četrtek, 9. junij 2011

1244479 - recenzija Mazzinijeve kolumne "Slovenstvo za začetnike"

[komunike]
Še en dober opis, zakaj je temu tako:
www.siol.net/sloveni...tnike.aspx

Miha je genijalec. V tej kolumni mi je manjkalo, tako kot v vseh njegovih kolumnah, le eno. Spretno je izpustil omeniti, da naša patološka egalitarnost ne živi zgolj v hipofizah in amigdalah Kranjcev, pač pa je po komunistih bila vzakonjena in se jo v politpraksi proaktivno izvaja.

To mu jaz zelo zamerim, zlasti zato, ker se on trudi v svojih tekstih na koncu ponuditi tudi razmišljanja o smeri rešitve, da zadeva ne bi izzvenela kot šank onaniranje oz. zgolj še en prispevek k vsesplošnem jalovem jamranju.

Za tako genijalnega mojstra besede je pa ipak bizarno, da bi nudil rešitve in ne izrekel očitno: Slovensko pataloško egalitarnost, vred z fovšijo in negativno selekcijo, ki ju opisuje v tej kolumni, je možno eliminirati samo, če najprej eliminiraš pijemont in podstat tega zla, ki zadevo materijalno napaja. 

To je pa tista naša slavna, institucionalizirana, po državnem represivnem aparatu in zakonih (Law enforcement!) zapovedana in vsiljena patološka oblika egalitarnosti, katere temeljno načelo je, da država onim pizdekom, ki se skušajo povzdigniti nad raven zapovedane uravnilovke, crkne zadostno število krav in jih s tem učinkovito zabriše nazaj med mediokritetsko uravnan plebs. Skratka, reket kot orodje prisilnega uravnavanja plebsa v fevdalno-tlačanski bedi. To je pa že proaktivno delovanje kontra svobodi naroda. Kar je naši KPS nomenklaturi lastno od nekdaj in ves čas.

In še to, Miha noče povedati, da mi še kako imamo pizdeke, ki so se z osamosvojitvijo zavihteli med fevdalce, imamo politnomenklaturo KPS in rdeče barone-tajkune in jih ostali niso uspeli zvleči nazaj dol k sebi, kot on tu riše, to plebs uspešno dela samo preostalemu nenomenklaturnemu plebsu. 

Na njih (rdečo večno praetoriansko bracvo) vzakonjena uravnilovka ne deluje. Ker kamarilja se je potrudila in za surogatne TABOGATE diskriminatorno vzakonila t.i. "bogate prešiče med delouci", ki edini imajo na svoje prihodke 60+% davko-prispevkov, beri reketov. Dogodki med Janševim edinim mandatom so nam pokazali, da je "zavaravanje nepriajtelja komunajzarom v celoti uspelo. Vsi so pisali o "tabogatih" in vsi so imeli v mislih izključno "bolje plačane zaposlene". Bravo! Grejt sakses!

Miha to očitno počne namenoma. O pravih razlogih jaz ne bi upal soditi, ker bi bilo nesramno in nespoštljivo. Recimo, ne vem ali to počne, ker noče škodovoati levakarjem, alpa si domišlja, da je fajn če svoje kolumne nekak distancira in povzdigne v nek nadstrankarski prostor, češ ni važno kaj zagovarjajo in na oblasti izvajajo konkretne stranke, jaz bom bolj po relativizersko, umetniško identificiral problem, ga izoliral, opisal in ponudil splošno rešitev. Kar seveda MIha počne genijalno, a je vseeno škoda. Ker s tem relativiziranjem koristi komunajzer pizdekom, ki se srdito oklepajo tega zla. In s tem potem posledično pomemben del njegove kolumne preprosto ne funkcionira. Ker izgubi tla racia izpod nog.

A dobro, ni treba, da nam ravno on rešuje svet. Od njega je lepo že to, da svoj dar uporabi tako, da nam o naši bedi natoči čistega vina. Pisunov je v SLO kot listja in trave, a le malokateri to zna, upa in hoče prepoznati in bralstvu darovati. Mene najbolj razočara to, da nočejo.

Link

Ni komentarjev: