nedelja, 29. junij 2014

2418574 - purinoli o prednostih prosvetljene diktature

[NemirniTujec]
Ravno občudovanje Brozovih metod je en od velikih psiholoških problemov Slovencev. Tudi naša desnica občuduje Brozove metode - zato levaki Janšo tako uspešno uporabljajo za strašilo.

Veliko bolj je za občudovati tiste, ki med norimi željami volivcev in uresničljivo realnostjo zmorejo krmariti brez klanja in zapiranja in iskanja notranjih in zunanjih sovražnikov.

Prfuknjeni volivci so namreč precej širok pojav po južni evropi in obeh amerikah... pa je zato elita toliko bolj spretna od brozove druščine.

Servus, Nemirni

poleg občudovanja Hitlerjevih, pardon, Brozovih metod (konc lagerji, Gestapo/UDBA....), je problem plebsa neizobraženost. Niti ne formalna (ki je je itak preveč), ampak ona prava. Moj liberalni pogled (od zgoraj, ne z leve ne z desne, sicer ne moreš biti libero) mi pravi, da je bolje imeti dve, tri generacije bebavih diktatorjev in potem prevzame štafeto žlahtni diktator. Recimo, kot oni Lee Kwan Yew v Singapurju. Folku je enostavno treba prepovedat gofljanje vsevprek, volitve so itak pogrebščina demokracije, ker lahko volijo tudi obkoritni pezdeti namesto kvečjemu tisti, ki državo futrajo. Treba je delat in upat, da je trenutni diktator pri zdravi pameti. Meni dol visi, ali gre država v maloro po demokratićni ali diktatorski poti.

Nenehno menjavanje prefriganih pezdetov, ki dobijo passport "demokratićno izvoljenih plemičev" ne pelje nikamor. Morda je EU (stari del) po veliko iteracijah pripeljala višje, ampak glede na možnosti tudi stara EU šepa. Kdaj je bilo v EU najbolje (relativno)? Pod prosvetljenimi suvereni.

Edina slaba stran te ideje je malce večja verjetnost vojne (pa niti ne bistveno večja). Po drugi strani so pa vojne poleg velikanske tragedije tudi purgativ, ki si ga mrsikatero pleme zasluži.

Link

Ni komentarjev: