torek, 23. avgust 2011

1329587 - naš trg v normalni ureditvi niti ne bi bil tako majhen

[entrepreneur]
Po moje je Gustl mislil na premajhen in premalo bogat trg (že v primerjavi z Avstrijo... da o kakšni Nemčiji, Franciji, Italiji niti ne govorimo).

Naš trg je sicer res majhen in bi zato v marsičemu moral biti sistematično-načrtno organiziran kot ekstenzija večjih sosednjih trgov znotraj skupnega EU prostora, pa bi že bilo lažje, ni pa toliko majhen, kolikor je zmanipuliran, karteliziran, podmizoaranžiran in ultimativno sjeban na še ziljon drugih načinov, ter spričo nevidnih in vidnih interakcij, ki so vse posledica sistematične obstrukcije in suspendiranja prostega trga. Sistematika, ki je zapisana v doktrino vladajoče kontinuitetne kompartije kot t.i. "tekovina" in traja že 20@45. Semuljići jo povzame tak: "Solidarnost - beri ekspropriativna diskriminatorna reketarska rentarsko-plenilska praksa, mora ostati v zakonih te države!"

Na Dunaju, ki je po številu odjemalcev primerljiv in spričo urbane koncentracije pač nekoliko večji trg, ter seveda bistveno kupno bolj sposoben trg, na primer, se izplača vse in vse "gre na trgu", v Sloveniji pa bolj ali manj nič.

V Luxembourgu, ki je ravno tako majhen trg gre čisto vse. Oni dan so na TiVu pokazali nekšne Črnogorce, ki so v času nedavnih najbolj recentnih Balko-vojn spizidli ke gor, pa se iz belega lista popirja vse od takrat ukvarjajo z montažo sončnih celic in toplotnih črpalk. Ide bre, bez problema. Oden izmed bratof ima neko firmo za LAN mreže. Njemu takisto "gre na trgu". 

Mi pa smo kobajagi premajhni.

Kurac smo premajhni, mi smo trg suspendirali in devastirali, najbolj so nas kot nacionalni in državni kolektivitet kumunajzari v koleno ustrelili, ko so sistematično zatrli nastanek srednjega razreda, tak, da so 20 let zasegali po 500 milijonov preveč davkov od točno določene diskriminirane skupine odvisno zaposlenih, preddestinirane da postane srednji razred, ki to ni postala. Vse v imenu nasilnega uravnavanaj folka na enako raven bede.

Te nerealizirani, nematerializirani srednjeslojni potrošniki, a ne samo oni, tudi nenastala in neuspela mala privat podjetja, so pa tisti, ki naj bi bili konzumenti tega, kar naj bi "šlo na trgu, pa ne gre". 

Šlo je pa seveda zelo dolgo in zelo dobro zemonskim kleptokartelnim klanom. Ki so naprej napajali kompartijske črne fonde, da je le ta lahko še bolj poglobila talibansko antiprostotržno blaznost, ki sem jo tu elaboriral. Kali ni vse to fakin zanimivo?

Zdaj pa vsi krilijo z ročičkami, češ nekdo ali neki je kar jeba naše kure na en perverzno napačen sterilen brezspermni način, pa ne nesejo jajc, petjaln vemo da ni, a kobajagi ipak ne vemo kdo ali kaj je to. Yeah right! Če se 20@45 greš incestno podmizno-gospodrsko onegavljenje Susak-stajl, lahko na vsakih devet-deset mesecef pričakuješ rojstvo še ene nove spake v familiji. In se nimaš kaj koji kurac čuditi, ko se ti ta tudi rodi.

Btw, ne le za kure, mi se delamo mone, češ, da kobajagi ne vemo niti tega kera fritzlovska spaka dilduje naše bullmastife.

Link

Ni komentarjev: