ponedeljek, 29. avgust 2011

1336962 - pranje denarja a la Cekuta, Jaklić et al.

[sivi pinot barique]
točno, slikar si... le ceno slik ti določajo drugi...

Drnovšek jo recmo kupi za 500K EUR, čeprav ni vredna niti 1000...

mogoče pa na ta način dnar nomenklature pereš, kaj praviš, Đorđe?

To je ena najbolj takih sofisticiranih iz arsenala kumunajzer pranja denarja. In ni na voljo vsem pimpekom, seveda.
Sam to lahko delaš edin v davčnih banana republikah, tam kjer pravna država nea stanuje sploh in kjer posvečenci, od režima maziljeni pizdeki, lahko iz podjetja eksekutirajo nakazilo režimskemu slikarju v višini 2 meljona, za slike, ki jih drugje ne bi kupili za več kot recimo 100 jurčkof. In nikome ništa. Slikar pa potem tote peneze ftekne kobajagi f štumf, pa nazaj onemu direktorju osebno posodi. Ker sta frenda. Mislem no, ne posodi mu uradno, ker od posojil se plača davek, samo da mu jih malo, da mu jih pazi. Pa da s taščo lahko za fejk igrata poker iz tapravimi. Ker mu zaupa. hehe.

Če je oni direktor, direktor kakega državnega kolhoza, je pa use skupaj toliko slajše za oba.

Tako so se tudi cela podjetja prodajala in kupovala, zlasti do trenutka ko je Bajuk rekel, da je neobdavčeno lahko šele, če podjetje imaš v lasti 20 let in več. Recimo oni Marko Magistrski Plagijatorević je bil šefe v Vzajemni, polej je uon od svojga frenda kupil tehnološko-softwaresko podjetje CDE Nove Tehnologije, ki je kobajagi bil en tak fpičkomaterino nujen asset, ki ga je Vzajemna nujno morala imeti baš v lasti. 

Cena? Prava sitnica, druže Bing. Ne le poštena, poštena fpičkomaterino je bila. Tak kot te slike. No, Markec si je nekak ravno takrat v vukojebini med Vrhniko in Loghatcom, kupil nekšno kmetijo pa tam neki gradil ena čuda: Use brez dovoljenj, pa mu danes rušijo, tisti, ki so Markota na vrh Vzajemne nastavili, so bili srečni in veseli, in bojda niso nikakršnih političnih šticng vzeli, ampak so raje 1 kapjejko prodali za velike peneze, tak da Markotu nea je bilo treba nič od frenda fehtat, je pa res, da mu je uoni polej najbrž, če je vrejamt radiu Jerevan, dal malo na čuvanje nekaj uonih penezof. Ker mu zaupa.

No seveda da so potem čez nekaj let ono kupljeno firmo dampali za male pare, đabest takorekoč, ker so sklenili, da oni to nemajo kaj met, kanede, ker jim ni "core bussiness". Usak meneđment ve, da če ni kor biznis, da to morš dampat, kanede. Stručnjaci, bre!

Natanko po enakem kopitu je, bojda, aleđedli, if, če, ako, verjamemo radiu Jerevan, Telekom kupil Avtento, ki je pred nakupom v portfoliu imela celo nekšnega tihega družbenika, za katerega radio Jerevan pravi, da je čisto slučajno bil precednik uprave Telekoma. Ki je tihi družbenik postal pravočasno, hehe, na nagovor vidnega politika, ki ga je potem nastavil za precednika uprave. Ampak, vete kaj, jaz totemu radiu Jerevan nič nea verjamem. Koji kurac! To je neomogoče, da bi tak vidni tovariši bili tak pokvarjeni in kleptoidni.

To ti je bilo poslovanje tega tipa: Pred veliko nočjo kupiš meljon jajc po en evro, jih kuhaš, pa farbaš, pa okrasiš iz sez idrijsko čipko te jih trgu ponudiš po 10 centof. Ide bre ko alva. Če ti povrhu toti miljon da država, alpa blesavi plebs...ehhhh...

Link

Ni komentarjev: