nedelja, 26. junij 2011

1264725 - recenzija članka Bogdana Lipovška "Ugrabili so nam državo. Zdaj hočejo, da je zatohla."

Financam, na prvem mestu uredništvu, ki je to pisanje uvrstilo na spored, čestitam in gratulujem. Tako za konkreten članek, kot tudi za odprtje tega vprašanja v javnem političnem diskurzu tak na splošno.

V dvajsetih letih samostojne Slovenije se je delovanje klandestinih skupin pri nas izjemno razbohotilo in posega v vse pore družbenega, kulturnega, ekonomskega in političnega življenja. Njihovo ustanavljanje naj bi bilo znamenje demokratičnosti družbe. Ali res?

Vprašanje je seveda retorično. Te skupine, tu pri nas, brez najmanjšega dvoma imajo maliciozne nizkotne egoistične agende. Pika!

Demokratičnost so eni upravičeno komaj dočakali, da se lahko prosto združijo v poljubno društvo/združenje mimo od komunistov dopuščenih "aktivov kmečkih ženic", "društva za zaščito malih živali", "prvoborcev", "nosilcev spomenic" ipd. Do tu vse bepe.

Te, ki se združujejo, "da dospejo med elito", oz do benefitov ležečih v ozadju tega cilja, oz. da uplivajo v smeri sprejemanja njim na kožo napisanih zakonov ter, da "si medsebojno pomagajo pri poslih [iz državne blagajne]", skupaj s politiko, ki je predmet njihovega lobiranja, klijentelizma, podmizenja in včlanjanja v njihove klane, skupaj tvorijo zločinske, kleptokarteliranju predestinirane i targetirane klane, bande, horde, kohorte, falange, zemonske kartele, nejmit. Amen.

Seveda bi v tem smislu najbolje bilo, da teh lobistov in "lobiranja" ne bi sploh bilo. To je recimo legitimna in nebizarna želja v svetu pravljic in basen, ter naivnih narodnih dovtipov. To lahko pred spanjem zaupamo teti Dobri Vili, recimo.

Drugače je pa z ustavljanjem teh pizdekof težko, jebiga. Kajti, v demokratični družbi je vsako združevanje legitimno in legalno, če ne krši zakona in ali neposredno ali posredno ne ruši ali izigrava pravni red družbe. Razen, če je v družbi zrihatno, da se vsaj do nekaterih bratovščin vzdržuje permisivnost brez limitov. Pa se eto teh njihovih rabot ne prepoznava za izigravanje pravnega reda in suspenz demokracije. Ampak recimo za "dopustno lobiranje" in "z nazi interesi upravičljivo incestno onegavljenje, oz. fritzlovanje". 

Ravno zato, ker sta cilj demokracija in osebna svoboda, je to težko. A če cilj NI demokracija, potem je itak vseeno, potem se proti tem pizdekom sploh ni treba boriti. Neki tacega, kot, ko se človek preda raku na debelem črevesu, pa, kadar je pri močeh, gre v bufet, si nažge eno kubanko in si zraven naroči konjak, mimoidočemu frendu, ki za njegovega raka ve, pa resignirano in hkrati na nek način dostojanstveno reče - "Ma, naj gre vse fpičkomaterino!". Reči hočem, če smo kot družba v terminalni fazi, potem se nam o tem boju proti raku katerega metastaze žerejo demokracijo itak ni treba pogovarjati, kanede.

Ali te skupine kršijo pravni red? Jaz ne bom slepomišil, češ menim da ga, ker jaz vem da ga. Kajti kršenje pravnega reda je že detour okrog demokracije, ki jo izvajajo lobisti. Kjerkoli jim to lahko uspe, ne da bi jih kakšno zakonsko določilo "zahaklalo" in v pržun spravilo. Če je pa "kazen za osebo 120 EUR, za podjetje pa do 2000 EUR", pa te veseljaki gladko pičijo po svoji agendi.

Does this ring any bells, prjatli? Kali to ni isto kot delovanje poljubnega narkokartelnega klana? Tudi oni delajo tak, da "pazijo, da jih ne zahakla".

Eventuelno kriminaliziranje in preganjanje, ali bognedaj celo delegalizacija teh skupin, je seveda povsem drug film, ker je sila občutljivo vprašanje in v končni fazi ipak ni prava pot. Prava pot je jačanje sposobnosti pravne države. Da loči in pravilno interpretira zlodela zakrinkana v "dobre namene in dela". Zelo podobno je recimo vprašanju legalizacije/nelegalizacije narkotikov. Na žalost je dejavnost teh nečastnih skupin v katerih so od prvega do zadnjega nekšni posesivno-egoistični fritzlovski motenci iščoči bližnjic do lagodja in kruha brez motike, s sumljivimi in vidno nečastnimi sluzastimi agendami, bolj podobna vprašanju legalizacije prodaje drog kot zgolj benigne osebne uporabe, recimo kanabisa.

Sicer pa, prosim da nekdo alarmira press, hehe, kajti pri meni v zvezi s tem skupinam ni niti najmanjšega dvoma. Vitezi in častni ljudje to niso. Aaaaaaameeeeeeeeeeen!

To so [slabo] prikriti fritzlovski motenci, egoistični klepto pizdeki iščoči prednosti zase in svojo bratovščino pod mizo, kakopak, na nefer in nepošten, netransparenten način, skratka, pizdeki nečastnih namenov, ki spredaj seveda da imajo, valda, itak, prekrasno secesionistično alibi retorično fasado, ki je povrhu umetelno poslikana v idilično-psihodelične pastelne barve lepih in poštenih namenov. In to o lepih in poštenih namenih kot materialu za tlakovce poti v pekel, smo v gradivo pisane misli človeške civilizacije dodalu že davno tega, kali nismo?

Zato, brez vsakega dvoma, bi te skupine morale biti, milo rečeno, seveda, pod budnimi okami organof za boj proti organiziranemu kriminalu in "združevanju narejenemu s ciljem izvedbe oz. izvajanja združenega zločinskega podjema". Hold the big gunz, dude, rekel sem "pod budnimi okami" in ne "pod pendreki", hehe. Asumpcija nedolžnosti velja naprej, kot univerzalna vrednota in orijentir.

A ja, pa kazni za podmizenje s ciljem ropanja državne blagajne bi morale priročno biti namesto 120 EUR, kar 1200000 EUR, firma pa namesto 2000 kar 20.000.000. Nema penezof? No shit Sherlock, ok, potem marš v stečaj! A ja, pa pizdek nea bi smel biti direktor in ali lastnik bizinesa nikdar več v svojem patetičnem lopovskem sluzastem trajanju na tem svetu. E pa, da vidimo tote junake podmizniškega združevanja, kako bodo potem hiteli v podmizna združenja in orgije in s koliko neznosno lahkostjo se bodo lotili zarotovanja s ciljem izigravanja poštenih pravil družbe o enakih priložnostih za vse. Oni dan sem o zemonskokartelnem incidentu, ki nas je stal več milijard preplačanih AC slišal ta komentar: "Čak, ne morš to, to je kšeft, za tako ceno so se pač zmenili". Junouvotajmiin?

Da ne pozabim - seveda, da vsi vemo, in se strinjamo, da vse te skupine zanima izključno plenjenje narodovih kašč, ker v zasebni rop zasebne varovane banke se, s flinto v roki, te nečastni sluzavci seveda da nimajo jajc odpraviti. Najbolj pa so skoncentrirani na dve kašči: ono, v kateri se hrani davkozavezančeve peneze in ono v kateri se hrani kobajagi narodna demokratična oblast oz. upliv podprt z državno represivno in vsako drugo močjo.

Te skupine so v tistem delu, ko so si preko "ugrabitve države" zrihtale da je lobiranje (beri "legalizirano nečastovanje oz. izigravanje demokracije") kobajagi nekriminalno dejanje, s ciljem upliva na sprejemanje zakonov, nič drugega kot utelešenje eksplicitnega suspenza demokracije. Avtorju čestitam, za decidno konstatacijo, da so bebci vsi, ki ob vsem tem verjamejo v obstoj demokratične politične igre v parlamentarni družbi. 

Če v univerzumu običnih Pepetof in Poldetof velja prepričanje, da so volili Osebo A, ker se v Univerzumu Janezslehernikov zavzema, recimo, za odpravo davčne diskriminacije, potem ni v redu, da so Osebi A, drugi njej podobni oportunistični pizdeki, podelili odpustek, pa ta zdaj sme v nekem novem virtulanem paralelnem Univerzumu Nadbitij, vodena s svojo osebno agendo, recimo polnjenja lastne denarnice in ali denarnice svoje politične stranke oz. klana, oportuno izpolniti željo neke lobistične skupine, ter te davke oz. diskriminacijo še poglobiti oz. povečati. Pucko jim materino, takorekoč!

To je suspenz demokracije. Amen. Tu se vse neha! Če je to dopustno, potem zaprimo naš projekt demokratične družbe dol in idimo nazaj v čas jamskih klanov, plemen in podobnih primitivnih barbarskih skupnosti, pa naj vsak s hladnim ali ognjenim orožjem odkrito "lobira" za svoj klan. Pa da vidimo potem kdo je v barbarski tekmi javnih in tajnih klanov močnejši.

Če smo pred dvajsetimi leti tudi skeptiki ob razpadu Jugoslavije menili, da je samostojna Slovenija preveč dragocena, da bi postala igračka v rokah osamosvojiteljskih herojev, smo izkazovali svojo naivnost.

Tole pa je tujek v tem članku. Ki ta članek po nepotrebnem bremeni in kazi. Ne rečem, da nam manjka oz. da smo brez pizdekof, ki bi radi kapitalizirali svoje presežno domoljubje, sort of speaking, hehe, pa, tako, kot komunistični prvoborci v zvezi s svojimi "junaštvi" iz časa WW2, temeljem nekšnih "spomenic" in statusov "prvoborcef", bi radi kasirali in uživali benefite iz državnih kašč in blagajn, ker so eto zaslužni, ma problematika nečastnega združevanja oz. podmizenja in karteliranja v Sloveniji, to ni napačno konstatirati, se ipak ne dogaja vzdolž črt, ki zarisujejo množico z imenom "osamosvojitelji". To je enostavno nebuloza, se opravičujem, prjatli. Kaj konkretno je imel avtor v mislih ne vem, ma jaz tega ne vidim.

Drugače pa, mimo te lepotne napake, hehe, avtorju gratulujem. Še posebej pri srcu mi je bilo to: 

Med skrivne skupine sodita instituciji lionsov in rotarijcev. Oboji razglašajo, da je njihova glavna dejavnost humanitarna. So organizacija nekakšnih Kekcev, ki so prepričani, da je dobra volja najbolja, gojijo prijateljstvo in se zavzemajo za mir na svetu.

Neprecenljivo! Wrld piis, fuud & šelter za otroke Biafre & da se fsi ljudje imamo radi." Auuuuuuu! Za sve ostalo pa Mastercard seveda. S katero si lahko plačaš pojedino v lokalu, ki odspredaj ima grb roariancef ali lionsof. In za slednej se tu v glavnem tudi gre. Jebeš hranjenje in prdenje, če si ob tem ne domišljaš, da si nekaj nad obično rajo, kanede.

Link

Ni komentarjev: