je za sabo ta tolpa pustila na milijone, ni hudiča, da jim je uspelo vse dokaze uničiti.

A veliko bolj kot to, bi morali obsoditi Partijo, ZKS, UDBO, KNOJ, OZNO in SDV kot zločinske organizacije, njihovim tedanjim sukcesorkam pa temeljem te dosojene zločinskosti, propovedati delovanje in odvzeti vse premoženje, ki so ga nasledile od ZKS. Razpustiti tolpo, ne pa ji pustiti, da se problači in preimenuje v posmeh narodu.

Vse rdeče direktorje, ki jih je nastavila kompartija, bi morali odstaviti do tretje managerske ravni in jim dati na izbiro, da konkurirajo za kakšno nemanagersko delovno mesto v podjetju, ali odidejo.

Prihvatizacijo bi morali preprečiti tako, da se čisto sve komercialno premoženje vseh podjetij v državi, sami državi odvzamejo in se dajo v en sam sklad, delince tega sklada pa podelijo vsem državljanom. Privatizacija v kateri je prvi korak podleitev vsega narodu. Z ustavo bi hkrati morali preprečiti podržavljnje oz propovedati, da bi država imela komercialne gospodarske družbe. Nakupi deležev v podjetjih s krediti z zastavo samega deleža v podjetju bi morali biti z zakonom prepovedani.

Če bi Kučan, oz kučan™ oz "kučan" na tak način "bingljal", bi to Sloveniji bilo še bolj v pomoč, bolj učinkovito in koristno, efekti bi pa bili skoraj povsem identični, kot če bi ga zares čaušeskizirali. Le da nihče ne bi imel krvi na rokah, kar pa je za proces demokratizacije zelo pomembna razlika.

PPS
Ko bi pa agitprop cvilil, da kobajagi ni kadrov, ki bi nadomestili one odstavljene direktorje in lustrirane sodnike, bi moral odgovor biti: Pušite nam kurac, vse je bolje od te tolpe! Tudi če bi nastavili opice in ali kobilice namesto njih bi povzročile manj škode.

To se sedaj vidi. Za njimi je ostalo razdejanje in nekajstomilijardna škoda, kar je huje od bibličnega napada kobilic. Pa še svoboda je narodu znova ogrožena, ker se je tolpa osilila pa sodi indično, kot bi bili nad kočevsko fojbo in celo rožlja z uvedbo socializma oz totalitarizma.

Link

Ni komentarjev: