četrtek, 25. avgust 2011

1331998 - država je z obveznimi delilniki toplote spet poskrbela za novo kasto maziljencev

Tej državi, pardon tem našim zakonodajlcem, pardon, tem našim kontinuitetnim polit-nomenklaturnikom ne zmanjka idej kako z dogorno-gospodarjenjem oz. z dekretom posvečencem kreirati trg oz. jim z dekretom dati privezati nago pupiko na posteljo, da jo lahko posilijo. Zakonito posilijo. Fritzlovska posla slovenske komunistične đamahirije.

Gre za sprijene, distortirane, eskimi bi rekli "sprčene" implementacije v zakone, sicer drugače povsem normalnih in potrebnih ukrepov. Gre za spačen oz. antiprostotržno in antisvobodno distortiran pristop k vsemu. Koder ni aplikabilno slediti sveti uravnilovki, se pa brez greške išče možnost prikritega ali celo odkritega monopoliziranja in ali karteliziranja in ali "zgolj podmizenja v benefit maziljenim NjihovimSvojim". Slednjemu se poslej fino reče - lobiranje.

Evo na primer tista z dimnikarji. Ni dvoma, da država mora proaktivno delovati v smeri zagotavljanja najvišje možne protipožarne varnosti. Pohvalno je, da država vsaj ponekod in občasno uspe zavzeti t.i. "nemški legislativni gard" pa pride z ukrepi, ki v to smer povečujejo stopnjo varnosti tak, da odredi redno čiščenje in varnostno certificiranje kurišč in dimnikov. Pa eliminira kaos značilen za bananaripablik okolja. Do tu brez dvoma vse prav.

Ma, namesto, da bi zadeve regulirala tak, da mora vsak lastnik kurišča/dimnika nekam v recimo upravno enoto dostaviti listino, protokol, dokazilo, da je dimnik bil očiščen in oz. strokovno izmerjen ter, da je pridobil ustrezen strokoven certifikat da je varen; Namesto, da se zagotavljanja obstoja strokovno certificiranih dimnikarjev, ki tovrstne preglede smejo opravljati in izdati certifikat, loti modro in izključno na način, da celotnemu trgu ponudi priložnpost, da se prijavi za pridobitev certifikata, z motivacijo, da si odpre vrata do tržne priložnosti v pogojih enakih priložnosti za vsakega igralca, izbiro certificiranega izvajalca pa prepusti nosilcu obveznosti - lastniku dimnika, ki si to izbere na prostem trgu, s čimer ponudnike sili v konkurenčnost in višanje kakovosti storitve, ali vsaj v normalen odnos do odjemalca;...

...namesto tako, namesto modro, se država spušča v nasilje, suspendira prosti trg, koncesije podeli par maziljenim posvečencem, v katerih se instantno prebudi fritzlovski antiprostotržni gen, pa sledom tega pizdeki nemudoma obudijo tudi druge temne plati tovrstnega pristopa, pa se vse skupaj konča z bizarno samovoljo, aroganco in celo z nekšnimi grozilnimi pismi polpismenih dimnikarjev, ki so prepričani, da lastniku lahko arogantno ukažejo, da ima biti doma takrat, ko se njim dimnikarjem dvigne oz. točno na tisti dan, ko oni blagovolijo biti v njihovih roftah in če ne bo, mu bodo obisk useglih zaračunali pa še globo bo plačal. Država obrne svet na glavo, pa izvajalec ukazuje naročniku, naročnik pa kleči in drgeta pred izvajalcem. Kupec-plačnik ni več kralj, jebiga, v nas je kralj posvečenec in maziljenec sprijene oz. sprčene države. Kupčeva denarnica postane samopostrežni avtomat iz katerega država uredi maziljenim prosto jemati. Bravo! Grejt sakses!

Skratka, še en eksces zakonodajalca, v katerem se demonstrira nezaupanje v stvarne nosilce odgovornosti za varnost dimnikov - v lastnike. In nezaupanje v prosti trg, oz. se zamuja priložnost zagotoviti vsaj minimalen obseg prostotržnosti in konkurence, hkrati se pa pačijo in na glavo postavljajo temeljna tržna razmerja. 

Da ne rečem, da že vrabčki čivkajo, da je gospa birokratka, tam nekje v drobovju vsemogočne in predimenzionirane državne beštije, ki je v roli malega tuzemeljskega boga podeljevala tote švunger koncesije, naglo izboljšala svoj materialni položaj, nekšni apartmaji na morju se omenjajo ipd, ter da so kriteriji bili zelo "strokovni ter modri", v glavnem pa je šlo za slavni kriterij "na lepe oči" in VIP (veze in poznastvo). Normalno! Kdor pred hijene nastavi mrhovino, se nima kaj čuditi, da so se spravile nadnjo. Hijene se vonju mrhovine pač ne morejo upreti, jebiga.

In tak je to bolj ali manj v vsemu in ne le pri tovrstnih poslovno-tržnih zadevah povezanih z interesi skupnosti s področja varnosti. Tak je to konec koncev tudi z jebenimi krediti pri bankah. Pepe Pizdek Zasebnikovič Privatovič vzame kredit pri neki tam komercialni banki, država pa obveže podjetje, "da mu trga obroke". Država asistira zasebnim bankam. Celo lizing hiše prostavijo lonček in se spravijo nad podjetja, češ, prosim, daj potrdilo, da dela pri tebi, pa če potrdiš, si potem neki zraven odgovoren, če nas o sprememi statusa ne obvestiš, ko tvoj zaposleni vzame kredit.Koji kurac?! Zaposleni sikter na zavod po potrdilo, da si zaposlen za nedoločen čas, lizingodajalec pa sikter na prostem trgu nositi lastna tveganja in prevzeti odgovornost za managiranje kreditnih tveganj. Kaj delodajalca ima koji kurac brigati ta zasebne relacije njegovih zaposlenih?!

Ali pa vplačevanje davkov in prispevkov. Lojze Slehernik Davkoprispevkovno Neizobraženkovič Volivno Neozaveščenikovič hodi "na šiht", kjer mu "trgajo" 60+ % prihodka, sam pa kurca ne šteka, še manj pa doume kolikšni so davki in paradavki v tej sjebani đamahiriji in to baš in samo na njegov tip prihodka. In na vsakih volitvah še naprej podpira one, ki takšno sprijeno in zblojeno politično doktrino udejanjajo. Bolj mu višajo davko-prispevke in uvajajo vedno nove davke in paradavke, bolj jih voli. Bolj je izobražen, več je plačan, bolj vneto voli NjegoveSvoje najljubše fritzle, ki nenehno premikajo mejo rektiranja bolj blizu k jajcem in kostem, medtem ko on laprda o "družbeni kohezivnosti" in opevani kobajagi solidarnosti, ki da je kredibilen alibi za vse to orgijanje. 

Celo več, bolj je efdevejevsko formalno visoko izobražen, bolj se tolče po prsih, da je levičar in bolj zagovarja, da so v nas davki normalni in vobče kul. Naj razume kdor lahko, majkemugaspalim opravilno nesposobno za življnje, yebogaotacypraotac v um sjebanega, takorekoč.

Namesto, da zakonodajalec na prvo mesto postavi svobodo posameznika, državno dacarijo pa postavi v rolo servisa davkozavezancu, slednjemu pa s spoštovanjem in svobodo hkrati tudi vsili nošenje polne odgovornosti tak, da delodajlcu naloži odgovornost plačila bruto plače, prihodovalec iz dela, pa naj potem sam vplača vse za kar je sam zavezan in odgovoren pred skupnostjo. Magari tak, da iz pragmatičnih razlogov delodajalec nosi odgovornst obračuna in printa položnic.

Skratka, iste rezultate se da doseči na dva načina. Normalnega, v katerem država ne izpodriva kredibilitete in svobode pravih nosilcev odgovornosti, odgovornosti ne zamegljuje in se ne vtika kamor se ji ni treba (recimo v to, da asistira zasebnim biznisom tak, da jim zagotavlja vato, ki jih ščiti od tržnih rizikov) in dekretno ne suspendira prosti trg. In na napačnega, kjer država isti rezultat doseže s supenzom osebne svobode, kreiranjem gojišč monopolnih in kartelnih bakterij, posledičnim ali celo eksplicitnim suspenzom prostega trga in zameglitvijo alokacije odgovornosti.

PS

A dimnikarska pizdarija je ipak drobiž s staliča količine penezof v totalu vseh transakcij. Včeraj neki poročajo o ureditvi, ki si jo je država privoščila pri skladu za razgradnjo JEK. 5 pimpekof fura 140 meljonof, investirajo na način, da glava zaboli, domaćijsko orgijanje dogaja sto na uro, zavezanost vplačevanja je meglena ter nekonsistentna itd. Jebe lud zbunjenog. Plačnik? Vedno in brez najmanjše napake MI. Državljani, odjemalci bolj ali manj monopiliziranih dobrin in storitev, MI davkozavezanci.Na zdravje Absurdistan, pičkatimaterina! Kamor dregneš razkoplješ govno, ki smrdi do neba. Naj gre use v zvezi s to sjebano đamahirijo fpičkomaterino! Resetirajmo že enkrat to sračje gnezdo tisočerih prikritih monopolov in kartelov in kačjih sinekurnih gnezd. hehe.

Link

Ni komentarjev: