četrtek, 18. avgust 2011

1323763 - je glede davčnega absurda res umestno v isti koš metati kamariljo in dvojec Janša - Bajuk?

[Jaka1955]
Bravo....ampak pozabil si povedat, da je za nastalo stanje glede dohodnine soodgovoren tudi tisti, ki bo pokopan z vojaškimi častmi. Znižal je najvišjo stopnjo, ampak prag tudi in tako potisnil cel kup ljudi v najvišji razred. Nič čudnega, da so ga upokojenci častili po božje, saj jim je omogočil še par let lagodnega življenja na plečih tistih, ki ustvarjajo. Nič čudnega, da bo pokopan z vojaškimi častmi, saj je omogočil še par let orgij ob polnem koritu skupnoskledarjem. Kako kratek je spomin ljudi. Če bi malo pobrskali po spominu, bi se spomnili, da ni bil sposoben spraviti skupaj dveh smiselnih stavkov.

Jaka,

Če 1955 v tvojem nicku pomeni letnico rojstva, moraš sam biti zaskrbljen. Ne zaradi kratkega spomina, pač pa zaradi , v seštevku pod črto, ipak napačnega relativizerskega rezoniranja. Vem, težko je, če je človek ene politične provinience, tisti, ki ga evaluira pa druge. Pri takšnih ocenah smo vsi ljudje rdeči pod kožo pa zato nikoli do konca realni in fer oz. pošteni v evaluacijah oz. kvalifikacijah. V teh rečeh smo vsi komunisti, takorkeoč, hehe. Upam, da nisi povrhu celo patetičen navijaško slep pizdek.

Res je, Bajuk in Janša nista izvedla davčne reforme. Ki bi jo morala. Zamudila sta biti velika državnika in reformatorja, tu ni dvoma.

Res je celo to, da je tisti mali kozmetični popravek, v globini kožne povrhnjice, bil izveden polovičarsko in politično oportunistično, ker so jim očitno vrli "svetovalci" oz. prišepetovalci, svetovali, češ, Janša, Bajuk ne bodita naivna, ne nižajta ravno vidva davkov, lažje je vladati v državi, katere kašče so prepolne, kot pa se tresti v državi, ki ima uravnotežen proračun. In to v hostilnem agresivnem komunističnem okolju, ko na vas iz vseh temno-rdečih kotov in vseh rdečih meglic komunistične polteme prežijo Brutus-like beštije, ki vam hočejo v drobovje sterati strupena rezila svojih bratomornih nožof, katerih ročaji so že povsem krvavordeči od krvi poštenih Slovencev. Ker ste si drznili želeti si oblasti v državi koder komunistična beštija v kontinuiteti vlada že več kot pol stoletja.

Ampak...

...komunisti so pred njima 12@45 kot kolonija bobrov sistematično in zavzeto gradili davčni diskriminacijski prihodke-premoženje-ekspropriativni jez, v katerem so skrbno ideološko pogojeno pol stoletja preprečevali nastanek srednjega razreda neodvisnih svobodnjakov, oz. folk nasilno uravnavali v bedi, z zaplenjenimi rezultati dela pa gradili mogočno fašistično komunistično državo in udbe in kose in nevemšekatere komunistične zarotniške falange eskadronov smrti. 

Mogočno državo, ki je priročno v ujetništvu pri komunistih. Nasilna in diskriminacijska, zlobna in maliciozno naravnana uravnilovka, ki je bila po letu 1992 izvajana preko edine možne poti v novih, formalno-nominalno ne več čisto boljševističnih razmerah - preko spačenih in zmanipuliranih shem davkov in prispevkov, je temelj komunistične doktrine, za obrambo katere so Murglbaba in celotna komunistična cerkvena skupnost pod imenom KURAC (Komunistična Uradno Registirana Autokefalna Cerkev), so proti Janši in Bajuku na prvega snega dan poslali ulicotacati semuljičevske falange za rušenje oblasti katerekoli opozicije Kompartiji. Ki v tem mandatu, navkljub dejstvu, da Slovenc živi zelo težko življenje, pritlehno molči. Ker so na oblasti njihovi nalogodavci!

Ja, Bajuk in Janša sta kriva, ampak zato, da nista komunistični beštiji prebodla srce in ji odrezala vseh 6 glav K, P & S, pa K, G, in B.
Ja, jaz na njihovem mestu nikdar ne bi dopustil, da me semuljičevska strahopetna fritzlovska operetna pivo-klobasna drhal impotentnih pizdekof, ustrahuje ali bognedaj prestraši.

Ampak jebiga, jaz nisem bil na njunem mestu. In nihče drug ni.

Zato jima priznam, davke sta za mišji kurac ipak znižala. Kar je guud njuuuz, kali ni? Najvišji razred, ki je še danes absurden sta malo omilila.

Mejnih primerov, ki so plačali malo več je nekaj malo za mišji kurac res bilo in to zato, ker je iz šestih komunističnih, sistem poenostavljen na tri razrede.

Reči hočem, ja površno je bilo narejeno, ma ne moreš nekoga, ki korigira, kriviti za nekaj kar je neka svinja pred njim sistematično kreirala in vzdrževala in še danes srdito insistira na tem iz malicioznih razlogov. Ni fer. Ni realno. Če bi upali bi kumanjzari že vrnili nazaj 50% stopnjo. A ne upajo, ker lahko sprožijo plaz, ki bi čaušeskiziral Slovenijo. Da bi jo že enkrta, jebentiboga! Ta folk preveč v tišini umira. To ni normalno!

Jaz sem ju, spričo njune strpnosti do komuanjzerizma v sistemu, skritiziral in tu na forumu prelil gore črk in besed, ma takšne trditve, da sta kriva, ker je sistem vsaj malo bolj normalen, pa sem skrbno pazil, da ne izrečem. To je pomembno Jaka. Fakin pomembno! Če bomo tako nemarno relativizirali, bomo še naprej pomagali edino in izključno komunistični beštiji.

To kar sem jaz tu izpostavil o avstrijskem sistemu, pošilja sporočilo, da smo mi davčna Absurdistania. Ki jo ne bi nič manj absurdno naredilo, če bi Bajuk pustil še naprej 6 razredov, pa nihče ne bi "padel v višjega". Mi moramo spremeniti spodnji vstopni prag in eliminirati pri prihodkih iz dela vse kar je nad 20%. 

Da se razumemo, Avstrija meni davčno ni nič všeč. Je pa Avstrija zelo fakin urejena država, Državetian z velikim D, ki je svetlobna leta bolj davčno normalna, ravno zaradi teh dveh kot Himalaja velikih in kot življenje pommebnih podrobnosti. Ki spremenijo vse. Prag 11 tisoč in še pred tem, tisto kar se ne vidi, nižja davčna osnova,ki nastane pri enakem bruto, zato ker obdavčljiv prihodek ni ves prejeti bruto, plus 50 tisoč, kot meja na kateri vudri najvišja stopnja, so podrobnosti, ki spremenijo vse. Fakin krucialno za življenej ljudi, zlasti mladih in sposobnih in šolanih oz. veščinsko močnih na katermekoli področju, Jaka!

Ne glede na to, bi veliko bolj fer in normalen sistem v SLO bil, da se z 12 ali celo s skandinavskimi 18 tisočaki davkov oprosti vsa sirotinja, merjeno z vatli trga na katerem smo, trga EU. Na vse ostalo pa uvede ena sama davčna stopnja za čisto vse tipe prihodka, čisto vse tipe davkozavezancov. Ki vsak na svojo davčno osnovo oz. obdavčljivi del prihodka, plača enako stopnjo davka in s tem utrpi enako stopnjo bolečine v imenu življenja v civilizirani družbi. Ali je to 20, 13, 15, 18, ali sprva celo 25, pa ne bi nikogar več skrbelo, ker ne bi bilo ene same osebe v tej državi, ki bi plačala višjo stopnjo, nehalo se bi pa smrdljivo diskrimniranje in mrcvarjenje ustvarjalcev vseh dobrin in keša. Nehalo se bi pa zelo hitro tudi z ničemer utemeljeno rentarjenje. Ker se bi moralo.

To je tisto, kar jaz kličem v Slovenijo, ko kritiziram naše absurde, Pokojni Bajuk pri tem ni še zdaleč ne najbolj grešen. Bil grešen! RIP.

PS

Bajuk ni edini domoljub z romantično super-presežno ljubeznijo do nacionalnega, izraslo v pogojih življenja v diaspori, edini s Slovenstvom usodno zaznamovani Slovenec, ki je ravno zaradi tega bil slep in zaslepljen, pa posledično zagrešil tudi svoje največje napake v življenju. Slovenija je polna takšnih. Povprečen Slovenc je, spričo zgodovinskih okoliščin, pač emotivno občutljiv na te zadeve.

Njima obešati rdeče tajkune komuniste-roparje, ki su sistematično uplenili nekdanjo "družbeno premoženje", trije luzerski rdeči komunistični zamudniki so se pa ne zgodili, pač pa naglo iz strahu hitlei dokončati, v času Bajuka-Janše, govoriti da so davki bili višji in laprdati o sjebanih komunističnih manekenskih kravah, ki da so 50 let bile namerno suhe, potem so se kobajagi naglo zredile samo Janši in Bajuku v čast, takoj naslednje leto pa spet za komuniste shujšale, je MALOUMNO! To lahko počnejo le zelo primitivni politično retardirani slepi komunistični navijači. Komunistični rednecki, hehe. A kdo zna shamanu povedati, ka je res, da je termin redneck nastal ravno na temelju opazovnja vedenjskih vzorcef slovenskih roftarskih rdečih navijaških retardo pizdekof?

Link

Ni komentarjev: