nedelja, 5. junij 2011

1236484 - še en primer mudološko demagoškega partijskega agitpropa

[Inside]
Kljub tej zame strokovni razlagi mislim, da tudi ta sistem brez zadaj močnega gospodarstva prinaša zmanjšanje vrednosti na začetku obljubljenih rent.

Evo bila je Yu smo bili zavarovani, po propadu je celotna vrednost znašala komaj za en moj mesečni obrok. Pa so rekli da ni bilo vezano na Marko, Dolar. Evo sedaj je vezano na Euro pa mi se zdi da bo po 30 letih znesek za doživetje npr. 30 taužnt evro leta 2025 preprosto smešen proti temu kar je predstavljal ob sklenitvi zavarovanja. In to kljub temu da se uravnava vsako leto in bo znašal 30.569,98.

Ne rečem da je kriv ta nov pokojninski sistem, ni ker je pošten. Pravim samo da mora država rast oz. vsaj ohranjat moč če hočeš da bo sistem uspešen. Čim gre dol bo spet proti koncu ko boš dejansko videl kakšno rento boš dobival, spet bil prisiljen potegnit še ene par let da boš zadovoljen v predjamskem gradu. :)

Indije Koromandije NI.
Vprašati se moraš tako: Kaj je moj idealen referenčni model, ko evaluiram "prisilno državno varčevalno pokojninsko shemo"?
Referenčni ideal je kako bi ti sam v lastnem interesu poskrbel za ohranjanje vrednosti tega denarja oz. kaj bi realno uspel doseči, če ti ga država ne bi prisilno zasegla.
Tisto česar sam ne bi uspel ustvariti s tem denarjem nimaš osnove terjati od države.

PS

Ko direktorju prodaje v Krki, ali vodji razvoja v Krki kakšen komunajzar maha pod nosom, češ tiho bodi zdaj se puntaš, ko bi te pa čez 40 let ugonobila inflacija bi pa cvilel. To je seveda mudološko-demagoški kompartijski agitprop. Kajti človeku, ki mu v dobi kontribuiranja zasežejo 1,2 miljona oz. ekvivalent treh milijonov denarnega efekta minimum, na koncu ga pa čaka za bednih manj kot 300 jurjev rent, ampak če bo res dolgo živel, hehe, je degutantno pod nosom mahati, češ, če bi ti onih 3 meljona pustili/nezasegli in bi sam žnjimi investiral oz. nalagal/šparal, bi ti inflacija prav gotovo požrla več kot 19/20. In sloni letijo. hehe. Banda komunajzarska lopovsko-reketarska rentarska!

Link

Ni komentarjev: