ponedeljek, 29. avgust 2011

1336356 - o inženiringu javnomnenjskih anket

[Gustl]
> [jaznekdo]
> Po kakšnem kriteriju se je izbiralo anketirance? Ali je vzorec 802 vprašanih oseb dovolj velik vzorec za sklepanja? Malo verjetno.

Najpogosteje je primernost vzorca odvisna od rezultatov.

Če so všečni, je vzorec reprezentativen, anketa pa opravljena strokovno z najmodernejšimi in v razvitem svetu sprejetimi metodami.
Če niso všečni, je "vse skupaj ena namještalka".

Hehe.

PS
Da niti ne govorim, da pri vsaki anketi velja oboje. 50% bralcev -suporterjev NjihovihSvojih bo reklo, da je nameštaljka, ker je nemogoče, da bi NjihovaSvoja sakralna politična ikona ne bila popularna bolj kot ona nasprotna, saj vendarle "večina ljudi, ki jih pozna", to se prav "večina Slovencev", hehe, podpira NjegovoSvojo ikono, drugih 50%, ki pa ravno nasprotno prvim suportirajo neke druge baš svoje NjihoveSvoje, pa bo zadovoljno in bodo rekli: "Končno en medij, ki pove po resnici". :-)

PPS
Je pa res, da je blasfemija primerjati ankete od Financ in recimo Toševe, alpa one od Dela in Dnevnika, hehe. Tiste so garant nameštaljka, majke mi sudija, čeprav potrdim, da sploh ne dvomim, da nič ne nameštajo oz. ne rabijo nameštat. KPS glasili Delo in Dnevnik berejo itak sami rdeči Talibani in sploh ni važno kolikšen je vzorec, rezultati so vedno isti in vedno vnaprej znani. Ankete delajo samo zato, da jim ne bi očitali da je nameštaljka, drugače pa itak lahko brez slabe vesti vedno brez gledanja raportirajo isti rezultat. temu se reče, imajo bralstvo, "ki je na liniji". 

Tovariš Kučan je že davno davno, ko je bil na začetku svoje briliantne kompartijske kariere, še komsomolec takorekoč, redno sestankoval iz sez žurnalisti in jih učil, da njihova zavest mora sama evolvirati tako, da ni nikoli v nasprotju s socialistično stvarnostjo, zato se njemu nea je zdelo škoda kakršnekoli količine energije, da se ta proces proaktivno vzpodbudi. Da novinarji sami in brez prisile ražima vedo kako je prav oz. da je rpav tako kot si je režim zamislil, pardon vsakokratni politkomisar in njegovih par sto vazalof.

Dandanes se rezultati dela in vloženih naporof vidijo, bralstvo omenjenih glasil Kompartije je popolnoma homogenizirano in harmonizirano, zato so ankete lahko hkrati povsem korektno izpeljane po tanarbolj strogih meždunarodnjih standardih, in so hkrati nameštaljka, in hkrati nič nea je treba nameštat. Felix Dzerdzinski se v grobu smehlja zdovoljno. Atljična druzja, atljična, Miljan ti maljadjec!

Bralstvo je na liniji, žurnalisti so na liniji, medija sta na liniji. Tovariša Miheljak in drmarkeš sta elajnirana. Use to spontano in ubrano. Kaj češ lepšega. Nirvana v nežnih pastelnih odetnkih rdeče psihodelike, takorekoč.

Veš zakaj jaz vem, da ankete Dela niso nameštaljka? Ker je, po anketah tabloida Delo, najbolj popularen Slovenec tovariš Sluzo Antipatikovič Nagravžnovič Tretjerazrednikovič Iljič Uljanof Von Tüërkersdorf. Kdo normalen na svetu lahko dvomi, da je rdečim talibanskim bralcem Dela najbolj simpatičen ravno baš najbolj rdeč in najboljtalibanski rdeči taliban? Nihčeeee! Etoooo!

Z drugimi besedami, da skratim, iz mojga vngava je videt, da ste Finance "edini medij, ki pove po resnici", hehe. Delo pa tudi, ma to je vidno ne iz mojega, pač pa iz NjihovegaSvojega vngava. In to vam pubeci in pupike moje nea je več smao fplitiki, evo recimo to tehnologijo lahko zdaj kupimo kot opcijo v avtotih. Ti voziš in se jebaš iz sez sjebano navigacijo, žena pa hkrati pod drugim kotom, iz svojga vngava takorekoč, gleda žajfnco, recimo.

Link

Ni komentarjev: