ponedeljek, 8. avgust 2011

1311901 - diskurz z ortokomunajzarjem o socializmu

[0219K21]
Ker avtor pojma nima kaj je socializem, kaj je bil socializem in je zatorej poimenovanje obdobja po letu 1991, oz. od vnovične legalizacije zasebnega lastništva nad sredstvi za proizvodnjo (temelj kapitalizma) "socializem" grobo potvarjanje.

Prvič zato, ker z to vseobsežno nalepko dejansko spregleda vse različne druge vzroke in pojme, ki nikakor niso značilni za socializem, so pa še kako značilni za kapitalizem.

Naposled tudi zato, ker bi v socializmu marsikater "manager", če bi storil pol sranja, kot so ga novodobni tajkuni bil verjetno sojen in obsojen na smrt.

Skratka, avtor piše zato, da zapolni prostor, pa po svoje opleta z izrazi, ki so mu všeč in za katere meni, da bodo pri bralcu dosegli nek učinek. Želi biti všečen, ne pa analitičen. Takšno pisanje se mi že v izhodišču gabi. Od tod "sranje na kvadrat".

Mislim, da nimaš prav. Evo zakaj tako mislim.

Ti od resnega avtorja, žurnalista uglednega in hkrati najboljšega slovenskega dnevnika Finance, ki je edini medij v Sloveniji, ki razumniku, ki ga bere ni v sramoto, pričakuješ, da bo verjel potemkinovskim pročeljem komunistične agitprop mudološke fatamorgane in se pristal prostovoljno iti retardiranca.

"Socializem" je eufemizem za državni kapitalizem monoteističnega, monolastniškega tipa, kar si ti lepo povedal sam, ker si izmed vsega izpostavil ven bistvo. In bistvo je, da je komunistična kartelna mafijsko-fašistična klika, ki je leta 1945 ugrabila državo pa jo ima v ujetništvu še danes, onemogočila lastništvo nad proizvodnimi sredstvi vsem wanabe kapitalistom, razen komunistični državi, ki je, ohh kako priročno, v rokah komunistične mafije.

Namesto, da se avtorju zahvališ, ker je pridkano uporabil termin "socializem", bodisi zato, ker je želel biti praktičen in tekst skrajšati, bodisi zato ker sam res daja legitimiteto temu terminu (jaz mu recimo odrekam legitimiteto, jaz menim, da je ves čas obstajal le kapitalizem, le število dovoljenih kapitalistov je po letu 1991 večje od ena, "socializem" je pa zgolj fumisvaginalis termin za zavaravanje neprijatelja), torej namesto da se mu zahvališ, ga ti kritiziraš. To ni korektno.

Sicer pa, pustimo zblojeno terminologijo, ki je v Sloveniji, deželi, ki je, med drugim, tudi obtičala v komunistični oksimoronski "polpretekli preteklosti", itak da popolnoma zmešana, ravno zato, ker je v SLO vse zlagano, lažno in nategunsko že od leta 1945 dalje. Glejmo raje vsebino, de facto stanje, računico pod črto, družbena razmerja pod črto in de fakin facto stanje stvari. Glejmo "The State of the Union", če smem parafrazirati.

In ravno vsebina oz. de fakin de facto vsakodnevnica in politpraksa in gospodarska praksa in velikost in tip kapitalskih transakcij v Sloveniji, je tisto, kar je avtorju lahko bilo izhodišče, temelj in argument za njegovo pisanje.

Če je Slovenija, iz številnih, vsem nam znanih razlogov, morala biti na zunaj nominalno urejena kot oficielno kapitalistična, prostotržna, politpluralna, demokratična, parlamentarna republika z delujočo pravno državo, to še ne pomeni, da je to tudi v resnici postala. Celo na legislativno-formalni ravni, da se razumemo! A komunisti ste pa kao leta 1991 vrgli puško v koruzo in šli ribe pecat? Al ste rohneli, da "spremembe lahko, ma KPS oz ZKS mora obdržati vodilno vlogo". Al je Kučan oni dan rekel, "...ne, ne, narod ni hotel nič drugega kot boljši socializem [in točno to smo mu na nek način tudi dali]".

O tem je avtor pisal. Ker avtor ni ofca, ki sedi, bolšči v pisana vrata na kompartijski umetelno v krvavovrdeče pastelne odtenke, ki simbolizirajo svetlo bodočnost, pobarvani potemkinovski fasadi in bleja od sreče, ter toči solzice iskrene sreče od vzhičenja nad kompartijsko "zgodbo o uspehu" in ganljivim dejanjem kučanovske klepto-falange, ki je naciji dahnila toplega pasata na dušico, ko je rekla: "Sestopili smo! Majke nam sudija!"

Avtor je pisal, da se je v Sloveniji po "socializmu" nadaljeval "socializem", ki je že po 20-ih letih znova bankrotiral in skrahiral, kar je normalno. Pravzaprav je čudno, da ni v tej drugi inkarnaciji že prej. Vemo tudi koliko nas je stalo v dolgovih in pokradenih penezih, da so neizogibni krah "socializma 2.0" odlagali.

Vsebinsko je socializem 2.0 bil implementiran s pomočjo edinih možnih orodij, ki so komunistom bili na voljo v novi stvarnosti zapovednai od Zapada: Davkov in paradavkov, ki se jih potem podmizno in preko zamonskih orgij seli v črne fonde, ki financirajo cementiranej "Socializma 2.0".

V prvi inkarnaciji je cela Slovenija bila uravnana v enaki bedi dekretno, tovariš Kidrič je pa že v prvi petoletki definiral 1:3 kot razmerje med plačo odvisno zaposlenega delouca-sužnja in odvisno zapsolenega delouca-sužnja-meneđerja-maziljenca kompartije. To se je kasneje spridilo in raztegnilo na 1:10.

No, dandanes se to razmerje v socialistični Sloveniji vsili tako, da se vsakemu pizdeku, ki prejema več kto 18k zaseže cca 60% plače, Fati Higijenićarević, ki je na dnu lestvice pa "zgolj" 20%. Na tak način se razmerje prisilnouravnilovsko stera na "socialističnega iz prve inkarnacije". Po svetu se pa potem naši komunisti hvalijo da nismo "razslojeni". in seveda da pozabijo povedati da ej nerazslojen oz. uravnan izključno suženjski plebs. Nomenklatura in njen drugi del, rdeči tajkuni, tajkunčiči in tajkuneki pa seveda so razslojeni od plebsa, ma njih je vse skupaj komaj za pol procenta. Dobro no, skupaj z državo, ki ej v ujetništvu pri njih, so lastniki velike večine vsega, ma to je zgolj detail.

Ker pa v ozadju teče klepto-orgija, ki jo izvaja bratovščina kompartijskih nomenklaturnikov v oblastnih strukturah in njihovi bratje rdečetajkunski podmizniki, se seveda vsa škoda, ki so jo le te eventuelno utrpeli preko davkov, njim nadoknadi, pojebani pa ostanejo samo tisti, ki so nesojeni srednji razred, ker jim je kompartija znova uprizorila "socializem".

Itd, enako se je obšlo prostotržnost, pa pluralnost (Vse strnake so zgolj derivatne frakcije kompartije in vsi trobijo iste "tekovine", vsi so levi, celo Janša se obnaša levo. SLS pa podpre zločinski projekt KPS, kto bi bial trdo jedro KGB koalicije. Go figure, puckomumaterino!

Enako so obšli demokracijo, puckojimmaterino, hehe, saj 300 pizdekov iz Šiške lahko izbere Kresalko pa jo fašemo za ministrico. Celoten mehanizem volivnega sistema pa suspendira demkracijo, ker cementira kompartijo na oblasti. A to ni edini suspenz demokracije. Črni fondi iz zemonskokartelnih orgij so ipak veliko bolj učinkovit mehanizem. In plačani volivci na sinekurah tudi. In nevidne efdevejevske sinekure, ki producirajo kohorte rdečeusmerjenih.

Pa pravna država je prav tako totalno inhibirana in s tem povsem enaka oni iz prve inkarnacije. Edina razlika je ta, da bi Dobrega iz Negove nekoč UDBA ubila kar odkrito v kakšni kleti, kjr bi podlegel udarcem in bi ga pač pojedla noč, zdaj ga je pa kobajagi pijanček ubil. Pa na Bethovnovi v LJ udbaši več ne pretepajo ljudi prosto po lastni volji, ampak jim nekšen rdeči doživljenjski sodnik da nalog, da Popoviča priprejo za en mesec, da mu demonstrirajo kdo so ONI on kdo je on, ter da ej nespodobno, da on vlada, kjer bi morala in smela izključno Kompartija.

Itd. Lahko bi opisoval do jutri kako je kompartija nategnila Slovence, EU in cel svet, ko je na formalno-nominalno potmkinovsko fasado in matriko kobajagi normalne demokratično parlamentarne prostotržne kapitalistične republike, v bistvu reimplementirala "socializem", ki tokrat sloni na privat lastnini tajkunov, maskimizirani državni lastnini in s tem tudi državnih poslih, ter praksah iz katerih se črpa črne fonde in financira suspenz taiste formalne matrike, vsebina je pa še vedno "socialistična", torej kompartijsko-fašistično-mafijsko-kartlena. Ki je, za povrhu, spet bakrotirala. Slednje je pa poanta avtorjevega pisanja.

PS

Kaj vas komunajzare drži nazaj, da zaprete vse lopove iz svojih vrst. 99,999% vsega v tej državi ste pokradli vi oz. vaša bratovščina. Izvolte, formalno pravno državo kao imamo, aktivirajte jo proti sebi, hehe.

PPS
Ako zgoraj nisem bil jasen, evo za tebe specialno, eskimski narodni pregovor: "Na tarabi piše pička, pa niko normalan, [torej naš avtor tudi, hehe] ne rine kurac u rupu na tarabi."

Link

Ni komentarjev: