petek, 10. junij 2011

1247083 - kamarilja uspešno pere možgane s svojimi definicijami "srednjega razreda"

[tripson]
> [janezpizdek]
> ...bi se odpovedal sramotnemu proaktivnemu in načrtnemu delovanju, ki ima za rezultat iztrebljenje vsake, še najmanjše možnosti, da bi v Sloveniji nastal srednji razred i katerega se generirajo tako vsi novi entreprenerji, kot tudi vsi premiki po socialni lestvici navzgor, oz. vsi prebegi iz bede v novo kri kapitalsko sposobnih stebrov nacionalne ekonomije in nacije same.

socialisti in komunisti so prepricanja, da je izginjanje srednjega sloja posledica tega grdega kapitalizma in se ga lahko resi le s socialnimi prijemi.

resnica je pa ta, da je ravno socialna drzava kriva za izginjanje srednjega sloja!

Tako je. Ravno njihovo rentarsko-zajedalsko divjanje, ki ga za alibi kao izvajajo v imenu "socialne države" a da nimajo pojma kaj ta termin pomeni oz. sme pomeniti, je vzrok za paradoksalni in katastrofalni skorajda neobstoj srednjega razreda v RS.

Rekoč to, ponovno v formi v puščavi vpijočega pozivam vse, ki jih bo moj glas dosegel: Sodržavljani moji, zlasti izobraženci, nehajte zlorabljati in misinterpretirati temeljne pojme in definicije. Na primer, ena težjih tragedij Slovenije je, da tudi formalno zelo izobraženi ljudje zmotno mislijo, da je srednji razred na nekem trgu tist, ki prejema plačo v višini matematična sredina razpona vseh plač +/- 40%. Najbrž ni potrebno pojasnjevati koliko napak je vsebovanih v tako zblojeni miskoncepciji in misinterpretaciji. 

Za najbogatejšega državljana definira naš davčni zakon Colariča, ker ima najvišjo plačo, na katero je davkoprispevkovni reket skoraj 70%, da zatremo bogataše, hehe, in ne Tuša ali Rigelnika ali podobne. Oni so valda antaćabl, nekje izven tega univerzuma.

Dalje, živimo na EU trgu, kupujemo VW avtomobile in Sony TV in Levi's kavbojke in meso in mleko po višjih, ali v najboljšem primeru enakih cenah kot Nemci in povprečni EU prebivalci, naši butalski alkimisti pa lupetajo, da se srednji razred ugotovi tako, da se pogleda kdo zasluži povprečnih 1400 +/- 40% od tega. Pa je njim srednji razred vsak od Fate Higijenićarević, ki ima srečo, da dela v Krki za 1000 EUR bruto, pa tja do inženirja, ki dela za 2000 bruto. Naprej so pa že famozni "bogati prešiči med delouci", ki se jih drakonsko reketira. Da se nea bi razslojili, pizde bogataške. Grejt sakses!.

Ker jih pa država že za te bagatelno nizke prihodke ocuri z nič manj kot 41% davka in neokapičene prispevke, ima toti inženir tak neto in temu primerno kupno moč, ki je na ravni povprečno visoke socialne pomoči v preostali EU. Srednji razred fpičkomaterino.

Skratka, skrajni čas je da doumemo na katerem trgu smo, komu se strokovno znanstveno korektno sme reči bogataš in komu "srednji razred" in kje ter za kakšne namene in v kolikšnem maksimalnem znesku se smemo iti solidarnost v formi višje ali dodatne obdavčitve "bogatih", da ne zabredemo v absurd ekspropriativnih fašisto-boljševiških praks izvajanih nad reveži iz razreda odvisno zaposlenih in dokaj bedno prihodujočih.

Absurd je, da izobraženci Slovenije mislijo,da srednji razred obstaja tudi v begunskem taborišču v Somaliji, saj eni na dan dobijo 10 pesti riža so takšni ki dobijo 1 pest in taki, ki dobijo 5 pesti riža. Srednji razred je po verovanju povprečnega slovenskeega alkimističnega efdeve izobraženca vsak v taborišču, ki je prejel od dva do 8 pesti riža. Po tej logiki v vseh skupinah na planetu vedno imamo 80% srednjega razreda. Jebote Allah, takorekoč!

Mi se v SLO povečini pogovarjamo tak, da vsak ima svojo definicijo terminov. Zato ni niti teoretičnih šans, da se bi razumeli. Skratka, mi se gremo "jebe-motenec-zmedenčka-begavčka". Vedemo se kot gruča od šmarnic matastih pijančkov v kakšnem roftarskem vaškem bufetu v neki vukojebini bogu za hrbtom. Debata strokovno na nivoju fpičkomaterino. hehe.

Drug tak vnebovpijoč primer je napačna raba in zloraba sintagme "medgeneracijska solidarnost". In "medgeneracijska pogodba". In "socialna država", ki si jo vsak fanatični talibanček razlaga do kamor mu segajo mokre sanje o grabljenju iz žepov drugih. itd...

Čim komu rečeš, da bi morali ukiniti davčno in zlasti prispevkovno diskriminacijo, te zatolče s pavšalom: "Kaj pa medgeneracijska solodarnost in kaj pa socialna država, čuj, a, a, a...?". In to je kao eto že dovolj argumentirano. To pokriva vse. Od do! In to gagajo in bluzijo vsi, od doktorjev znanosti nekšnih kao politanalitikov, preko Semoliča, šefa vlade, šefov strank, do sindikalnega poverjenika v staklarni in tja dol do steklarjev samih. Vsi enako pavšalno in enako mudološko-populistično. Jaooo!

Link

Ni komentarjev: