ponedeljek, 13. junij 2011

1249825 - razmislek ob pozivu "resetarjev" k predčasnim volitvam

[ZZK]
Ali vi ne živite v Sloveniji, ali ste del vladne elite? Vsi ostali smo bolj ali manj - razen tistim na SLovenskih železnicah, ki kljub dolgovom prejemajo povišice plače- vsak dan na slabšem!?!

Ključna vprašanja za Slovenijo, Slovence/državljane Slovenije, rezidente Slovenije, ki tu služijo svoj kruh, so naslednja:

1) Ali se bo na sceni pojavila stranka, ki zagovarja in ima namen dosledno izvesti eliminacijo sramotnega neo-naci-socialističnega rentarskega orgijanja v imenu zlaganih višjih ciljev (V praksi to pomeni EDS ali vsaj simpl davčna lestvica na vse tipe prihodkov enaka implementirana tako kot v resnih državah, kar pomeni zadosti visok prag izvzetja, da nihče ne plača višjih stopenj davkov in zadosti visok prag najvišje stopnje in najvišja stopnja, ki je nižja ali kvečjemu enaka povprečju najvišje v EU, sam menim, da je EDS najboljša pot pa magari sprva v višini sedanjega DDV, kapica na prispevke, eliminacija korupcije in podmizenja na način kot to počnejo v Nemčiji, ali vsaj tako kot na Hrvaškem, avkcijska, javna, po TV v prime-time prenašana privatizacija vseh državnih kolhozov, prava poštena pokojninska shema kjer vse sloni na parametru mase kontribucij oz. kolikor vplačal toliko črpaš in kjer v shemi ni sociale)

2) Če se NE BO takšna nova politična sila pojavila, postane ključno vprašanje ali se je Janševa SDS po izkušnji iz svojega prejšnjega mandata in iz zlodel sedanje KPS vlade kaj naučila in ali se je Janša oz. ali se bo, iz strankarske partitokratske pičke končno uklonil uaodi in se spremenil v državnika, oz. ali bo naprej na premijerski položaj stranka delegirala koga takšnega, ki dela to kar sem opisal pod točko 1. 

Ta potencial SDS ima in če Bog je, bo Slovenija vse našteto pod 1 doživela tudi od Janše in njegovih, ne glede na to, ali se, dajbog, pojavi še kakšna nova politična sila. Ki seved je zares NOVA in ne neka kučanovska "nova" nategunska svinjarija.

Če bomo imeli srečo, da bo držalo celo oboje, idealno. Tako bi bilo najbolj zanesljivo in najhitreje. To pomeni, da bi prvič v zgodovini nacije lahko izbirali med dvema dobrima opcijama. S tem da je povsem očitno, da bo tudi Janša oz. SDS, imela težavo ljudem dopovedati, da bodo opustili socialistično caganje kakršnega so izvajali v prejšnjem mandatu in poslej res delali, kar sem opisal pod 1. Zlasti zdaj ko Janša nudi koalicijo onim, ki jim je ljucvo pokazalo 70% dolgega sredinca. kar v bistvu na moje vpršanje meče zelo dolgo senco nerealnosti, da bi SDS in Janša hoteli poslej res delati, kar sem naštel pod 1. A hipotetično to smem navesti, da je ključno vprašanje, mar ne smem?

3) Naslednje ključno vprašanje je, ali bodo ljudje ravnali zrelo in se odpovedali komunističnim lažem in lažnim nategunskim obetom, da bodo med sramotno rentarsko-reketarsko orgijo tudi sami kaj profitirali, kar je itak bolano in patološko in samo po sebi pomeni, da smo fkurcu. 

Kakorkoli, izvoliti moramo opcijo, ki ima resen namen izvesti elaborirano pod točko 1 in še pred tem imeti srečo da takšan sploh bo na meniju. Slovenija potrebuje dolgo, upam da večno vladavino nerentarskih, nereketarskih, nelopovskih, čistih računov. 

Nekaj takega, kot če bi najprej ustanovil podjetje s slabim poslovnim načrtom in ga potem ko se strezniš popravil ter začel iz nule brez zlaganih samonategov. Ko številni ugotovijo, da marsikaj o čemer so sanjali, preprosto ne smejo imeti na stroškpvniku v firmi in da se morajo vrniti trivialnim prvinam posla brez visokoletečih svetlečih samonategunskih pizdarij. 

4) Ali se bo ustavilo zadolževanje.

5) Ali se bo zmanjšala proračunska potrošnja.

Vse, kar ni v to smer in ne prinaša tega kar sem tu naštel, je zgolj nadaljevanje samoslepljenja. In seveda da pot v pogubo.

Link

Ni komentarjev: