petek, 3. junij 2011

1235227 - še malo o ozadjih arbitražnega sporazuma

[mojateta]
> In ader wordz, vsebina in ne predlagatelj odloča o moji podpori-nepodpori. Tako, kot sem podprl civilizirano arbitersko-sodno rešitev mejnega spora težavnih nas s težavnimi sosedi, navkljub temu, da je predlog prišel od taiste komunistične pajac-alanfordovske-skupine. Vsebina rulz in to je vsa modrost.

Opa! Saj ni mogoče, da bi se komunistična pajac-alanfordovska-skupina, kakor jo sam imenuješ, lahko v svojih beticah domislila "civilizirane-sodne rešitve mejnega spora." To skupino si vendar namenoma označil s takšnim imenom prav zato, da bi ji že vnaprej (upravičeno) vzel kakršnokoli kredibilnost. Torej je tudi "rešitev" mejnega spora, ki si jo na žalost podprl, na tej alan fordovski hopa-cupa ravni.

ln na koncu. V sosedih ni prav nič težavnega. Težave bi nastale, če bi v svojih silnih ambicijah naleteli na nekaj sebi značajsko podobnega.

Veš kako, nočem biti nesramna pizda in jim, pajaci gor ali dol, na pamet (ker, kdo ve kak je vse to potekalo v ozadju f toti tihi diplomaciji, hehe) jemati zasluge za predlog civilzirane rešitve spora. Men je kul, da smo na poti civilizirane rešitve. In to je meni vse, kar me v zvezi s tem zanima.

Oba, jaz in ti, sicer dobro veva, da je k kreaciji te rešitve obema stranema poglavitno pomagal "švicarski nož korenčkof in palic", tokrat v glavnem palic, hehe, ki ga je relevantna mednarodna skupnost puknala na mizo pred oke obema balkanskima plemenoma, ko je veselo po eskimsko zavriskala: "Nemoj velesile da ovdje nekim balkancima jebemo mater drkađijsko! Wot, ju stil dont get it maderfakerz? Or Hwot?!".

V potrditev temu, da tu ni bilo več političnega manevrskega prostora niti za mišji kurac, je tudi dejstvo, da je iz naše strani ekipa bila ideološko komunistična, na rvacki pa ideološko antikomunistična. Čeprav bi Kosorica raje podpisala z Janšo, Pahor pa z Milanovićem. In oni njihov drug Milanović si je moral lastna jajca na živo grizljati, ker je uvidel, da ni haska Kučana prositi, da naj za boga naredijo tak, da bo to dogovorjeno, ko bo on domnevno na naslednjih volitvah oblast prevzel od klepto-adezeja, pa bo Rvacka poslej imela tak kot Slovenija klepto-kapees vlado. Tak kot je Kučan nekoč prosil evropsko levico, da naj triumfa nikar ne pusti darovati "slovenski desnici". 

Sam, takrat ko je on prosil evropsko levico, je tovariš Murglbaba imel cajta, Milanović pa ga ni imel. Pa še eno nerodno vprašanje mu je Don Murglbaba postavil: "Ja, pa si ti Milane siguran, da ćete vi pobijediti?! Nisi, ne? E vidiš, nama pa Zapad visi na leđima i prijeti, da se prestanemo pravit budale, jer će i nama Slovencima i vama Hrvatima jebati mater, jer im sa tim drkanjem sa granicom usred Evrope idemo na kurac do amena. Razumiješ, Milane , nije do mene, nego ne ide jebiga. Ajde ti Milane, sine moj, lijepo radi, slušaj dedu Murglbabu i budi mi dobar, pa pobijedite na izborima, pa da onda uđete u Evropu u vašem mandatu, pa da onda lijepo pravimo komunističku internacionalu i novu Kominternu sa sjedištem u EU, recimo u Sloveniji. Nije ni to malo, MIlane, nije jebiga. I još nešto Milane, ako Adeze potpiše sporazum, onda vama komunistima neće moći spakovati veleizdaju. Nije ni to loše, ha, šta veliš? I mi bi tu u Sloveniji najradije vidili, da je sada Janša na vlasti, pa da njega Zapad natjera da potpiše, pa da onda ne može nama govoriti o veleizdaji. Bilo bi idealno Milane, Janša, da ima koaliciju sa Jelinčičem i Kosor koja je u koaliciji sa Đapićem, pa da pod diktatom Zapada potpišu, al ne daju nam tog luksuza, jebiga, Zapad hoće sad odmah, il će vrag odnijeti šalu"

Link

Ni komentarjev: