nedelja, 29. junij 2014

2418401 - kaj lahko pričakujemo od prevzetega Mercatorja

[vrac]
> [FIN-311684]
> Naših politikantov je lahko sram in naj pazljivo poslušajo umirjenega Todoriča, veliko se lahko naučijo. Lahko ga povabijo v parlament, da jim odpredava o podjetništvu. Podjetnik je vložil svoj denar in želi, da se mu vložek čimprej vrne in brez slovenskih kupcev se mu ne bo vrnilo nič. Torej, Todorič mora privabiti Slovence v Mercator. In kako nas bo privabil? Todorič očitno že ve.

Naivnost nekaterih je brezmejna...

Tvoj odgovor je ilustracija na daleč v svetu poznane nacisoc "argumentirane debate". Tvoji "argumenti" so takorekoč osupljivo... eee... ee.., kako, da kažem prazni. Ker jih sploh ni. Gozdna nacisoc golazen znate samo ad hominem pljuvati "ti si brezmejno naiven", "boste videli, naivneži, ko Todorić kupi Mercedesa, pa ga sam opraska s ključi ali pa mu v rezervoar da cuker ali pa vodo, pa zariba motor, ali pa ga nalašč zaleti v škarpo...". Auuuuu!

P: Do sedaj do Mercatorja nisem imel nikaršnega specifičnega posebej za njih zavzemanega garda, zlasti ne religioznega. Ko sem moral sem zavil v Mercator, ko sem vedel, da se kaj dobi samo v Mercatorju, kar je res sila redko, sem zavil v Mercator s polno pozitivo (Recimo v Mercatorju v Črnučah pupike pečejo najboljše žemlje s semeni v Ljubljani y bogamy y šyre).

Skratka, mene je v odnosu do Mercatorja do sedaj bila ena sama pragma. Pragma z maksimalno skepso, kajti kdorkoli se na trgu reklamira tako, da trka na naci čustva je zame v štartu do polovice zavrnjen.

Poslej bom pa s pozitivno radovednostjo šel opazovati bogatenje Mercatorjeve ponudbe. Ne takoj. Čez ene 6-12 mesecev, ko uspeta vsaj začeti konzumirati na novo sklenjeno zakonsko zvezo.

Zdaj, ko ga je prevzel Konzum, pričakujem torje predvsem bogatenje raznovrstnosti Mercatorjeve ponudbe, pričakujem, da se bo Mercatorjeva sicer zelo solidna, ne bom pa rekel da ravno zgledna, ma solidna postrežba zagotovo še izboljšala. Zakaj? A zato, ker bi Konzum imel boljšo "tehnologijo postrežbe in CRM"? Seveda ne! Ker ima slabšo. Tudi zato je Todorič bil tako fasciniran z Mercatorjem, ker pričakuje intra-fertilizacijo, ki bo dvignila tudi Konzum.

Dvig nivoja postrežbe v Mercatorju pričakujem zato, ker bodo tam zaposleni ljudje zlezli iz dolgoletnega krča in ker se bo treba na trgu poslej boriti proti Sparu, ki bo poslej dvignil svojo raven, da parira močnemu Konzumatorju in proti Tuši, ki bo poslej drkal samo še na naci sentiment.

Todorič prav tako odkrito govori o tem, da želi ustvariti sistem, ki bo postal zanimiv Tescotu.

Skratka in njemu je jasno, kakor tudi verjamem, da je jasno tudi nekaterim dosedanjim lastnikom Mercatorja, ki se jih v Sloveniji izključno slika, kot nesposobne, zaradi česar nam vsem kolektivno utegne uiti moment njihove solidne izobraženosti ter inter-industrijske informiranosti oz podkovanosti glede aspekta imanentne konsolidacije, ki je stalni proces v kapitalizmu.

Slovenci nehajmo tarnati in na ta merđer poglejmo z odprtimi umi, brez religioznih, ksenofobnih, ozkosrčnih in podobnih zagovedanih sentimentov. Ta združitev Sloveniji in Slovencem lahko samo koristi. Začenši s 400 milijoni svežega keša, ki je priromal v Slovenijo. Res je, če med nami ne bi bilo toliko kronskih bedakov, bi to lahko pred leti bilo veliko več, a to je zgodba za v drug film.

Zdaj se lepo zleknimo nazaj in uživajmo v procesu napredka in dviga odličnosti na trgu, ki sledi. Najprej bomo dobili izboljšani Mercator, pa kolateralno še izboljšani Špar, Tuš, in še kateri trgovčič pri nas.

Ker ne bo več vseh teh incestuoznih relacij, še regulator lahko končno prost konflikta interesov prične opravljati svoje delo profesionalno. Tudi to je benefit! Ki ga bo še več, ko razdržavimo še Telekom, Krko in ostale državne in paradržavne kolhoze. Pa v zdravstvu bi lahko marsikaj prišparali, kanede.

Potem bomo potrošniki nekega dne deležni milosti vstopa Tescota in podobnh Tier 1 globalnih igralcev. No, takrat bomo za razred bolj normalno tržišče. Za to smo se konec koncev ves čas borili, kanede, bratje forumski in sestrice moje prelepe forumske.

Glede naših dobaviteljev: Kaj koji kurac se pa njim lahko slabega zgodi? A to, da bodo imeli dodatni pritisk in motiv za dvig svoje kakovosti? Sploh pa, kje je tu kakšen razlog za nas potrošnike, da bi bili zaskrbljeni?

Glede naivnosti: Da se razumemo, problem pritiska trgovcev in zlorabe trgovske moči proti izvirnim proizvajalcem, ki iz cene na trgu polučijo domnevno prenizek odstotek, obstaja. ta problem obstaja! ma ta problem je vleiko večji danes, ko se na mikro slovenskemu trgu na teh dobavitlejih izživlja kartelni trozob, pri čemer je eden oženjen z državo. Trdno sem prepričan, da bodo poslej dobavitelji bodisi v nekoliko boljšem položaju, bodisi pa občutnih sprememb sploh ne bo.

Dodatno, dvomim, da se bo kateremukoli etabliranemu solidnemu, odličnost v poslovanju zasledujočemu dobavitelju Mercatorja zgodilo karkoli dramatičnega.

Čeprav se bi nekaterim dvornim mazačem moralo kaj hudega zgoditi, da se razumemo. Nič ne bi škodilo niti, če par najhujših podmiznih mazačev, kar lepo propade, da se Slovenija očisti teh mutikašev. Ki v bistvu po fritzlovsko zlorabljajo in posiljujejo slovenske potrošnike. Ko jih jebe golazen, naj kar crknejo, če so itak zavezani ziključno mutenju in nategu!

Vsi ostali so pa častni Slovenci oz slovenski proizvajalci zasledujoči cilje doseganaj venomer višje ravni odličnosti, torej "Slovenci" v pozitivnem smislu te besede, smislu, ki je, kot eden izmed dejavnikov bil motiv tudi Todoriću.

Todorić verjame v slovensko odličnost in jo zagotovo ne bi niti spregledoal niti dopustil da jo izgubi. To pa pomeni, da bodo te vrste slovenski dobavitelji Mercatorju, poslej dobili razširitev trga na celo regijo oz povišanje volumna in s tem rast.

Sam sem potemtakem prepričan, da iz te matematike pod črto sledi v seštevku večji volumen prodaje za naše dobre dobavitelje. Priložnost definitvno bo tu in odprata za sve, ki se hočejo za to potruditi.

To, da bo poslej Kras moral nazaj na pozicije kakovostnih pršutov namesto, da je brez prave konkurence prodajajoč v treh slovenskih kartlenikih zlezel na nizke veje šušmarja, ki v trgovine pošilja slabemu karpaću podobna jajca, me pa veseli. Kras to zmore doumeti in Kras to zmore preživeti. Bo pa seveda v Mercatorju (in kolaterlano tudi v Tušu in Šparu) končana era enega domačega in malo italijanskih pršutov, mortadel, šunk, klobas ipd. Pač pride nova, širša in raznovrstnejša ponudba. Hvala kurcu, naj kar pride.

Bojmo se mi nečesa drugega. Bojmo se podmukle notranje pete nacisoc kolone v Mercatorju, ki bo delovala destruktivno in koruptivno vztrajnostno hotela ohraniti enoumje v korist domačih fritzlekof. Tega se pa bojmo. To lahko Mercatorju zelo škodi!

Link

Ni komentarjev: