petek, 17. junij 2011

1255190 - forumaš Stane (sstanislav) še kar in kar nabija svoje nebuloze o delnici države

[sstanislav]
Če ekonomisti ne znate ločiti aktivne in pasivne strani bilance neke družbe, nekega podjetja, neke organizacije, svojega gospodinjstva itd, vse do bilance družbe država, je znanje vaše ekonomije vredno NIČ.
Da tega ne znate, se vidi vsak dan iz vašega pojmovanja, kaj je davkoplačevalec in kaj je državljan.
Davkoplačevalec je kupec uslug države in ni nujno, da je državljan te države, državljan pa je upravljalec in lastnik kapitala države.

Koga torej pozivate na volitve naj izvoli nove pooblaščence v parlament, državljana ali davkoplačevalca?

Ne enega ne drugega. Vabijo volivnega upravičenca.

Prebivalcev: 2.048.951 
Državljanov: 1.966.458
Volivnih upravičencev: 1.696.437 ( Ostarela nacija fpičkomaterino. Število volivcev tendira k številu državljanov)
Davčnih zavezancev:
Število vseh zavezancev, vpisanih v RDZ 2.566.364
Število aktivnih davčnih zavezancev - skupaj (vir: RDZ) 2.460.047
Število aktivnih davčnih zavezancev - pravne osebe (vir: RDZ) 99.742
Število aktivnih davčnih zavezancev - fizične osebe (vir: RDZ) 2.360.305
Število aktivnih davčnih zavezancev, ki opravljajo dejavnost (vir: RDZ) 81.925

PS

Stane, slovenski davčni zavezanec je na žalost prisilni plačevalec reketov, za katere nikoli ne dobi TISTO in predvsem ne TOLIKO kot plača. Zlasti nekateri, oni najbolj diskriminirani oz. reketirani. Reče se jim "bogati prešiči med delouci". A niso daleč niti obrtniki niti mali podjetniki, ki so dejavnost začeli brez da bi poprej kaj ukradli.

PPS

Ne vem, če sem ti že pisal, ma tragika tvojega distortiranega komunistično-absurdistanskega pojmovanja države, proračuna, davkov in davkozavezancev je v tem, da ti nisi opazil, da tvoja DD je bila po tvoji komunistični bratovščini že implementirana. A ti Stane si mi vse skupaj nemarno spregledal, hehe. 

Ker pa ta komunajzer zajeb od "STANISLAVOSTAN DD", funkcionira enako zarotniško-nategunsko, kot vsi naši državni kolhozi in vsi tajkunski kolhozi takisto, ti tvojo nezmožnost da "uočiš" ta zajeb, blagohotno odpustim.

Uradno v teh kolhozih dobička bodisi zares ni, ker je enterprajz kronično v izgubah, bodisi je tako narejeno, da je kolhoz v izgubah, posvečeni maziljenci se pa omastijo mimo tega. Preplačani dobavitelji in fantomski dobavitelji oz. fiktivne fakture, missing traders ipd press. 

Izza tega fronta, je naslednja linija, kjer najdemo recimo med drugim črne fonde napajane iz dogodkov v prvi liniji. Skratka, tvoja DD že obstaja in veselo funguje že 20@45, ma so benefitorji izbrani po enakih načelih kot tudi sicer v slovenskih državnih kaljektivnih hazjastvih. Y bogamy zasebnih družbah tudi. 

Recimo, sam sem na začetku karijere bil v zasebnem slovenskem podjetju, v katerem so mi dali neke vrste status partnerja tako, da so me ob prvi dokapitalizaciji kobajagi benevolentno pripustili k lastništvu nad 0,96% lastništva. A glej ga zlomka, to je bilo še obdobje pred Bajukovim zakonom, ko so slovenski alkimisti funkcionirali tako: Uradnega dobička je zahvaljujoč kreativnemu knjigovodenju y bogamy predvsem fiktivnim fakturam, kjer se veriga začne v udbo tvorbi v Celovcu, konča pa v Vietnamu, bilo za vrečko arašidov in cedevito za razredčit v zdravi domači vodi, skratka za t.i. savski samotok. 

In roko na srce ni šlo samo za ponikanje denarja na opisan način, ampka se je tudi grmadilo vrednost podjetja, ki se ga je imelo namen neobdavčeno pretumbati v žepe najbolj posvečenih kasneje, ko se malih delničarjev postopoma losa, ker obupajo, ker izplačil dobičkov ni, čeprav je podjetje vsako leto grandiozno raslo in čeprav niti en sam posel ni bil narejen brez debelega dobička. Razen verižnih transakcij s končno destinacijo Vietnam, Kitaj, kjer se je seveda odpisovalo in odpisovalo ipd.

Tam iz Vietnama so se sproti napajali zgolj pripadniki zelo ozkega notranjega kroga, najbolj pa taipan na vrhu, kar je nekšna slovenska tipična zgodba. Oni so imeli dostop do dobička, takorekoč, pa nea so bili nič nestrpni, da se bi jih uradno izplačalo, hehe. Skratka, v Sloveniji se nateguje celo delničarje zasebnih podjetij, kaj šele državnih kolhozov in da niti ne govorim o delničarjih tvoje Države DD.

Rekoč to, ti želim še enkrat (jubilarnih 871-ič) usmeriti pozornost na, sez Lune s prostimi okami vidno dejstvo, da tvoja komunistična bratovščina srpokladifca pod duhovnim vplivom Sarumana Murglbabe uživa svoje črne fonde vzdolž vektorja "Oni gradijo Gibraltar, Girbaltar gradi njih", zgolj zato, ker so davkozavezanci (reketiranci) reketirani daleč preko meje realnih cen po državi lifranih storitev in celo preko meje običajne politične šticunge v bananistanih.

Še enkrat te, glede na tvojo starost in bližino soočenja z usodo, pozivam, da se zresniš in nehaš samega sebe sramotiti. 

Država, Stane, četudi na vrhu ne bi imela komunistične klepto-motence, četudi bi imela v lasti rudnike diamantov in nepresušna naftna polja, četudi bi imela v lasti superdonosna podjetja globalne super-brande in četudi bi imela v lasti zlate kokice v obliki super-dobičkonosnih državnih bank, ki vsako leto imajo meljarde EUR dobička, NI PODJETJE! Ni DD! Je zgolj skupni denarni transakcijski konto državljanov in v enem delu tudi skupni kapitalski pool, ker je Triglavski nacionalni park pač v lasti vseh in smo že zaradi tega vsi kapitalisti (Zato tovariš Keber tvega obtožbo veleizdaje, ko piše komunistične pamflete "proti kapitalu"), ki v večini držav ima bilanco na letni ravni 0 (NULA). Ker je tako po temeljnem dizajnu pri vseh "kasicah prasicah" iz katerih se kupuje skupne stvari.

Situacije, Stane moj Perpetummobilskij KomunajzerDemagoškij, so lahko 3, tipizirane, takorekoč:

A) Država je tipa Naftistan in ima več prihodkov iz naravnih bogatstev kot je njena DOGOVORJENA proračunska potrošnja, katera zadosti za financiranje vseh storitev države v recimo super-nadstandardnem obsegu.

B) Država je tipa Revnostan (Ustanovitelj in prvi precednik države se jim je recimo najbrž pisal Alija Sirotanović) in niti z 90% marginalnimi davki ne more pokriti niti osnovnih storitev, da se bi ji sploh smelo reči država. Mission impossible, kot tote naše roftarske mikroobčine.

c) Država je tipa Normalia, ima nekaj koncesijskih, kapitalskih in podobnih prihodkov mimo davkov in ima davke ter potrošnjo odmerjeno tako, da "živi po svojih možnostih", tako kot to vsak normalen, odgovoren in racionalen človek, ki ne gembla z usodo lastne družine, počne tudi s svojim družinskim proračunom.

Države tipa A) davkov, zalsti na ravni raje, sploh nimajo in običajno tendirajo biti polfevdalno urejene, ime se jim pa, kar jih je do sedaj znanih, skoraj praviloma konča na STAN. Ker bi v takšni državi imeti davke vsiljene raji bilo perverzno in arogantno, pa se bi jim raja spuntala. konec koncev saj nimajo komunistov na oblasti, jebote. 

Državljani "dobijo" iz državnih naravnih bogatstev financirane storitve države v dokaj nadstandardnem obsegu. Nisem pa slišal, da bi jim kje, poleg đabest vrtca in šolanja in vožnje z javnim prevozom, talali toto tvojo dividendo DD, hehe. Verdict: Pri tej vrsti od Boga na veliko maziljenih polfevdalnih in fevdalnih IndiaKoromanidstanov, običajno s prosvetljenim diktatorjem na vrhu oblasti, si BUSTED!

Države tipa B), kakor ti samo ime pove, nimajo niti za burek, da o arašidih in pivu niti nea gučimo. Dividenda DD nema SPLOH. Verdict: Pri tej vrsti od Boga hudo zanemarjanih bananistanov, običajno s komunističnim alkimističnim diktatorjem na vrhu oblasti (Kuba, S. Korea...), si, Staen moj, prav tako BUSTED!

Države tipa C), so večina držav na svetu, ki najprej preštejejo izvendavčne prihodke, pogledajo kolk jim manjka do zmerno in racionalno odmerjene proračunske potrošnje in razliko, in an orderlly & planned fashion, pokasirajo v davkih, trošarinah, itd, nediskriminatorno, nemaliciozno, neideološko...Bilanca na proračunskem kontu = ZERRO! Kajti kdo je tako butalsko zblojen, da bo zasegal previsoke davke, da bi kobajagi iz tega talal ljudem nazaj, kar jim je prej po nepotrebnem zasegal. Dividenda DD nema govora SPLOH. Verdict: Tudi tu si BUSTED, kume moj Stanislaus!

Stane, prajtu, ja v SLO so tvoji ideološki bratje oz. istoidejniki, na žalost že realizirali tvoj sprijeni nategunski koncept, ki gre tako: Še preden se na koncu fiskalnega leta izkaže, da ima STANISLAVOSTAN DD v bistvu debelo izgubo (spet!), saj si je že upfront sposodil par meljard, da sploh lahko funkcionira v vsej svoji sjebani predimenzioniranosti, izvede komunajzerideološki STANISLAVOSTAN ekspropriacijo prihodkov/premoženja davkozavezancem, predvsem seveda nekaterim točno določenim, ki so ekstra diskriminatorno reketirani. Kajti konec koncev, za to se predvsem gre, kanede, bi rekel Pahor.

In te penezi, nemudoma, sproti, še pred izdelavo zaključne bilance na koncu fisklaca, v formi predujmov dividende STANISLAVOSTAN DD, romajo, povečini podmizno, v žepe posvečenih maziljencev. Neki tacega, kot ono moje podjetje, kjer si je ozki inner circle med letom zasegel predujme preko Vietnama, ostalim pa dildo med zobe, le da v primeru tvoje STANISLAVOSTAN DD, imamo na koncu leta celo izgubo. Niti toliko se kleptokamarilja ne potrudi, da bi pazila da se vzdržuje t.i. fakin komunajzer-oksimoronsko-mudološka "pozitivna ničla".

Iz tega sledi, Stane majstore, da tvoja delnica DD oz. iž nje izpeljana dividenda DD, res ŽE obstaja, le da so de facto lastniki z listnico izključno tejle maziljeni posvečenci, vsi ostali državljani so pa "lastniki brez listnice", najbolj diskriminirnai so pa še prisilni meceni, hehe.

A glej ga hudiča, tristo rdečih takorekoč, ne bi nič pomagalo četudi bi k dividendam pripustili vseh 1,9 komajozef meljona državljanov, saj je na koncu leta izguba, pa se ti jebaj. Če najprej ne znižamo potrošnjo, nema niti "pozitivne nule", goljufivi sistem gor ali dol, in pika.

In četudi bi jih vse pripustili k pojedini že med letom, pa bi tudi njim izplačali predujem od fumisvaginalis virtualnega dobička, čeprav že vemo, da ugotovitev izgube na koncu fiskalnega leta itak sledi, hehe, to ne bi nič popravilo bilance onih diskriminiranih "bogatih prešičev med delouci", ki so jim zasegli tako drakonsko visoke davke, saj jim ta povprečna sirotinja od kobajagi "dividend, ki pripadajo vsem državljanom" zgolj nekoliko korigira ogromni minus v žepu, pa končajo leto z nekoliko manj drakonsko velikim minusom. 

Ta operacija ima za cilj samo eno: Da se maziljeni posvečenci napojijo sproti, navkljub vsemu, še preden se na koncu leta kobajagi presenečeno ugotovi, da je SPET minus. In kot vidimo vse vedno in konsistentno poteka na račun nekoga tretjega v sistemu, plus na račun zadolževanja, torej spet na račun preostalih davkozavezancev. Normalno! Saj perpetum mobile vendarle ne osbtaja, Indije Koromandije pa tudi razen v pravljicah ni, pa da ga jebeš.

Stane, sram te bodi! Star ded, pa še vedno sodeluješ v proliferiranju prozorne nategunske demagogije, intelektualno na ravni uličarskih rokohitrecev s tremi škatlicami od vžigalic in kroglico. 

Tovrstni način "služenja kruha", je začasna epizoda celo v življenju najbolj primitivnih pripadnikov sarajevske Jalije (ulična banda primitivcev, nekšna bosanska ulična mafija). Še oni si sčasoma najdejo službo, vi komunisti pa do smrti brez vsakega sramu javno razodevate svoje mudološke, naciji temeljno kmečko pamet žaleče perpetum-mobile, kobajagi unikalne inovativne koncepte, ki so tako prozorni, da se glavni rentarsko-zajedalski mehanizem vidi z Lune in to kakopka pregovorno s prostimi okami. 

Stane, ti se boš svoje zablode najbolj hitro losal, če si zamisliš, da se dividenda DD izplačuje s triletnim zamikom. No temeljem takega režima, mi prosim povej, za katero že leto od leta 1945 do leta 2008 ti niso še izplačali domnevno nastali "dobiček" in koliko je tega "dobička". Oz. na temelju kakšne alkimije bi lahko nastal dobiček kadarkoli v naslednjih 100 milion letih.

Fuj te bilo, Stane! Pa lep vikend in ne-bo-kruha-brez-motike in hehe press.

LP shaman

EDIT: Minus sem fasal v dveh sekundah od pritska na gumb objava, do osvežitve ekrana: Auuuu! Hudoooo! E pa hvala ti dragi moj tihi oboževalec, hvala ti, ker tako čuječe čakaš na vsak moj post. hehe

Link

Ni komentarjev: