torek, 14. junij 2011

1250440 - razlike do Nemčije

[vuksan]
Se pravi sistem, ki ga ima trenutno v Evropi par držav, mislim, da Estonija, Poljska, itd...Good luck s tem, da volilcem prodaš pokojninski sistem v katerem ni NIČ solidarnosti.

Vuksan, kumunajzerček ti moj forumski, hvala ker si se oglasil in rekel kar si rekel.

Se pravi sistem, ki ga ima trenutno v Evropi par držav, mislim, da Estonija, Poljska, itd...

Ne, Vuksan, to ne drži. To je, dragi moj Vuksan, zgolj na komunistični mudološki demagogiji zgrajena fatamorgana, oliti fumis vaginalis agitpropovski komunajzarski. Abičnij!

Vse države sveta, dragi moj Vuksan, imajo tak davčni sistem, kakršnega sem pod točko 1 opisal. Le da ene imajo hkrati tudi formo EDS namesto lestvice, zato da vse skupaj poenostavijo in naredijo bolj enakopravno. Če pogledaš v podrobnosti, seveda.
Tisto česar nekatere navijaške ofce ne uspete doumeti je, da naš sedanji sistem NI tak kot nemški, in sicer zato...:

- ...ker se v Nemčiji plačuje dohodnino res od vseh prihodkov. Pri nas pa samo teoretično. Ker je iz progresivnega davka izvzeto vse razen prihodkov iz dela. Razlika? Drastična, kume moj, drastična!

- ...ker je pri nas davčno izvzetje od 1/3 do 2/3 nemškega. Razlika? Drastična, kume moj, drastična!

- ...ker pri nas najvišja stopnja useka že nad 15 tisoč EUR, v Nemčiji pa nad 250 tisoč. Razlika? Drastična, kume moj, drastična!

- ...ker je Nemčija ravno zato v letu 2000 imela 62% srednjega razreda, ki je zaradi krize padlo na 54%, Slovenija pa po istih kriterijih in pariteti kupne moči ima manj kot 1% srednjega razreda. A ne bognedaj zaradi velikega števila premožnih, pač pa zato, ker imamo 99% spodnjega, tlačansko-suženjskega revnega razreda. Komunisti se seveda hvalijo da imamo 80% srednjega razreda, a so njihova merila najbrž temu agitprop cilju primerna oz. prilagojena. A seveda da raji pozabijo razodeti, da je njihova metodologija povsem druga od nemške, hehe. Fakin tipično!

Načeloma je srednji razred tam med "buržoazijo", ki ne dela in "working class" in s primerno kupno močjo. Does the fact, that Slovenia sports 99% od people belonging to working class with average net income of less then 30 USD per capita per day in that class, ring any bels, my dear?

Good luck s tem, da volilcem prodaš pokojninski sistem v katerem ni NIČ solidarnosti.

Tudi to ne drži. Pred kratkim je Dr. Brščič, očitno sit komunističnih laži in arogance in tudi akademske malomarnosti, brezbrižnosti in površnosti mencingerijancev, naciji na TiVu razodel, da je edina solidarnost, ki sme biti v pokojninskem sistemu, oz. sploh je prisotna v pokojninskem sistemu v normalnih državah, solidarnost izhajajoča iz tega, da vsi oni, ki živijo recimo 90, 80 in 70 let prejemajo svojo rento do konca življenja. V tem smislu je oni, ki je umrl s 70, solidaren z onim, ki umre pri 90, saj se onih 10 let mase rent do projektiranih 80 let življenja, ne izplača njegovi družini, ampak ostane v sistemu kot solidarnost po aktuarski matematiki.

Ravno o tem govorim, ko rečem, da ta nacija mora opustiti lopovske reketarsko-hajduške prakse in predvsem sprijeno lopovsko mislenost, če se hoče spraviti na pot progresa in blaginje. Fritzlovstva se ne da upravičiti zgolj temeljem tega, da ga je Fritzl de facto lahko izvajal s silo nad svojo hčerko. Štekamo, komunajzarčki?

Vprašati se moraš, tovariš Vuksan, odkod tebi, ali komurkoli pravica terjati zaseg, ki mu ti mudološko rečeš "solidarnost" v pokojninskem varčevalenm sistemu? To je tako, kot če bi milijon ljudi varčevalo v državnem kolhozu NLB, eni bi vplačevali 100, eni 500 eni 800 eni pa 6000 vsak mesec. Potem bi pa onim, ki so vplačevali 6000, 4500 takoj in upfront odvzeli iz kobajagi "solidarnosti", na koncu bi pa k skupno našparanemu po 40 letih štelo zgolj prvih 1500, sploh bi pa na koncu izplačevali tudi takim, ki sploh niso šparali in bi onim, ki so šparali po 100 šteli da so šparali po 400.

Mislim, jebemmomast, a se nikoli ne vprašaš, zakaj tudi za vsa druga varčevanja v Đamahiristanu ni bilo vzakonjeno isto načelo eksproriacije? Ali ni to zato, ker bi to bila očitna kraja? Odvzem! Kdo bi prostovoljno odnesel denar v Enelbe kolhoz, če bi nad temi sredstvi izvajali vaše komunistične kobajagi "solidaronstne" orgije? 

Kaj je tako specialno v zvezi s tem pokojninskim varčevanjem v državni shemi, da se tu sme zasegati, od drugih varčevanj se pa ne sme? Fritzlovska pozicija nasilja, morda? Ker je država rdečim praetoriancem za uresničitev njihove reketarske doktrine dala na voljo svoj represivni aparat in rekla: Glupi Janezi in Micke, mate da mi plačujete, mi bomo pa potem malo kobajagi-solidarno izvajali ekspropriacijo! A to je ta razlika, al kako?

V seštevku pod črto, Vuksan, ti za tvoje medvrstične blodnje žal imam za reči samo eno: Sikter, oportunistični kurji tat! Komunisti in pro-komunisti morate doumeti, da do tovrstne diskriminacije v pokojninski varčevalni shemi, tako kot v nobeni drugi varčevalni shemi, preprosto nimate pravice. 

In narod mora to tudi dojeti, ker je to samoumevno in ker narod dobro ve, da v nobeni drugi varčevalni shemi ni tega načela. Zato mu je to treba tako tudi razložiti, ko to končno ukineš. Dati mu je treba ilustrativen primer, da njihovih prihrankov na banki nihče "solidarno" ne odvzema. Hvalabogu ne odvzema! Pa se eto niti prihrankov v PAYGo ne sme odvzemati. Narodu je treba reči, da je to bil komunistični zločin, lopovluk, hajdučija, katero bi v bistvu morali zdaj ljudem, ki so bili žrtve te ekspropriacije, P O V R N I T I. A dobro, ajd, to ni realno. Ma zasegati je treba nehati in to takoj! Tako kot so Fritzla zaprli in mu preprečili da še naprej posiljuje in mrcvari svojo hčerko.

Solidarnost do šibkih se sme izvrševati izključno iz proračunskih sredstev namenjenih solidarnosti, in ravno zaradi očitnih mudološko opravičevanih misinterpretacij in zlorab, izvajati popolnoma transparentno, prosim. Če hočeš Colariču vzeti še 8000 EUR mesečno za kobajagi pokojninsko solidarnost, potem mu transparentno dvigni davke, da se ve, da plačuje davke v višini 65%. Če hočeš, da za zdravstvo plača zaradi odsotnosti kapice še dodatnih 4000 EUR, potem raje uvedi kapico in mu davke odkrito dvigni na 75%.

Solidarnost se v formi prisilnega zasega dodatnih delov prihodka, sme pojaviti izključno na ravni davkov in trošarin. In recimo še prispevka za zdravstvo. Ampak maksimalno tja do kapice. Ker jo je, tote solidarnosti, tja do kapice povsem dovolj! Kali boš rekel da jo ni? In če boš, kje je tvoja argumentacija za to? Zbrana dela tovariša Marxa? Lenjina? Kebra? In koliko "solidarnosti" bi pa vas komuniste sploh zadovoljilo? Odgovor tipa - "colariče in njihove inženirje in fse 'bogate prešiče med delouci', je treba obrati do kosti", pa, oprosti, ma, ni sprejemljiv.

Namigovat narodu, oz. šuntati narod k muktaškemu hajduškemu oportunizmu, češ, da družba ima pravico zlorabiti državni represivni aparat za hajdučijo izvajano preko reketarjenja do kosti, brez kapice na prispevkih in celo z drakonsko diskriminacijo enega samega tipa prihodovalcev, je zločinska praksa. "Udruženi zločinački pothvat", bi rekli Eskimi tamo doli južno. Za katere se običajno sodi na sodiščih UN. hehe

Zmotna je prav tako, sicer po komunistih sistematično proliferirana demagoška populistična po gebelsovko ustrojena mudologija, češ da se za to ima temelj v Ustavi, ker tam obstaja sintagma "socialna država" in to je kao eto že dovolj, to je vseopravičujoči "card blanche" za hajdučijo in to diskriminatorno tak da hajduki vedno naskočijo zgolj točno določeni tip davkozavezanca. 

V Ustavi prav tako piše, da smo pravna država. In država enakopravnih torej nediskriminiranih državljanov. How about that? Tudi, ali celo Ana Jud se v svojem blogu vpraša: "Če smo po Ustavi enakopravni in če se reketira v imenu enakopravnosti in enakosti, kdaj bomo tudi davčno in prispevkovno enakopravni in enaki?. Zanimivo razmišlja tota pupika, kanede?

Razlagati naciji arogantno-fašistično-demagoško sprijeno boljševiško mudologijo, češ saj SMO enakopravni, saj bomo enako izvedli ekspropriacijo vsakemu, ki si bo drznil iz dela prihodovati več kot 800 EUR bruto na mesec, je po eni strani nateg in cinizem brez primere, po drugi pa aroganca in zločin. 

To je približno tako, kot če bi tovarišici Darji Lavtižar Bebler razlagali, da ni res, da je posilstvo, ki ga vedno izvršijo nad Micko Lepotičkovsko Talušnojo bila diskriminacija, saj da naši kleni slovenski posiljevalci, sez finim občutkom za egalitarizem, bodo brez težav posilili tudi Darjo Lavtižar Beblerjevo, ko in če bo kdaj [spet] lepa in rajcig. Torej je po razlagi NjenihSvojih bratov boljševikov, tudi ona obravnavana povsem nediskriminatorno. ITAK!. In ader wordz - Grejt sakses! Jebalajih Butalija v um sjebane!

S tem, da se pretežno enako obdavči vse tipe prihodkov pa se strinjam.

Nič "pretežno enako". Jaz terjam procentualno povsem enako davčno breme za sve vrste prihodkov oz. davčnih osnov, da čisto vsak trpi enako stopnjo bolečine oz. nosi enako procentualno breme namenjeno vzdrževanju civiliziranosti države na svojih plečih. To seveda ne pomeni glavarino, pač pa procent dohodka. To vsebuje več kot odlično raven solidarnosti.

V takem primeru bi bile stopnje očitno lahko nižje kot je trenutna obdavčitev dela v najvišjem razredu.

Hehe. Še kako bi lahko bile nižje. Če bi krke slovenistanske in zlasti tuši slovenistanski in zlasti electe slovenistasnke vsi plačali enako efektivno stopnjo davka kot Krkin inženir in bi imeli enak znesek davčnega izvzetja, in bi prav tako bile imeli enake zneske olajšav, razen seveda davčno priznanih stroškov, ki so za podjetja normalna praksa, bi EDS na ravni DDV (20%) več kot zadoščal za pobrati več davkov kot jih zdaj. Morda bi EDS bil lahko celo bistveno nižji. Eni govorijo da celo komaj 12%. Ker so današnji efektivni dakvi, ki jih plačujejo podjetja enomestni procenti in nemalokrat se merijo celo v promilih od prihodka.

Ko boste vuksani nerezonsko prokomunajzarski, a bogamy predvsem ko bodo komunajzer fevdalci večno-praetorianski doumeli, da je davčna diskriminacija in da so prispevkovne ekspropriacije ter reketi utemljeni približno toliko kot je bil utemeljen prvojeb v času fevdalizma, boste nehali srati s takimi, češ, dopovej fevdalcu, da nima več pravice prvojeba, kot ti meni tu namiguješ, češ rentarski, đabalebaroški oz. od režima maziljeni del folka se bo spuntal, če nehamo ropati cvet Slovenstva. ma, ko jih jebe đabalebaroške rentarske. ko jih jebe! men skrbi izključno zakaj se mladim inženirjem in pravnikom in ekonomistom in drugim najboljšim slovenskim zaposlenim krade. Za đabalebaroške rentarje, ki se jih s tem kobajagi mazili, pa mene boli kurac in to gladko. Tamle imamo proračun, pa poglejmo kolk je "solidarnosti" na voljo. 

Da ne rečem, da so komunisti zmešali vse ko kurji drek. Najprej za mizo socialne sramote dogovorno-ekonomsko-dekretno odrežejo človeka nevredne bruto plače za rajo, potem malo mutijo s potemkinovsko fasado dohodnine, ki naj bi veljala za vse, a ne velja, potem, da bi prikrili, da so davki za ene absurdnih 75%, igrajo igre kobajagi "solidarnnosti" brez meja v prispevkih itd. Vse zlagano, vse nategunsko in zmešano. 

Sicer pa, fevdalcu nekoč tudi niso "dopovedali", ampak so mu pravico prvojeba preprosto odvzeli. In točno to je treba danes storiti s komunistčnimi kvazi solidarnostnimi prvojebi. Ki prav tako kot tisti iz časa fevdalizma ne služijo drugemu kot pa da so eleganten nadomestek za sposobnost osvajanja ženske z atributi zdravega atraktivnega inteligentnega deda. 

Magari malo podprto s premožnostjo, hehe, ker je človek ipak aga, jebiga. 

Če teh atributov nimaš in se pišeš Aga Bećiraga, ti seveda da paše napičiti vse mlado in brhko kar leze in gre. Le da tistim mladenkam pa prisilen, poniževalen, razčlovečevalen, suženjski fuk s sifilističnim, grdim, zavaljenim, takorkeoč komunističnim ago, ni bil nič atraktiven. In slovenskim inženirjem in colaričem prav tako ni nič zabavno prenašati vaše komunajzarske lopovske prvojebe. V tem zanje nema đoj sploh, hehe. Ki jim rezultate dela nasilno zaseže in jim prepreči, da bi postali srednji razred. 

Istočasno pa seveda tovariši righelniki 99% svojih prihodkov smejo obdržati. Valda zato, da si utrdijo položaj neo-naci-soc-komunajzer tajkunskih fevdalcev. Ki svoji Kompartiji, ki jih tak fino mazili sez temi davčnimi in prispevkovnimi sprijenimi praksami, v zameno rihtajo črne fonde. Da bodo lažje večno na oblasti. Kdo bo sicer plačal vse te "strokovnjake" za retardo blondasti agitprop, ki žali nacijo pred referendumi? In kdo bo financiral vojsko maziljenih sinekurcef, ki pridkano volijo za NjihoveSvoje mecene. In se po forumih fajtajo da bi rdeči reketarski status quo trajal večno. In kdo bo plačal karbe, kose in podobne, da producirajo patriatizme in podobne karbarizme?

Link

Ni komentarjev: