torek, 17. junij 2014

2410418 - komentar na kolumno "Ko pa je tako lepo bit prijazen..." Tanje Smrekar Iskrić

S političarsko osladno sluzavostjo v Sloveniji (Y bogamy tudy vobče!) je tako, kot pri vprašanju in odgovoru na vprašanje:
V:"Zakaj si pes liže jajca?".
O:"Zato, ker doseže"

In tu za odraslo racionalno osebo ni kaj za objokavati, oz se pačiti in zgražati.
Ni problem v tem, kaj vse je brezskrupulozen sluzast politik Slovenije pripravljen lagati, problem je v tem, kakšen gard do tega zavzemajo volivci.

Tudi uradno je potrjeno, recimo v OECD poročilih - Slovenija ima preko 60% funkcionalne nepismenosti.

Tisto, kar OECD ne meri in je morebiti celo nemerljivo in tujcem docela nezaznavno, je pa še veliko hujša resnica o Slovencih, točneje, bolj relevantno je reči - o nekaterih slovenskih volivcih.

Slovenci, seveda ne vsi, ma v smrtno nevarnem deležu nacije, nosijo v sebi hibo, ki jih(nas) žene k suicidnemu ravnanju v politiki, poslu in življenju vobče.
Gre za nekaj, kar lahko enačimo z genetsko okvaro v naravi.

Seveda ne gre za samo eno uniformno okvaro, gre za skupek okvar v socialno-mentalnem korpusu, po domače - trupelcu vsakega Slovenca in s tem tudi skupnemu trupelcu nacije, pri čemer nekatere okvare imajo samo nekateri, nekatere pa skoraj vsi Slovenci in slednje je seveda da bolj usodno. Če ilustriram samo slednjo - večini Slovencev razum povsem odpove, ko jim sluzast manipulator, politik, recimo, ali pa zgolj spreten, komplimente talajoč prevarantski prodajalec sladkane vodice iz Amway®, pritisne na gumb v amigdali njegovega socialnega uma, na katerem piše "Buton nacionalnih sentimentov". Včasih je dovolj, če Amway® ali Zepter® sluzoid reče: "Vi Slovenci ste pametni in pridni", hehe.

Reci takšnemu Slovencu, da mu moraš (po)jebati mater, hčero in sestro, neačkinjo morebiti.... eee.... kako, da kažem, eeee, pa bulmastifko Đoj recimo, oz, da mu moraš jebati baš fse po spisku, ker je to v nacionalnem interesu in, da to boš naredil za Slovenijo, pri čemer ti ni treba ravno rjoveti "Trst je naš!" in bebo ti bo šel še po hladno pivo, da se malo osvežiš po fuku, ko mu pojebaš vse po vrsti.

Spomnim se druge, al tretje inkarnacije poskusa privatizacije Telekoma v prejšnjem desetletju (Na vsako desetlejte smo imeli po vsaj eno, hehe).

Smrtni politični sovražniki na slovenski politični sceni so se pred tem dolga leta in desetlatja celo, kregali o vsemu, so se medsebojno grizli za prestiž, za sinekure v Telekomu, za podmizni dostop do investicijskega denarja Telekoma, da ga, podmizno in nadmizno kanalizirajo v črne fonde svojih sekt in v lastne žepe, ma ko je najbolj sluzast in pokvarjen med njimi sklical klavzuro na plaformi naci-kobajagi-interesnega gospodarskoksenofobnega gaganja o "zaščiti pred tujcem", so se vsi sluzoidi od ortoboljševikov SD na čelu z jastrebom Veprom - gardianom nacije pred veleizdajo, preko Zmaga Nacionaleta, kvaziliberalcev, psevdoliberalcev, wanabeliberalcev, kvazidesničarjev, krščanskih toninov, redneck eselesovac, vsi po vrsti so se v mikrosekundi zedinili, da morajo biti proti prodaji... eee.... eee..., kako, da kažem, ksenotu, oz po domače - tujcu.

In si nalili lepo vinčka, pa družno zapeli tisto eskimsko haiku, heteroseksualno pretežno, frigidno pretežno, kitico: "Sedi Špelca na kamen studencu, tišči bedre skupaj, ne da pičko Dojčetelekom Nemcu!" Etoooo!

Rezultat? Milijardna škoda za nacijo, v čigar naci-kobajagi-interesu so to zlodelo uprizorili. Alles Klar? Ma, seveda je klar, jebogaotacypraotac, da ga jebo, kalr je kot solza, jebote!

Na koncu bo šel Telekom taistemu DT za ceno 1/20 od prvotne realno ponudene cene davnega leta 1999. Grejt sakses, debili! Če k temu dodam škodo povzročeno od domačih podmiznih in zaodrnih kartelnih kobilic, je škoda cca 30 kratnik vrendosti Telekoma na trgu uresničljivi danes.

Jebo tak biznis, in takšno državno politiko države lastnice, če v četrt stoletja lastnik - davkoplačevalec utrpi neposredne škode za 30-kratnik končne vrednosti firme. Kje je tu kaj racionalnosti. A, seveda, ker se ve kdo vse te bakanalije plača, postane vse jasno.

Fritzli se za posiljevano in zlorabljano žrtev iz njihove fritzkovske kleti nikdar niso sekirali. Sekira in muči jih le vprašanje, kje so naredili napako, da je vse skupaj postalo vidno policiji in javnosti.

Strogo tehnično povedano, edina rešitev za deželo Slovenijo, državno skupnost Slovenijo, državljane Slovenije, nacijo Slovencev je - da stanej zavrtimo za 180 stopinj pa postanemo 3/4 večinsko funkcionalno pismeni, oz opravilno sposobni, predvsem po vprašanju racionalne evaluacije in izbire opcij na volitvah, ne da bi nam um zablokiral ob sluzenju s kote Ušljašćićarna, da postanemo logično in kritično razmišljajoči, racionalni, izobraženi, z znanjem in logiko opremljeni zreli državljani in ljudje. Amen. ( s tem skomnajzlanim šolskim sistemom?! Ma, bodi no pameten!)

Koliko je to verjetno, v pogojih, ko skoraj ni zaznati prizadevanj v to smer, a je proaktivnega prizadevanja v kontra smer v neverjetnih količinah, v pogojih tega šolskega sistema, v pogojih, ko so vsi mediji plehki, involvirani v navijaštvo in revolucionarni ideološki boj na okopih prevarantskih tolp in večina organizirano deluje na vzdrževanju zaglupljenosti in umske opranosti, ter zmanipuliranosti Slovencev, uporabljajoč pri temu orgijanju pavlovljevske metode proženja reakcij v umih, že davno, od zgodovine in manipulatorjev temeljito prepariranih disfunkcionalnih državljanov, s pomočjo psihodeličnih napevov, v katerih donijo slepoto in pavlovljevski cuckovski odziv sprožajoče besede, kot so nacija, svoboda, neodvisnost od tujcev, enakost, enakopravnost, ..., ...

...seveda vse to brez podlage in vse to asocirano z ljudmi in sektami, ki so v svojih praksah oz modusu operadni, popolno nasprotje tem pojmom, pa najbrž ni potrebno gatati.

Slovenec™ je disfunkcionalen zato, ker je bil vso svojo zgodovino zlorabljan, tlačnen, zasužnjan in manipuliran, temeljito vzgajan za "approval seeker" oz po ramotrepljanju hlastajočo siroto, ki jo pomirjajo s "priden kuža!" in patološko pohlevnega spoštovalca avtoritete, piflarja s stalno v zrak dvignjeno roko in begajočimi okicami iščočih pozornosti učiteljice, temeljito izvaranega z utopijami, o katerih, kot vsi tlačeni in razžaljeni, seveda, da je sanjal.

Slovenca je treba najprej temeljito iz nule vzgojiti v kritičnega ćelenđerja avtoritete in sprva celo nespoštovalca vsake jebene nominalne avtoritete, v osebo, ki z gnusom pljune na patronizirajoče in poniževalno, a bogami tudi vsako drugo ramotrepljanje, oz se ji vobče jebe za ramotrepljalno sluzenje in nikoli ne zavzema gard "prostitutke, ki išče pozornost [avtoritete]", osebo, ki se ji jebe nacionalno, če ji prej oz hkrati ne funkcionira vse drugo in ki mastno pljune na nacionalno, če začuti le rahlo šumenje oz šelestenje v bližini svoje denarnice.

V osebo, ki bo razumela, da državno skupnost tvori ON - The Državljan in zgolj par krucialnih in zares pomembnih povezovalnih niti, ki ga povezujejo z ostalimi sodržavljani in da so te niti ključ vsega, vse ostalo pa zgolj nepomembna drugonivojska navlaka.

Te niti iz katerih j stakan virtualni pojem "država", so seveda davki in prispevki, iz katerih se dalje splete pot do državinih storitev kot so skupna pravna varnost, skupna fizična varnost, prometna infrastruktura in zagotavlja dostopnst do skupnih, vsem dostopnih resursov, kot so zrak in voda. In nič drugega.

Ko bo Slovenec doumel rolo in ključnost davkov in prispevkov, ko bo dojel, da je to, čemur se reče njegova vez, ki ga vključi v "državno skupnost" in miselnem koncpetu "država" da telo, mu bo jasno vse in nikdar ne bo volil politika, ki zagovarja diskriminatorne davke, v drakonskih stopnjah in diskriminatorno neokapičenost prispevkov. Do takrat bo pa pač sirota.

Tak, da, iz mojega vngava je videt, da smo do nadaljnega fkurcu, dedi in pupike moje!

Link

Ni komentarjev: