petek, 26. avgust 2011

1334674 - "kapitalizem" po slovenistansko

[0219K21]
> [ironi]
> Takšnega KAPITALIZMA, kot ga zganjajo Gantar in Valant, Slovenija ne potrebuje, ker jih zanima, le oderuštvo, zato z njimi, čim prej na smetišče njihovega kapitalizma!

Kakšen kapitalizem bi pa ti rad?! Socialistični?

Socialistični oz. kompartijsko-nomenklaturno-rdeče-tajkunski je ta distortirani, ki ga imamo zdaj. Podmizno-tovarišijsko-antiprostotržni pretežno državno-nomenklaturni kapitalizem, ki mu tvoja rdečekhmerska bratovščina sicer raje reče "socializem" s kontinuiteto total-uravnilovke za rajo in maziljenja za nomenklaturo. Boljši, bojda socializem. Dvapikanula socializem. Dosežen z diskriminatornimi davki in podmizenjem. Ki ga je narodu daroval Murglbaba s svojimi razbojniki, ker je bojda on narod razumel tak: "Hočemo odcepitev, ne pa tudi kapitalizem". Zdaj pa medvrstično pretežno namiguje, da je narodu točno to tudi dal. 

Pozabil je pa resetirati Pirjevca, Stanovnika, Manco Košir, Svetlano Makarovič in še en kup rdečekhmerskih talibanov, ki zdaj posedajo po TiVu studijih in oznanjajo čudo nevideno, češ, narod je bil prevaran in zaveden. Narod hotel samo odcepitev, kapitalizem so mu pa podtaknili. Auuuu, oz. jebe bre lud zbunjenog. 

No, zdaj si zamisli vse nasprotno temu, pa ti bo jasno kakšen je pravi nesprčeni kapitalizem, v katerem vsi imajo enak dostop do priložnosti na trgu, recimo v, za tovrstno presojanje najbolj relevantnih javnih poslih in ne le tovarišijsko-nomanklaturne klepto kartelno zemonskoklanske rdečekhmerske bratovščine in NjihovaSvoja klijentela, ki se je skrivala za nazi-interes ko je orgijala po sceni in ropala nacijo. Takšni kot ti jim pa prostodušno držite štango, češ, pri nas kilometer AC preprosto stane 17 milionov; v Avstriji pa 10,4, na Hrvaškem kjer je KMT čimbenik vsaj 30% pa 4,2, V Nemčiji pa 6,3. Da o Rebernicah niti ne govorimo - 34 milionov za KM. Olalaaaa!

Link

Ni komentarjev: