nedelja, 22. junij 2014

2413991 - percepcija kapitalizma v Sloveniji in v ZAE

[sanator]
Najbolj tocen odgovor o privatizaciji je,nihce nima popolnoma prav.

Ne vem temeljem česa to trdiš in temeljem česa je to lahko pravilna observacija.

Vem pa, da pajdaški agitprop slovenskih udbokominističnih nazisoc tolp načrtno in sistematično nenehno v eter nadležno laja svoj gospodarskoksenofobni, mafijski, fritzlovskemu incestu zavezan agitprop, ki ima za cilj prestrašiti Slovence, da bodo postali sužnji in sluge tujcem. Kar je seveda prastrah Slovencev in gumb v amigdali vsakega povprečnega Slovenca, ki vedno in zanesljivo proži pričakovan ksenofbnoplemenski odziv, ki je seveda ugoden za manipulatorje, ki to prožijo.

V UAE vabijo tujce, da investirajo. Le te so v nepremičnine, zlasti turizmu namenjene nepremičnine in druge spremljajoče biznise v Dubaju in Abu Dhabiju vložili tisoče milijard in te tujci, ki naj bi domnevno kobajagi bili grožnja za zasužnjenje domačinov, si lahko s seboj odnesejo samo svoja lastna jajca v skrotumu vpetemu v mednožje, nepremičnin in marsičesa drugega, pa seveda ne bodo mogli, če bi kdaj želeli recimo izstopiti iz zgodbe iz malicioznih špekulantskih namenov.

Palme in hoteli in vile in resorti na njih so tam, pa če neka svetovna hotelska veriga, recimo Sofitel, hoče izstopiti, naj kar izvoli, bo kdo drug prevzel in na isti infrastrukturi pač posloval pod drugim brendom. Mar je to tako težko doumeti?

Da niti ne omenjam, da so domorodci v UAE pravila igre spisali predsvem sebi v prid, a so tudi svetovnim investitorjem pač dali tisto, ker jih najbolj zanima - ugodno davčno in poslovno okolje. Win-Win. Win-fakin-Win! Težko li je?

Seveda ni, razen v komunisto-udbo-boljševiških đamahirijah, kjer tolpa vidi le in samo maksimizacijo haračev, paraharačev in reketov, ker ji je poleg pljačke silno pomembeno nahraniti svoj boljševiški tolparski ego tako, da rajo prisilno uravna v enaki bedi, zato se v maniri UAE šeika nikdar ne bo odrekla davku na plače od mezd in reketov na mezde. Zato nimajo prav tisti, ki serejo, da tu v modusu operandi naših rdečih tolp ni ničesar ideološkega. Ker je!

Šeiki od gospodarske dejavnosti poberejo in zaslužijo veliko več, kot naša udbo-boljševiška stekla tolpa, pa se ne gredo teh boljševiških fritzlovskih orgij in izživljanja nad rajo, ki živi od mezd, temveč lepo poberejo davke od tistih, in tistega, kar je res potentno, da jih plača. Glavne koristi pa sploh ne išče v davkih samih, temveč v dejstvu, da se ke k njim steka ne le tisoče investicijskih milijard iz celega sveta, temveč tudi potrošnja milijonov turistov in šopingarjev.

Vsi, od šeikovskih fevdalnih familij, preko nekraljevskih domačih in tujih poslovnežev, do obične raje profitirajo predvsem od tega poslovnega hepeninga per se, pa če bi davki bili v celoti in ne le na mezde nula, a niso. A to našim gozdno-hajduškim tolpam ni in ne bo nikoli jasno.

Oni bi radi predvsem do krvi hajdučili in reketirali domačo rajo in podjetja v zvezi z rajo, hkrati pa arogantno pričakujejo, da jim bodo svetovni investitorji dali svoje trge in svoje peneze, da jih upravljajo kar oni - naši rdeči hajduki. Češ, kseno naj bo srečen, da mu sploh dovolimo, da nam posodi, oz šenka denar, ki napaja gospodarsko dejavnost v Sloveniji. Auuuu!

Pri vsem tem pa naša vladajoča partitokratska tolpa seveda zelo skrbno prikriva dejstvo, da nikoli niso ponudili razdržavljenje slovenskega gospodarstva na način, da lastniki postanejo državljani Slovenije. Edinikrat, ko smo videli nekaj malo tovrstnega dogajanja, je ta pajdaška tolpa perfidno prevarala narod tako, da je na veliko licitirala in širila agitprop, češ, da so v deželi uprizorili "pretvorbo" družbenega (državnega) premoženja v zasebno.

V resnici so pa iz 95% nekdanjena de facto državnega premoženja poslej ustvarili tudi de iure 65 odstotnih točk državnega (beri politićarskega fevda, beri njihovega svojega premoženja) in uredili, da 30 odstotnih točk od nekdanjega "družbenega( de facto državnega) dopustili, potom z "zakoni" podprte kraje dveh tisočletij, preide v roke njihovihsvojih nomenklaturnih prvakov in posvečencev. Motiv in alibi je pa bil "ne bomo valda dopustili, da se tega polastijo tafarški, raje uredimo, da to ukradejo naši, kompartiji in "naši stvari" (Cosa nostra) zavezani nomanklaturni praetorianci. Podvala med vrticami je pa, da to kobajagi mora nekdo ukrasti in druge variante ni.

Bojda je še cca 10-12 milijard državnega premoženja v komercialnih podjetjih, okrog katerih se zdaj v Sloveniji vodi ideološka in mafijska in frakcijska vojna, češ, ali se jih naj privatizira ali ne.

Argument, da to ne sme iti "tujcu" je seveda zgolj krinka udbokomunistične mafije. Prava resnica je, da oni trdijo, da to ne sme iti niti Slovencu, razen izjemoma, če je ta Slovenec "zanesljiv kompartijski praetorijanski nomenklaturni udbo-kader".

Udboboljševiška tolpa se zaveda, da njihovega t.i. "socializma", magari "demokratičnega", ne more biti, če ni kapitalske podstati v obliki državnih komercialnih kolhozov. Njihov t.i. "socializem" je po svoji vsebini bil, je in vedno bo, nič drugega, kot kapitalizem.

His name is Capitalism. State Capitalism. Monoteistic capitalism. Monocapitalistic capitalism. One single capitalist is allowed! One single and only! No ja, poslej so dopustili še svoje rdeče tajkune. Dokler so lojalni glavni prelaturi Kompartije™ oz Organzacje™. Ko pa niso, jih palček pljune na tribuni v Laškem in jih s tem markira za odstrel.

Vsi ostali so nebodijihtreba kolateralni in seveda nezaželeni igralci, ker se zakonov ne da pisati tako, da se druge kar odkrito prepove, razen v demokratickesocialistickem, tam bodo druge kar prepovedali.

Bivša Slovenija/Juga je imela državni kapitalizem monoteističnega monolastniškega tipa, edini kapitalist, ki je bil dovoljen je bila komunistična hajduška država (Ugrabljena in v ujetništvu v komunistični fritzlovski kleti!) in ker je "država" abstrakten pojem in je v resnici vtelešena v tistih, ki jo upravljajo, vodijo krmilijo, ji vladajo in odločajo, je t.i. "socializem" nič drugega, kot monolastniški kapitalizem, ki dovoljuje samo enega kapitalista - Kompartijo oz so de facto lastniki držanega kapitala čelniki kompartije, vrh vrhov nomenkalture.

V tem smislu je oponiranje privatizaciji, v bistvu oponiranje izgubi status lastnika.

Pajdaška udbokomunistična nomenklatura, recimo oni Veper, s tem, ko izjavi, da je privatizacija veleizdaja, izjavlja v resnici to: "Ne dovolim, da se me razlasti, jaz sem ta monokapitalist, ki se ima za lastnika državnih kolhozov, ne pristajam, da se me detronizira z mesta de facto lastnika kapitala v državnem kapitalizmu, ne dovolim, da se mi odvzame podstat za mojo votlo utopično-nategunsko teorijo o funkcionalnosti državnega kapitalizma a.k.a. "socializma".

Če to ne bi bilo tako, bi problem s strahom pred "tujci" v zgodbi o državnem premoženju v komercialnih kolhozih, rešili v sekundi. Pajdaška tolpa bi prenesla državno komercialno premoženje v privat last slovenskih državljanov in s tem odpravila obe nevarnosti, nevarnost domnevnega suženjstva "tujcem" in nevarnost de facto suženjstva politični kliki, ki se do državnih kolhozov obnaša, kot do svojega plena.

Link

Ni komentarjev: