sobota, 28. junij 2014

2418189 - o komplementarnosti prodaje kolhozov in rezih v JS

[DrWee]
Od veleumov na Financah bi pticakoval malo boljse argumente, zanima me kaj se bo zgodilo, ko ne bomo vec imeli s cim filati proracun in se na ta nacin razdolzvati? Prva stvar, ki bi jo morala narediti vsaka vlada je zmanjsanje drzavnega aparata, verjetno tja do 50% ... sele potem bi dejansko bilo kaj koristi od prodaje drzavnih podjetij ... to kar se sedaj pocne je metanje denarja skozi okno

Tvoja logika je, ilustrativno seveda, kot to: "Zapravljivi smo, ampak smo tudi nagnjeni k zadolževanju". "Grd sem, ampak po drugi strani zelo smrdim", "Nisem lep, sem pa zato toliko bolj glup".

Kobajagi, če ne zmanjšamo stroške iz naslova prevelikega JS aparata, nima smisla zmanjšati stroške iz naslova orgijanja potom državnih kolhozov.

How about oboje? Da razdržavimo gospodarstvo, torej privatiziramo vse te jebene komercilane državne kolhoze, ki so zgolj mašinerija za ropanje nacije in obenem odpustimo 50% pizdekov visečih na državni sisi, predvsem one sinekurce in apanaže fafljajoče lezileboviče, ma tudi vse druge odvečne in na bogato zaposlene plačane volivce kompartije in drugih kriptokompartij naše partitokratske scene, ki se jih preprosto ne moremo in ne smemo privoščiti, pa četudi so, pogojno rečeno, na svojih delovnih mestih uporabni.

Oba ukrepa sta v korist davkoplačevalcev. Eni prinesejo profit skozi znižanje stroškov, drugi pa skozi znižanje obrestnih obveznosti do posojilodalajcev. Dvojni plus v proračunu.

In bogami imamo mi tu še vrsto drugih ukrepov, tak, da sploh ne gre za dilemo ukrep A ali B, temveč za vprašanje kako vzporedno sprožiti desetine podobnih ukrepov, ki razbremenjujejo davkoplačevalce, ter razbremenjujejo, motivirajo in privlačijo privat domače in tuje investitorje.

Link

Ni komentarjev: