sreda, 18. junij 2014

2410972 - življenjski stroški v Sloveniji in ZDA

[vrac]
Ti primerjaš neprimerljivo. Američan s pol milijona US$ zaslužka letno je zares bogat, z odličnim standardom, s 50.000 US$ pa diha bolj na škrge. Plača 2000$ najemnine in mu ne ostane veliko za življenje. Težko svoje otrok šola v boljših šolah recimo. V Sloveniji s takšnim dohodkom človek živi zelo solidno.Ima svojo hišo; šola, vrtec sta skoraj zastonj, storitve,kulturne prireditve, športni dogodki, dobre restavracije so petkrat cenejše kot v Ameriki, kaj še hočeš več, če se malo pošalim..

Ti o USA veš toliko, kot človeštvo danes ve o prebivalcih exoplaneta v ozvezdju Alfa Centauri.
Zelo koncizen in neposreden bom - vse, kar si napisal je totalno nebulozna papazjanija in ne moreš si misliti kako zelo napačno si (dez)informiran.

Nedavno sem bil na daljšem obisku pri frendu v Houstonu, ki je v USA začel kot bartender, danes ima zajetne investicije, ima med drugim dve hiši, eno oddaja, v drugi živi, tista v kateri živi ga je stala 50 tisoč EUR, je 240 kvadratov in je zelo zelo spodobna. Vse to je prišparal kot šef restavracije v hotelu, ono prvo je kupil za 36 tisočakvo EUR in jo zdaj oddaja, hrana je tam bistveno cenejša kot v Sloveniji, tudi v restavracijah, kjer lahko znamenite teksaške grill dobrote, a tudi kuhinje celega sveta, v najboljših lokalih ješ za polovično ceno onih v restavraciji Argentino v Ljubljani, v bližnjem Galvestonu ješ jastoga za komaj 40% cene v nas, domov ga pa odneseš za $20 po kili, jaz sem pa na otoku Premuda zadnji dan bivanja zjutraj šel z ribarji pomagat mreže dvigovat, pa so mi vseeno zacolali 80 EUR za jastoga po kili, ki ga sicer prodajajo po 100, itd.

Obleke so tako zelo cenejše, kot tu, da nima smisla razlagat. Avto, ki sem ga v SLO plačal 90 tisoč EUR stane v USA 60 tisoč itd.

Tak, da ne seri mi, o ti lažljivi rdečkarski talibanček tu svojo rdečuharsko antiameriško agitpropagando, ker nimaš pojma o USA.

In seveda, če bi ti kaj vedel o USA, bi vedel, da so USA Slovencem nepredstavljivo velike, ter da imajo tudi zelo drage in ekskluziven kraje, kot so center New Yorka in San Francisca, ki so na ravni cen Anderličevih stanovanj ob Ljubljanici in seveda im new Yrk tudi stanovanja vredan po nekaj deset milijonov USD, ma celo v teh mestih se da hišo in stanovanje kupit ceneje, kot v SLO, če gremo na primerljive konce. Recimo predmestna naselja NY primerjaš z ulublansko seljačko roftarščino, ki sega v sam center prestolnice, hehe, in voila, kupiš hišo pol ceneje, kot pri nas.

Link

Ni komentarjev: