četrtek, 9. junij 2011

1245520 - kje si, pravna država? (in še malo o Žižkovi domnevni "popularnosti")

[0623Knjiz]
...Ampak jaz vedno vidim tista dva dojenca , ki se prerivata. Nekateri pri nas v usta tlačijo dve, celo tri zize naenkrat. Jaz to imenujem kriminal in pomanjkanje države. Država kje si ?

Tisto pesem od Čorbe moram še poslušati. Sem jih potisnil v stran, ko so rekli da smo slovenci vunbacači govana. Kaj če smo res?

Strinjam se. Države ni. Je nekje v nekšni pržunski izolirnici. Ujeta in zaprta. Jelena Aščič je to pokazala nazorno v eni sami nagrajeni oddaji, ko je posnela kako deluje in se čuti tenđibl avstrijska The Država in kako naša, v zadevi izrabljanih inu zlorabljanih bosanskih delavcev. Naših tudi, ma nam zlorabljanje naših ni tema, jebiga. Oni naš aparatčik Brezovar je lamentiral, da je v nas vse bepe, da državni organi itakda nea morje nič storit in da on itakda da ankol nea bo odstopil. Avstrijski je pa razložil kako dela, hrvaški lastnik gradbenega podjetja in bosanski delavci pa vsak ločeno v piko potrdili inšpektorjeve navedbe, da imajo na gradbišču tedensko po več obiskov različnih inšpekcij, ki preverjajo celo to ali so delavci korektno izplačani.

Zato, ...kot sem že rekel. 

Če na oblasti imaš politično bratovščino, ki v doktrini in programu ima zapisano eksproriacijo s pomočjo diskriminacije in ekstremnih oblik redistribucije, ki se jim reče total uravnilovka v vsemu in povsod; 

Če je ta bila na oblasti tako dolgo in tako totalno, da je v zakone pretočila vso svojo doktrino ekspropriacije in jo v dveh inkarnacijah v sedmedeset letih perfektuirala, da je tudi na vidne in podmizne načine državo ki jo ti iščeš povsem zajela in za sužnja sebi de facto podredila; 

Dokler namesto resnične pravne države in sodne veje oblasti imaš zgolj bleščeče potmekinovsko pročelje, do takrat ni realno, da se utapljaš v iracionalnem in nerealnem pričakovanju, da se stanje lahko ali bo izboljšalo. 

Najbolj, ampak res najbolj je nevarno usegliharsko relativizirati in se slepiti s prispodobo dveh prašičev (komunističnim in onim drugim) ki se prerivata za isti jožek ko sebično kradeta. Ravno to nas ves čas vedno znova potegne nazaj dol v prepad, ker v volivnem telesu vzdržuje zablodo, da je tudi komunistična opcija potrebna, nujna celo, legitimna in legalna in dopustna in normalna. Namesto da se tudi Slovencem končno dotajči, da ni brez veze, da ena UK ima najzrelejšo parlamentarno demokracijo na svetu, s številnimi opcijami, pa ji tam v parlamentu nič ne manjkajo komunisti.

PS

Famo o tem da Žižka afirmativno posluša ves relevanten in nerelevanten Zapad in da je njegov žižuku sploh in oh in da Žižek ni oni Mazinijev ridikul - lokalni vaški bebček, ki je šel bebčevat po svetu, so v eter plasirali naši lokalni "umetniki na demagogijo in sanje o komunistični koruzi", preprosto tak, da so celotno dogajanje okrog Žižka misinterpretirali in enostransko zlorabili. Tudi preroki konca vseta dobijo svoj prostor vsako leto v medijih.

Evo malo za okus kako je Žižek "popularen" na Zapadu in "po svetu": 
www.jutarnji.hr/temp...?id=742467

Sicer pa, če se sleče na letališču in si ga zdrka pred celo čakalnico, je na tak način na Zapadu lahko popularen tudi Kučan, recimo. In morda celo Žižkov wanabe naslednik v kandidaturi za ideologa vseh Slovencev vred sez diasporo, tovariš Janez Boris Kidrič DrMarkeš. žižuku hehe press.

Link

Ni komentarjev: