sobota, 18. junij 2011

1256799 - kako kamarilja potvarja deleže srednjega razreda

[purinoli]
Drži ! Spomnim se, ko sem 2002 bil v Shenzhen SEZ (Special Economic Zone), prvi v PRCN, so morali main land Kitajci imeti vize za vstop. Deng Xiao Ping je postavil Kitajsko zopet na ekonomski, politični in tehnološki zemljevid 3. kamna od Sonca. Shenzhen je v nekaj letih postal iz nekaj ribiških "vasi" s kakimi 60.000 prebivalci ekonomski čudež z nekaj milijoni prebivalcev. Kar pa sovpada s tvojo oceno živine/pastirji/homo techicus/homo monetaris je pa tole : vizo za Shenzhen so dobili samo ljudje brez kriminalne preteklosti, s primerno izobrazbo in brez statusa reveža. Sicer kruto, ampak hudo učinkovito.

Ta eksperiment so, ko je postal uspešen ( samo tam so veljala klasična kapitalistična pravila) razširili postopoma na nekaj novih con in danes cela Kitajska špila po teh notah.

Naj se kdo še tako zmrduje nad njihovim vodstvom in metodami, so pa rezultati od 1979 do danes nekaj, kar bo šlo v planetarne učbenike. Revščine je še veliko, vendar je bilo pred tem revnih 99,999% ljudi, danes morda 30%. Ustvarili so okoli 500-700 M srednjega razreda iz NIČ!

Mi ga pa pospešeno dilutiramo. V SLO je danes morda samo še 30% ljudi, ki spadajo v srednji razred. Ostalo so reveži in nomenklatura.

Merjeno z vatli kupne moči EU trga na katerem smo, je v SLO maksimalno 1% srednjega razreda, ostalo so pa reveži in nomenklatura plus tajkuni in tajkuneki. Slednjih je skupaj zgolj par promilov.

PS

Kako tragično so te naši klepto-kamariljniki devastirali Slovenijo se pa še bolj očitno vidi, če za primerjalno/referenčno ozadje damo dva podatka: Prvi o tem, da je že par let nazaj, celo dekretno hudo uravnana komunistična Kitajska imela po svetovnih merilih že 23% srednjega razreda s trendom rasti in drugi, da je ta čas ko je slovenska kamarilja izvedla total betoniranje SLO nacije na razmerje: 1% srednjega razreda, par promilov rdečih tajkunov in tajkunekof in vse ostalo v enaki bedi uravnani reveži; ...

...drugi podatek je, da najavljajo UN, da bosta Kitajska in Indija kmalu kontribuirali več kot 66% celotnega svetovnega srednjega razreda.

Naši dudeki pa niti tega ne vedo kako se sploh korektno meri kdo je srednji razred, pa lupetajo češ glede na matematično sredino izračunano nad onih 99% revežev, je pri nas 80% srednjega razreda. 

UN ugotavljajo še to, da so Kitajci in Indijci pred 40-timi leti odtehtali manj kot 10% svetovne potrošnje, čez manj kot pol desetletja jim pa napovedujejo 66+%. 

UN vedo in pri svojih meritvah upoštevajo, da delitev na razrede izhaja iz de facto v prksi eksekutirane kupne moči na EU trgu v našem primeru, ne pa z nekimi nategunskimi komunajzer matematičnimi povprečji po katerih begunsko taborišče v Darfurju ali Biafri ima prav tako kot Slovenija 80% srednjega rezreda, hehe. Standardna statistična porazdelitev, jebote. Simpl ko pasulj. Šta zan dete šate je to srednji razred, izračuna povprečje pa je. Najdeš matematično sredino vseh plač, potem pa odšteješ 40% pa prišteješ 40% in te ljudi takšne kot so, kakršnikoli že so, kratkomalo razglasiš za srednji razred. Grejt sakses!

Link

Ni komentarjev: