sreda, 31. avgust 2011

1338967 - kako nepošteno je zamenjevati Slovenijo in Slovaško

Pojasnilo:
V uvodniku z naslovom Še dobro, da nismo sledili Slovaški, ki je bil v reviji Industrija objavljen 30. junija, smo malce nerodno predstavili naš pogled na avtomobilsko industrijo. Želeli smo povedati, da so slovenska podjetja v tej panogi dobro prestala recesijo brez svežega kapitala predvsem zaradi znanja in tradicije, ki ju slovaška industrija nima. Nikakor pa ne nasprotujemo tujim naložbam - te so nujno potrebne za krepitev gospodarstva.

Prav je, da se pepeolposipavleš malo. Kajti, kaj bi to naj pod milim kurcem sploh naj pomenilo? Mislem, kaj so Slovaki napačnega naredili, da bi vi lahko "njihovo pot" zviška kritizirali?

Let me see... 

Prej bojda niso imeli nikakršne tradicije v avtoindustriji, zdaj so pa izdelovalcem avtomobilov dali ugodne pogoje, da so k njim prišli narediti ogromne tovarne, v katerih se proizvaja na podlagi znanja teh investitorjev. Za relativno poceni delovno silo, kar je bolje, kot da bi Slovaki imeli relativno za državo obremenilno armado nezaposlene delovne silem, pa magari samo začasno. No? Kaj je zdaj greh Slovaške? Bi bilo bolje, da armada nezaposlenih Slovakov v globoki depri visi na "zavodu za trajno nezaposlenost" in potem na sociali?

Da niti ne rečem, da je retardirano o "tujem znanju - domačem znanju" na tak površen, vulgarno trivializiran demagoški način debatirati. Namreč, ko KIA naredi tovarno na Slovaškem, je tisto potem slovaška firma. Vred z znanjem, ki ji je na voljo, da se ga tam aplicira. To, da je razvojni oddelek v Nemčiji, Magni v Avstriji in v Korei, ter da so nekateri postopki inicilano bili razviti po celem svetu ni važno. Važno je da KIA Slovaška to znanje ima na voljo. Trg pa skrbi za to, da vzpostavi limite na prelivanje med centri iz naslova "plačevanja znanja". A to itak ni glavni problem slovaške vlade, bolj bi jo sesulo, če bi ljudje ostali nezaposleni, kot pa izguba davka na dobiček iz naslova transferne cene, ki, btw, v Slovakov itak ne eksistuje, ker bi investitorji kvečjemu hoteli izplačevati dobičke pri jih in ne drugje po svetu. A iz naslova dobička niti Slovenija niti Slovaška ne kasirata kaj otipljivo in usodno veliko davkov.

Mislem, kakšna razlika bi pa bila, če bi domicil vsega znanja bil v glavah lokalcev Slovakov? Ko, spričo tržnih potreb oz. razmer nastopi potreba po restrukturiranju, downsizingu in celo zaprtju tovarne, to nima hudo odločilnega pomena. Investitor gre drugam. Denar mora drugam, ker je to v njegovi naravi. Tako kot to ni nič pomagalo korejskim proletarcem in državi. Kia je, kot vidimo, za prodor in delovanje v Evropi storila naslednje: Investirala je v razvojni oddelek v Nemčiji (čudim se jebemmomast, kako so spregledali našo glorio, ko pa mi imamo znanje in usposobljeno izobraženo delovno silo, hehe, jebali jih Nemci, koji kurac, krucefiks in porkamadona in sou wot in wotdfak), sodeluje za štirikolesni pogon s Stayer Magna, In Boschom in našo Avtoelektriko in nejmit stotinami drugih, proizvaja pa na Slovaškem. Yes my dear, Slovakia and not Slovenia! Slovenians know too much. Too good for Kia. hehe.

Mi smo pa naredili kaj že, da smemo poniževat Slovaško? Čim kak napihnjem slovenistanki pizdek odpre gobec hiti srat: "Mi imamo znanje. Mi imamo dobro izobraženo, sposobno in usposobljeno delovno silo...mi...mi...mi...sploh in oh...a Slovaki, auuuu, oni pa za đabest delajo v Kii, Audiju, Bemflnu, ki so pri njih zgradili vulgarno ogromne mega tovarne, a Hrvati in Madžari so se razprodali tujim investitorjem, mi pa lepo imamo samo svoje investitorje iz znane staroslovenske tovarnarske družine Fritzl Incesoso Von Susak. itd. 

Skratka, tragično, da imajo te Slovaki zdaj te megatovarne. Še univerze so se jim skurbale in producirajo kadre v iber prilagijene tem novim velikim investitorjem...vulgarno...kako grozno...kako grozno...naše univerze pa lepo samostojno producirajo sicer neposredno frišno iz šole povsem neuporaben kader, in spričo komunističnega talibanizma, ki rožlja s prisilnim odvzemom in delitivjo dobička, naše izolacionistične provinicalne rdeče-tajkunske-kartelne zemonskoklanske gospodarske ksenofobije in davčno-prispevkovne blaznosti, ki odbijajo in odvračajo tuje y bogamy domačle investitorje tudi, žal nezaposljiv, ma mi vseeno ponosno seremo, da imamo znanje in dobro izobraženo delovno silo...auuuuuu". 

Pozdeki izolacionistični komunistično-zgodbouspehovnij so naredili kaj? Ukradli so lastnim otrokom in vnukom bodočnost, a jih še vedno nategujejo, da naj pridkano študirajo in bodo pošteni, čeprav sami vse kar imajo imajo na osnovi prevar, laži in nategunstva, tange-frange podmiznih akrobacij, pizdunskega rentarstva ter fritzlovstva. Gnusno!

In...in...in... za vse to hočejo še aplavz in krvno priseganje na NjihoveSvoje tekovine. Insistirajo na standing ovations, češ, draga deca in vnuki, mi se nismo prodlali tujcu, aaaaa jok! Mi smo svoje ljucvo izolirali in ga frit natepavlemo sami, tako kot avstrijski firtzli svoje hčere. Tudi vam smo bodočnost ukradli, vaše starše davno zasužnjili, vas sistematično zasužnjamo MI, zato, da preprečimo, da bi vam use to storil ogabni kseno. Ni sicer nobenih dokazov, da se bi tujc tega sploh hotel iti, te ki so tu plačujejo bolje in sez delouci ravnajo bolje, ma mi vseeno seremo svoj agitprop kontra ksenotom. 

In, zanimivo, kadar se v zvezi s tujimi investitorji v Sloveniji pojavijo zgodbe o kraji, so perpetuatorji praviloma in skroraj izključno naši domaći pizdeki zaposleni pri tujcu. Pa tujc potem mora iz sez varnostniki iz tujine odstranjevat gnoj z vodilnih pozicij, ker naši organi teh svinjarij nič nea uspejo zaznati, ko pa zaznajo ne znajo ukrepat, ko pa znajo jim pa tovariši ne pustijo, ko jim pa "pustijo" je to zgolj usmerjen konstrukt, polej se ...eee... kako, da kažem....nenadoma diski izgubijo. Država v rokah mafije. Rdeče mafije! Fuj!

Evo mojega shamanskega homagea našim modrim tovarišem. Evo domoljubne pesmice njim v čast. Gre za parafraziran eksimiski haiku iz domoljubne partizanske borbene erotične pesmi eskimskih plemen domordcef iz okolice Guču: "Sedi partizanka Špela na kamen studencu, stiska bedra ne da fukat Nemcu....pre nismo imali ništa, onda bre dođoše ovi Nemci i uzeše nam sve...nećeš dušmane gradit fabriku audija u našoj ponositoj zemlji na brdovitom Balkanu...nećeš kseno, majke ti ga spalim...tuđe nećemo svoje nemamo". Hint: najlepše se sliši, če to odpojemo v t.i. epskem desetercu.

Fajn, če imamo znanje in če uspevamo prodati svoje delo z več dodane vrednosti kot Slovaki, čeprav jebiga, jaz nekak dvomim v to, da smo mi boljši od Slovakov v celoti pod črto sešteto na dolgi rok in seveda sploh ne štekam na kakšen način bi to nam dajalo pravico Slovake žaliti.

Kaj pa ko bi kdo od vas, ki tak nerezonsko in obilno, a povsem nepodprto z dejstvi, glorificirate našo slovensko Modrost, Znanje, Znanje in Znanje, publiki malo razložil zakaj se nas tuji investitorji izogibajo kot smrdljivega, razkrajajočega se kadavra? Zakaj pakirajo še tisti, ki so nekoč k nam že prišli?

Pa ne mi o NETO visoko plačani delouni sili, ker bom bruhnil. Celo od laži, da so bruto visoko plačani bom bruhal. In vas spomnil na države z zares solidno plačano delovno silo, ki ji spričo normalne države oz. zkonodaje in okolja, tudi neto ostane solidno veliko, pa k njim vseeno tujci trumoma investirajo.

In ne mi, lepo vas prosim, o "slovenski zgodbi o uspehu" in o tem kako se kot Madžari in Hrvati nismo razprodali. Od te zatohle, nategunske demagoške populistične brozge bom še čreva vun zbruhal.

Madžari imajo na stotine tujih korporacij, ki poslej kao Madžare tlačijo z 2 do 10 krat višjimi plačami, kot madžarski domaći tjakuni svoje delouce-rojake, ki so prav tako kot naši vsi po vrsti dovčerajšnji orto nomenklaturni komunistični nastavljeni direktorji. Turboizkoriščevalci! Ki se jim še sanja ne kaj je to prostotržni kapitalizem! Enako je v Sloveniji s tisto malo tujih korporacij. 

Grozni toti tujci, kanede, nočejo plačevati tak nizko kot so se za mizo socialne sramote zdilali trije domaći tovariši vsi člani iste stranke - KPS, Semuljići, Rop in Čuk, pa vnašajo nemir med naše proletarce. Banda ksenotofska!

Hrvati so pa banke - državne soc kolhoze razprodali. Kako grozno. Zdaj pa imajo močne(jše) tuje banke. Ki so zato stabilne in jih hrvaška država nič nea rabi bailoutat z denarjem davkozavezancev. Ko so pa s požrešnostjo pretirale, jih je hrvaška vlada celo naterala, da kredite malo prilagodijo v korist obubožanih kreditojemalcev. In državne kolhoze so prav tako prodali. Mi pa smo lepo Enelbe in Kabeem pustili, pa jih na vsake toliko s par meljard iz žepov absurdno preobdavčenega delovnega plebsa prikrito bailoutamo. Ja, bravo! Grejt sakses! Takorekoč slavna komunistična "zgodba o uspehu".

P: Kapo dol našim proizvajalcem avtomobilskih delov, zlasti onim z visoko dodano vrednostjo, še bolj pa onim s pomembnim tržnim deležom na globalni ravni, ma kapo dol tudi Slovakom. In prst dol za našo lopovsko nategunsko destruktivno maliciozno fašistoidno komunajzarsko krvosesno gospodarsko-ksenofobno vlado. In dva palca dol za njihove vazale. In še nožna palca dol za vazale žurnaliste iz falange N571-H572, ki vso to izolacionistično in prepotentno blaznost spontano in prostovoljno naprej proliferirajo.

Link

Ni komentarjev: