sreda, 17. avgust 2011

1322440 - zakaj se države ne bi smele zadolževati

[vuksan]
Argumenti 19. stoletja. Od kda je vsak dolg slab, od kdaj je vsak dolg tak, da se ga ne da vrniti? Financiranje infrastrukture, anyone?

Pizda, vsi kumunajzari ste isti.
Kdo je rekel, da je vsak dolg slab. Ni. Če se pri zasebni banki, zadolži zasebno podjetje ali fizična oseba, seveda, potem ja, lahko obstaja ziljon dobrih vrst zadolževanja. Če se pa zadolži posvečen rdeči tajkun pri državni banki, ki jo prisilno saniramo vsi, alpa se bognedaj zadolži država da bi kumunajzarski skupnoskledar dokazoval, da skupnoskledna doktrina kao kobajagi funguje, je čisto vsako zadolževanje slabo. Če v državi vlada komunistična klika in to že 65 let, je pa to v kombinaciji s tovrstnimi zadolževanji več kot naravna katastrofa.

Če je zasebni ali kako drugače nedržavni bankir pripravljen dati posojilo državi, ga naj bo enako pripravljen dati zasebnemu podjetju. Y eta vsjo! Težko li je to načelo?

Iz dejavnosti, magari na tak način zadolženih zasebnih podjetij, naj država pobere davke in gradi tisto infrastrukturo, ki ni v koliziji s svobodo državljanov in ki služi predvsem državljanom in taistemu gospodarstvu.Seveda strogo do meje zmožnosti davkoplačevalcev. Onkraj horizonta zmožnosti davkozavezancev oz. države, naj zasebna podjetja smejo graditi ter imeti v lasti tudi infrastrukturo, ki ni v koliziji ali grožnja osebni svobodi državljanov

Na primer, nihče ne sme zasebnim pizdekom predati v roke sedanjo avtocesto Novo Mesto - Ljubljana, ki nima državnocestne alternative, ker bo pizdek tako dvignil cene, da bo izsiljeval državljane, jih odiral in jim kratil svobodo. Medtem ko, recimo štadion na Ježici, lahko mirno gradijo zasebniki in kasirajo kolikor jim volja. Če jim trg plača je to fantastično, ker skupnost bo od tega profitiraal, država pa tudi, hehe. Etooo!

Kaj je narobe, če bankirji tvegajo s posojanjem recimo d.o.o.-jem (limitid lajabiliti bejbi iz maj frii market salvejšn, hehe) in s tem lepo prevzamejo odgovornost na prostem trgu, kot vsak drug bizines, v poljubni drugi branži. Država jih pa naj drži na kratko, zelo na kratko, tako kot recimo črnogorske posojevalske klane, hehe, da njihovo eventuelno slabo managiranje rizikov ne more niti rahlo zatresti, kaj šele zamajati finančno stabilnost trga in države. Dobro?

Vi kumunajzari bi radi hlinili, da je lahko sve državno in skupno, pa da lahko stotine tisočev vaših svojih sinekurnih pizdekov rentari na državni sisi, ampak tako, da s pomočjo zadolževalskega mahanja s tujim po koprivah, nategunite in varate ljucvo, ter ga pahnete v suženjstvo za 1000 let, ker ga nepooblaščeno zadolžujete, ne da se bi ljucvo lahko uprlo. Sramotno! Zločinsko! Potemkinovsko-nategunsko! kobajagi sve v imenu ter inetresu tega ljucva. Yeahh right. Oziroma po eskimsko - Moj kurac, bre, je to u korist ljucva! To je zgolj v korist tega da lahko kumunajzer kamarilja iz sez svojo armado rentarjev še malo vedri na oblasti. Kontinjuteta tekovin, jebo jo otac y praotac, hehe.

P: Zadolževanje držav so se zmislili potrošniški slabiči, ki bi radi trošili, česar nimajo, bili kar niso, imeli kar imeti ne morejo, nateguni in sprijene lože podmizniških posojilodajalskih prostozidarjev iščočih 100% ziher dilov. Kajti, ko vidiš kdo je med eksekucijo novega zadolževanja države Slovenije za mizo in tam vidiš recimo tovariša Gasparija in tujega rotschildskega oderuškega pizduna, economic hitmana, ki je vojščak falangist v službi famiglie, ki je že 1000 let lastnik pol sveta, ti postane vse jasno. 

Ona dva imata vsak svoja zadovoljstva in benefite, nacija pa postane suženj. Vse jasno. No further questions your honor! Obsodite jih za "s tujim po koprivah!" In za nategunstvo!

Sikter na prosti trg tvegat svoje in ne svobodo in lastnino tretjega, ki ga gaspariji zlorabijo. Ker so ugrabili državo, oz. predvsem državno represijo, moč in oblast. Oba naj zgineta na prosti trg tvegati svoje! Gaspari in Rotschild.

In ne pozabi: Rop banke je nič v primerjavi z ustanovitvijo banke. hehe press.

Link

Ni komentarjev: