ponedeljek, 23. junij 2014

2414437 - komentar kolumne "Cerar v ofsajdu" Jureta Ugovška

Polega tega, da privatizacija državne lastnine v komercialnih podjetjih ne sme biti percipirana kot problem in slaba novica, ravno kontra, zlasti pri nas je nujnost in conditio sine qua non za rešitev Slovenije iz blata bede, ponovno želim usmeriti pozornost avtorja članka, politikov in slovenske javnosti, na dejstvo, da privatizacija ni enako prodaja lastniku čigar domicil je izven Slovenije.

Politiki, ki sluzijo populistično vzdolž vektorja gospodarske ksenofobije, tega ne počno na temelju resničnega obstoja racionalnega sentimenta zaščite ljudstva pred domnevnim zasužnjenjem po tujcu, ki postane lastnik nekaj smešnih državnih kolhozkov, temveč to počnejo v natančno enaki maniri, kot Fritzl, ki je hči zaprl v klet pod alibijem, da jo reši pred grdim svetom, ki jo hoče zadrogirati in v prostitutko spremeniti. Zato jo je Fritzl raje posiljeval sam, zaprto v klet, ker, če jo posiljuje on, ne bo postala kurba in on ji pa ja ne bo nosil heroin v klet, nje, de. Saj ji je vendarle oče.

Enako hočejo slovenski cerarji zapreti slovenske državljane v svojo fritzvlovsko nazisoc klet, jih tam sami po fritzlovsko posiljevati, češ, da bi jih rešili pred grdim Tujcem™, ki jim hoče škodovati.

Zato takšne cerarje in vse njemu pdobono sluzeče politike iz nadaljne obravnave probelma izključim, kot neupravičene in njihove aspiracije, kot nerelevantne.

Če se pa sedaj vprašamo o sentimentu državljanov, ali dela državljanov, ki iz katerega koli razloga, imajo de facto strah pred lastnikom, čigar stalni naslov oz domicil ni na "sveti slovenski zemlji", če se v to sicer sila sumljivo percepcijo ne vtikamo, temveč se odločimo jo spoštovati, kot kredibilno in upoštevanja vredno, potem je moj provokativni odgovor na te iracionalen strahove takšen:

Ok, če vas je res iskreno in pristno strah privatizacije, ki se jo izvede tako, da od države neposredno odkupi investitor, čigar domicil ni na "sveti slovenski zemlji", potem izvolite privatizirati tako, da vse državno premoženje sestavljeno iz lasniških deležev v komercialnih kolhozih, v prvem koraku preprosto prenesete v privat last državljanov. Državljanov zato, ker se populistični izgovor politikov cerarjevskega kova glasi tako: "Nočemo, da tujec postane lastnik, hočemo da naši državljani ostanejo lastniki".

Na, pa naj ostanejo, le da poslej ta lastnina ne bo več državna, ne bo več pod palcem politikov, ker bo v privat lasti državljanov.

Ne bom razvijal in elaboriral vse možne modele tovrstne operacije, vsekakor bi pa omenil, da bi naslednji korak lahko bil, da se izvede dokapitalizacija in ali konsolidacija, pri čemer se sme določiti tudi pravilo, da zgolj suh svež nov keš sme biti metoda dokapitalizacije ali plačila pri konsolidaciji. Kar po domače pomeni, da imajo lastniki - državljani, katerih domicil je magari obvezno na "sveti slovenski zemlji", možnost potegniti iz žimnic dedovino, zlato in to pa to, pa postati novi konsoilidirani, ali celo kakšen izmed njih edini privatni lastniki Telekoma.

In ader wordz, ne narodu podcenjevati temeljne kmečke pameti oz osnovne ravni minimalne inteligence, pa skušati prodajati mudološko-demagoški populizem, da tu gre za vprašanje tujec-netujec, kajti pot privatizacije brez tujca obstaja. Magari tako trivijalna. Tu gre za fritzlovske aspiracije cerarjev in drugih cerarskih rdečetalibanskih in nacisoc politikov nazional-socialistiše đamahirije SLovenistan. Odkritih in kripto nacisocialistov! Eto za to tu gre. Zato je sramota, da se novinarji delate neumne. še večja pa, le ste tako površni, da tega umazanega ozadja ne dešifrirate.

Ne nas imeti za norce, EU ne terja prodajo tujcu, EU terja razdržavljenje, EU terja, da se fritzlovske politike nacisoc Slovenistana potera stran od žepov državljanov in gospodarskih družb. EU terja, da se fritzlovskim politikom Slovenistana izda prepoved približevanja gospodarskim družbam, ki jih danes imajo za svoj fevd in volivni plen, ker je to "približevanje" in orgijanje v fritzlovski kleti, vzročnik neštetih devijacij, bolezni in zlodel. In štale, ki smrdi sredi EU!

Ne nam prosim servirati nebulozo, da se EU vtika v to ali naj ima kupec državnih deleežv v kolhozih stalni naslov tu "na sveti slovenski zemlji", v Monacu, v Londonu, oz neznano kje na planetu.

Ne satanizirajte EU, ker EU-ju je že po temeljnem dizajnu EU ideje vseeno kje stanuje bodoči novi lastnik. Ravno nasprotno, EU insistira, da mora biti popolnoma vseeno kje stanuje kupec oz novi lastnik.

EU ve samo to, da politiki ne smejo imeti na voljo svojo lastno fritzovsko klet, ki si jo cerarji, jankovići, mojškre, golobi, kučani, vebri, židani, andrejisštajerske, in celo janšoti, ter številni podobni nacisoc harlekini, sprijeni kakor so, zgradijo z denarjem nacije, katero potem zaprejo v to fritzlovsko klet in jo tam posiljujejo. Perverzno in arogantno do amena!

Za to tu gre! In za podobno zadevo gre, ko EU in OECD terjajo vnormaljenje pokojninskega sistema.
EU, OECD, MMF in številni drugi mednarodni deležniki, žal, nočejo iti v podrobnosti, pa Sloveniji kar predpisati celoten pokojninski sistem, recimo kopijo švedskega, temveč so zgolj terjali uravnovešenost državnih financ. Skratka, v pokojninski sistem se vsebinsko niso nič vtikali, čeprav jasno povedo, da nimamo normalnega.

Upam, da, ko bo spet frka in bodo omenjeni svetovni deležniki terjali reformo pokojninskega sostema, ne boste novinarji spet ploskali vsaki fritzlovski prevari, karšna je bila najbolj recentna in, da se ne boste pridružili fritzlovksi politiki, ko bo napadala svetovno zainteresirano javnost, češ, da nam solijo pamet.

Začnite že enkrat igrati vlogo, ki vam je dana v družbi, začnite strokovno pisati o reformah, pokojninskem sistemu, privatizaciji. Začnite o tem že enkrat pisati kakor se spodobi, zgledujoč se po dobrih praksah civiliziranega sveta, ali pa nehajte pisati o tem, pa pišite raje o lahkotnejših temah, o pedikuri in manikuri rvacke zvezdnice Severine, recimo, o tem zakaj je Marija iz mehiške žajfnice zapustila Pedra in svoj robček navidezno nevede izpustila, ko je mimo prišel Vicente Calderon, ali kaj podobnega. Bi šlo?

Link

Ni komentarjev: