sreda, 25. junij 2014

2415990 - O Kordeževem dometu

[5-RA]
Če bi imela denar ne bi nikoli kupila nečesa temu podobnega... Kakšen stil je to?... Tajkunčič, ki je čez noč obogatel je nametal skupaj vse kar mu je padalo na pamet od otroštva za železno zaveso do svojega vzpona: zavite stopnice, stolpiči, polno nefunkcionalnih okraskov -kiča toliko, da bi rabila vsaj eno dozo inzulina za obhod... katastrofa od okusa. Manjka samo žena v pelcmantelnu na stopnicah, spodaj pa črn mercedes in trop kičastih punčk v s kitkami v enakih pinki oblekicah.

Intelektualni domet na nivoju curka urina obolelega na prostati.

Hehe. Sočno, sočno, ni kaj.
Eskimi iz pokrajine Purgeri v deželi Eskimiji, oz Lijepoj jim Njihovi, bi rekli: "Ma, kaj buš, jebote, pusti, tip je ograničen ko špajz".

Zato tudi je bil zamudnik v komunistični pljački. Preden je Binek skontal igro, je za germanrigelniki bilo že več kot desetletje tajkunskega statusa "uglednega in sposobnega menđera, ki je naglo obogatel.... pošteno, seveda".

Neki podobnega je bilo z bafčaritatejem, kar je podrobno opisal v nekem intervjuju, ko so ga fprašali, ka te zaj to pomen, da je šel iz politke v gocpodarcvo. Tudi on je med občudovanjem svojega big ego lika&dela v ogledalu javnih medijev, skontal in prišo en mau kasno, ko so se vsi njihovisvoji levokoalicionarji™ že davno transformirali iz grdih revnih realsoc gosenic cuzajočih patetično cenene nektarje neomenklaturnih privilegijev pred-1991 kompartijcev, v holywood-telenovela-stajl veletajkune, tajkune, miditajkune, mikrotajkune in nanotajkune...ter...eee...eeee.., kako, da kažem, poseben kmetavzarski tip rdečega tajkuna - roftar-tajkune, s kućicama iz sez s turškimi stolpiči, grško-jonskimi stebri, alpsko streho in hvarskimi balestradami iz belega bračkega kamna v eni sami kreaciji. S skupnim imenom - morfirali so v realizirane lopove.

Binekof prihvatizacijski podjem v času Janša-Bajukove vlade, je bil neki "tako zelo umnega", kot, če bi leta 1945 v zadnjem tednu aprila, ko je Pavelićevo zlato že bilo v Vatikanu, kufri spakirani, družina v frančiškanski kartuziji v Španiji, Pavelić na lokaciji in na gotofs za transport, oz. v gardu "za pobeg spremni!", nekdo prišel na vrata kasarne s transparentom "za dom spremni!", ves napaljen, da se vpiše v ustaše. hehe.

PS
Kaj pa naj človek pričakuje od človeka, v čigar podjetju so, majstri, ki jih je on odbral, hehe, vrteli one umobolne oglase "Enisink ju vont....". pred tem so se vrteli na podoben način umobolni neki drugi oglasi. Če si omejen kot špajz se ti to seveda zdi huronsko duhovito.... eee.... press!

Edini duhovit Gorenc, ki sem ga sploh kdaj v življenju slišal govoriti, je bil tisti Hribarjev lik Serpentinšek. Pa še on je zgolj fikcijski oz domišljijski lik iz radio šova, ejgha!

Evo še to, ker nea zdržim, čuj: Po cesti ideta dva Gorenca, en je duhovit drug pa ne. Na cesti zagledata 500 EUR. Kateri Gorenc se prikloni in pobere denar?....Neduhovit, seveda, ker duhovit Gorenc obstaja samo v pravljicah.

Link

Ni komentarjev: