nedelja, 21. avgust 2011

1327299 - od prvomajskega konca omejitev na trgu dela se je v Avstriji zaposlilo že 969 Slovencev

[13121]
teh 969 delavcev je potrebno rešiti iz Avstrije. verjetno so bili ugrabljeni. slovenija jih mora rešiti ne glede na višino odkupnine.ti ljudje so bili šolani in izučeni raznih poklicev v sloveniji zato naj delajo v sloveniji." za male pare ste se prodali-zlikovci jadni"

S predlogom tovariša Enatrija Enadvaja Enaja se v celoti strinjam. Tu se žurnalisti z neznosno lahkostjo brezbrižno gredo nekšno kobajagi beningno poročanje iz Jodlarije, forumaši še bolj nemarno in brebrižno lamentirajo o tej kobajagi lahkotni kislokumarični temi, medtem pa naši tovariši proletarci, slovenski, da se razumemo proletarci, krvavijo pod jodlarskim kapitalističnim liberalnim škornjom, NEO-liberalnim, da se razumemo, kakopak, škornjom.

Preden nadaljujem, želim poudariti, da je za use to kriva tajkunizacija, ki jo je sprožil kdo drug kot Janša. Pred njim je 30 tisoč tovarišev pošteno vzelo, mislem na pošten način vzelo use "družbeno" premoženje, polej pride toti kurčef Janša in že prvi dan njegove vladavine nastanejo usi trije slovenski tajkuni pa nam zaserjejo zgodbo o ucpehu, za katero se je Partija tako veliko trudila, kanede. Bandit! Kučanu dam čist pav, da je pljunil na Šrota. Bandit!

Jodlari so naše tovariše proletarce zapeljali iz sez visokim brutom (Bajdavej, beseda brutto izhaja iz "E tu Bruttus", majke mi sudija, reko mi Miloš Puzavac, zastavnik JLA med politićko nastavo), iz prav tako visokim netom in da bi stvar ja garant uspela, so jim pred mesenost njihovo slabotno in oportunistično, vrgli še navzgor okapičene prispevke, ako se bi kakšen slučajno zavihtel nad mejo, kanede. 

A iznajdljivosti neoliberalne zveri s tem ni konec, da ne bo pomote. Med izplačevanjem plač jim vzamejo nekšne procente za zavarovanje proti nezaposlenosti in polej, čez nekaj let, leta osorej recimo, če slučajno ostanejo brez službe, jim za zelo dolgo časa izplačujejo zares 80% plače kakršnakoliže je bila, s čimer se naših omejenih par mesecef in na jurja bruto omejena osnova, od katere se plača še davkoprispefke, hehe, seveda nea more meriti. 

Je pa treba reči, da je pri nas ipak boljše kot na Haitiju, recimo. A na to nihče ni pomislil? Tak je treba razmišljati, ne pa samo godrnjati. Tudi to mi je reko zastavnik JLA, ko me je, upravičeno in modro seveda, opomnil, da je naša situacija složena, ali da treba gledati takratno poljsko situacijo, ker Poljaki so bojda bili takrat čisto fkurcu.

Naše tovariše proletarce gastarbajterje v Jodlariji, je treba razumeti, da jih te materialne prednosti pritegnejo, neoliberalnim jodlarskim delodajalskim zverem, pa ne smemo nikoli oprostiti, da so naše tovariše proletarce, ki smo jih mi tu šolali, partija jim je to dala, ker brez partije še Trst nikdar ne bi bil naš, kanede, speljali stran, ugrabili, kot tovariš tu pravilno ugotavlja, in s tem užalili naš zavod za zaposlovanje. 

Kobajagi je važno to al po dvajsetih letih dela imaš 48 mesecev 2500 EUR, al imaš 9 mesecev 720 EUR. Nek šofer avtobusa, naš pristni tovariš z Maribora, ki vozi za mesto Dunaj, ki ga grobo izkorišča s po 220 ur šihta, prejme 3200 neto in če zdaj ostane brez dela, lahko do penzije prejema 2500. Dobro, to je več kot pri nas kjer je omejeno na 720 EUR neto, ne glede na višino plače in se izplačuje maksimalno 18 mesecev, če si delal že več kot 30 let al kolk, hehe. Ampak, naši tovariši so modri, to je zato, da se folk ne poleni.

Kakorkoliže, to nikakor ni nekaj, kar bi naj naši proletarci cenili visoko, kanede, tovariši.

Veliko bolj je važno ali ima delouc plačano oz. v tovarni organizirano malco in prevoz, kanede. A jodlarske neoliberalne zveri to seveda modro zamolčijo in to svojo hibo skrivajo kot kača noge, oz. kot slovenska sodnija sposobnost in delovnost.

Vse našteto je, kot usi vemo, ter, kakor nas je učil tovariš Marksinengels običen opium za narod, vred z vero, ki jo jodlarske neoliberalne buržoazne zveri podtalno širijo med proletarce tak, da jim je že dnevni pozdrav "Grüß Gott", namesto recimo, da se dva proletarca smeta tako kot v domovini zutraj na šihti svobodno pozdravit tak, da prvi reče "Servus Polde, smrt fašizmu", drugi pa preprosto odgovori "Svoboda narodu, Ludve".

Predlagam, da se nemudoma preide od besed k dejanjem in se odpre račun za zbiranje sredcev in tudi ona beseda, recimo "proletarec gastarbajter" za SMS in to pa to, da se te naše tovariše čimprej reši izpod neoliberalne tlake pa se jih lepo vrne v topel objem slovenskaga Zavoda za trajno nezaposelnost in seveda tudi v še bolj topel objem slovenske socialistične države. Al se reče socialne?

Link

Ni komentarjev: