torek, 7. junij 2011

1240436 - kako "desnica" po humaniziranosti dostikrat naščije fašistično samooklicano "levico"

[vuksan]
> [janezpizdek]
> Vzela je ljudem kandidatom za konzumenta produktov gospodarstva, po vrednosti transakcij merjeno, povečini v rokah rdečetajkunske mafije in države, vso substanco za nakup njihovih sicer napihnjeno dragih nepremičnin, izdelkov, storitev. Skratka vsega in marsičesa. Zato danes Slovenija ne kaže znakov izhoda iz krize, čeprav so številne, na zdravih temeljih sloneče ekonomije, že debelo na poti iz krize. Vred z gradbeništvom in trgom nepremičnin.

Bravo, care! Pa ti si Keynesijanec, kot Robert Reich, ki ponavlja, da je v ZDA treba obuditi kupno moč srednjega razreda. Vidim, da te bomo zvabili na levo stran...

Maestro,

Takle je sez tem pr men: Ne pristajam na ekskluzivo do civiliziranosti, humanosti, poštenosti in fer poslovnih in družbenih odnosov, katerekoli opcije iz, po tradicionalistično opredeljene nastale delitve političnega prostora. Ki je v svoji trivijalni levo-desnosti itakže preživeta.

Najmanj pa pristajam na to, da si bi smela levica in absolutno ne "levica" lastiti tovrstne civilizacijske in humanistične dosežke zgolj zato, ker so nekateri od teh človekovih umskih premikov bili doseženi s porazom levičarjem takrat naproti stoječih egoistov, ki so po naravi svojega takratnega položaja, imeli tendenco biti konzervativni oz. za status quo, ki je je njim bil seveda v prid.

Še manj pristajam na to, da se naša politična večno-praetorianska kamarilja tudi zares tretira kot levica on pair britanski recimo, zgolj zato ker se je tako samopoimenovala. Kajti, o tem sem večkrat tu pisal, naša kamarilja je ena najbolj konzervativnih političnih sil na planetu. Oni že 20@45 konzervirajo in bi do konca časof radi konzervirali status quo, ker štejejo, da je sedanji družbeni deal njim v prid. Zato frikajo zdaj "Our communist way or hghway". Pa Armageddon bo, če padejo naše lopovske zamisli, pa Kahel bo Janšo phemahal kot sarajevski Željezničar bećko Filharmonijo s tricom, nič bat, hehe, Pa Don Zzocci nam že garantira da Janša ne bo zmagal, anje, anje, majke mi sudija reko mu Karba, itd. Ker ,seveda da bi naši rdeči konzervativci radi konzervirali in vsako opozicijo in glas in idejo ali verzijo reforme recimo, drugačno od njihove, zatrli.

In na koncu, niti v najbolj morastih sanjah ne bom nikdar pristal na podvalo, da so svoboda, humanost, solidarnost, fer poslovni odnosi na trgu oz. v poslu, poštenost v odnosih z ljudmi zlasti v odnosu do šibkejših, nekšen ekluzivistični fevd katerekoli politične opcije. To so človeške lastnosti, viteški parametri pravih dedof in pupik, civilizacijske univerzalne vrednote in dosežki. 

Zato se jih ne bi smele s svojimi umazanimi tacami posvajati in k sebi grabiti fašistoizirane komunistične kamarilje, ki se same egotripno in egocentrično, v svoji brezmejni lindasindromski motenosti in duševnem manjku značilnemu za gardijane zločincev in zločinov in greha, hitijo kranclati z nazivi, ki so, spet po njihovi percepciji sveta, pozicionirane kot pozitivistični, ter k njim potem po nekakšnem njihovem defaultu ekskluzivistično pridruževati te univerzalne civilizacijske in humnaistične vrednote in pozitivne dosežke človeštva vobče. Kajti, če so oni solidarni, je opozicija potemtakem logično da nesolidarna in vobče grda. Logično ko Diskoton bre.

Sledom tega te moram razočarati, niste in ne boste vi mene nikamor pritegnili. Jaz sem tu ves čas, le da vi (reče se "nekateri", hehe) sprva, spričo svoje navijaške slepote tega niste opazili. Pravi tanarbolj pravoverni fašisti-komunisti, tisti, ki so že za življenja bili beatificirani li pa vsaj bili sprejeti v Opus Murglensis, hehe, to seveda so takoj prebrali in opazili in vedo, da me niso nikamor pritegnili oz, da nikakor nisem na njihovi strani. Zakaj misliš, da komunisti Slovenije udrihajo najbolj po liberalcih? Zato, ker vsi fašisti, pa tako tudi naši komunisti-fašisti vedo, da so oni, ki insistirajo na svobodi njihov najhujši sovražnik.

Da se razumemo, jaz čutim nelagodje tudi vsakič, ko se moram poslužiti sintagme "Mi liberalci". Razlog? Razlog je v tem, da je tudi ta termin dandanes, zlasti v našem Miskonceptistanu, sila raztegljiv in sila skurban. Samo pogojno, samo če vse tiste pozitivne vrednote so iskreno in brezrezervno v politprogramu in doktrini neke organizirane politične skupine, se jaz dovolim popredalčkat med njih.

V življenju sem prepotoval pot od klasičnega odvisno zaposlenega, preko odvisno zaposlenega menedžerja do lastnika podjetja in celo posebne hibridne pozicije managerja v drugem podjetju v času lastništva in direktorovanja v svojem.

Nikdar v roli odločevalca o položaju drugih ljudi nisem niti za eno samo mikrosekundo dopustil, da se mi v glavo naseli nit najmanjša drobtinica nefer odnosa do teh ljudi. Jaz plač svojim ljudem nisem tiščal apriorno navzdol, recimo zgolj zato, da sebi izboljšam prihodke; Nikdar nisem zlorabljal položaja "odvisno zaposlenosti" teh ljudi; nikdar nisem varal svojih partnerjev v poslu; nikdar nisem varal in nespoštoval svojih kupcev itd. To nima veze s politično umseritvijo, to so človeške in civlizacijske vrednote. Preprosto, živiš kot ded ali kot pička.

PS

Za takšen donos sem v Sloveniji in na Hrvaškem in v Srbiji (tam sicer še najmanj!) slišal veliko takšnih o mojem delu: "Naivčino,...ne seri ga s takšnimi plačili, razvadil jih boš,..., ne dajaj jim toliko svobode pri delu,...vsi ti bodo naredili svojo firmo, kdo bo pa potem pri NAS delal, kar počneš ni racionalno niti strokovno-meneđersko korektno, ...ne boš dolgo tak delal,...to je stoka, daš jim roko oni hočejo..., kaj se ti sekiraš kolk njim ostane, ko jih država ocuri z davki in prispevki,...koji kurac si delaš stroške s sokovi in vodo, saj imajo dobre plače, ...itd v tem stilu.

Številni, ki so tako komentirali so bili TvojiSvoji levakarji. Tanarhujši, ki so dajali tanarbolj ogabne komentarje od sebe, pa celo kučanovski "mnenjski voditelji", ki mi še danes drobijo tak: "Kaj kritiziraš, vsi MI smo obogateli zahvaljujoč temu režimu, ti je mogoče slabo?!". Štekamo? Jaz seveda nisem nič toti NjihovSvoj MI, niti se štejem da sem "obogatel", ker jaz vem kdo se v EU, ki je moj trg in življenjski prostor, šteje za bogatega, niti sem ustvaril, kar sem, na enak način kot oni. Le da oni tega v svoji slepoti več niti videti niso sposobni.

Za ilustracijo: Onega Boscarola se tu v Absurdistanu Miskoncptistanu vmešča "na desno". A garantiram ti, njegov odnos do njegovih zaposlenih je za ziljon svetlobnih let humanistično, solidarnostno, človeško-civilizirano bolj naprej od odnosa kateregakoli izmed 30 taužent turbokneokapitalistov iz vrst nekdanje direktorske KPS-rdeče kamarillje danes tajkunov in mikrotajkunov, ki še danes ćiča v bojdaLevihbojdaNasredinskih strankah, palamudi mudologijo od "veselja do socialnega kapitala", govori da so "naši davki podobni drugim", serejo, da se reketu sme za alibi reči "medgeneracijska solidarnost", še naprej insistirajo, da se davki nižajo samo njim pod izgovorom večje konkurenčnosti podjetij, objokavajo propadli poskus ropa in cementiranja stanja, ki eliminira možnost nastanka srednjega razreda. Ki sistematično inhibira svobodo!

In čisto za konec ti predlagam, da si na Wikipediji recimo, malo pogledaš kako je o istih zadevah, o katerih zdaj govoriva, pisal in govoril znani ameriški predsednik, ki je v evforiji na valu velikega ekonomskega progresa, šel celo tak daleč, da je insistiral, da se v ameriško Ustavo dodajo amandmaji o pravici do dela (kar je meni recimo videti precej talibansko! hehe), poštenega plačila (kar 100% zagovarjam!) in celo nekaj podobnega UTDju, kar ocenjujem za humano idejo, a ipak škodljiv utopizem ipd. 

Bil je po našem klasičnem predalčkanju desničar, točneje desno-sredinski liberalni politik. Neo-liberalni prešič bi mu rekel Kučan. hehe.

A bil je zgolj humanist in fer ded, ki ve, da se mi človečki na poti iz prahu v prah zelo radi izgubimo in si vmes domišljamo da smo nekaj kar nismo. In da imamo pravico drugim ljudem kratiti pravice, jih mrcvariti, izrabljati, reketirati, jim s hajduško otimačino odvzeti rezutate dela, maltretirati in ropati v imenu NašihSvojih višjih ciljev, hehe. Ki jih btw, kakorhitro si prigrabimo oblast radi v dejanski praksi opustimo in pozabimo kot lanski sneg. A seveda še naprej govorimo kot bi bili isti.

Od nekdaj že, danes pa izrazito, številni ameriški razumniki povsem neprizadeto in zelo kritično govorijo o problemu fašistoidnosti ameriške oblasti, ter o podmuklem nategunskem kršenju določila ustave, ki pravi, da se na prihodke iz dela ne sme vsiliti prav nikakršnih davkov, razen med vojno, če je nujno, fašistoizirana oblast jih je pa oportunistično uvedla in pazila vse od takrat da so USA na prevaro kao nenehno s kom v vojni, hehe.

Oni nimajo težav o tem mirno govoriti, pri nas je pa t.i. intelektualna elita bolj ali manj v celoti na strani fašistične oblasti, če pa ni, zagovarja enake fašistične metode, alpa se pametovanje gre zgolj zato, da ispade "glas umen in modre pragme". Iskalci socialnega aplavza. Tršica, reci jim že enkrat "sedi 5", da nam dajo gmah, jebenti! Piflarji, kurčevi!

Oni del intelektualne elite, ki ni takšen, je pa zaenkrat marginaliziran in stigmatiziran ter napaden in popljuvan kakorhitro se oglasi v javnem političnem diskurzu. Napadejo jih seveda ravno drugi razumniki in izobaženci. 

Kar poglej kdo vse cvili in se arogantno dela norca iz naroda, ker se narod ni v maniri pohlevnih ovac pustil še bolj oropati. Koga slišiš friakati in arogantno se posmehovati in objokavati ker narod ima pravico do refermeduma in ker je narod pokazal sredinca fašistom? 

Pri nas je recimo povsem normalno, da recimo oni ekshibicionisti iz parade ponosa cvilijo, ko jih nagazijo fašisti A-tipa, a se brez težav nerezonsko in nenačelno pridružijo fašistom B-tipa, ko je treba drukati proti referendumu, češ "totega referenduma je preveč". Ko bodo pa oni nekega dne rabili referendum, da zaščitijo svoje pravice oz. onemogočijo pošasten zakon fašistov C tipa, pa totega referenduma nea bo preveč, kanede. In slovenski THE Narod, ki je v svojem grandioznem velikem JAZ ipak globoko v svojem kolektivitetu dober in human, jim bo simpatičen, ko jim bo njihove pravice izglasoval. Junouwotajmiiin, kanede?

Link

Ni komentarjev: