ponedeljek, 22. avgust 2011

1328437 - družbeno politični delavci, t.i. novinarji, bi kljub recesiji radi priviligiran status

[Gustl]
Ampak tu govorimo o dokaj izobraženih ljudeh, večinoma mladih, ki naj bi znali še kaj drugega delat. Če ima neka gospa po 30 letih šivanja težave se prekvalificirat v kaj bolj donosnega, je to precej razumljivo. Če nekdo s faksom leta dela v novinarstvu za minimalca (kot praviš) in ne dojame, da to ni zanj in bi bilo morda dobro kaj drugega delat, je pa to čisto nekaj drugega.

Veeeeeeem, ampak, ampak, ampak...

...oni so vendarle izobraženi in njim bi [ono] moralo dati visoko plačo. Moralo bi jim dati, a ne, saj so izobraženi in novinar je lahko usak, kaj šele izobraženec z akademsko izobrazbo, a ne, a ne, Saj pošteno za firmo delajo, pravzaprav izgorevajo, ni fer, da se jim po ameriško govori activity is nice, result is better. To preprosto ni fer. Pošteno hodjo na šiht in so tam do pozno zvečer, učasih do polnoči, anede. Od stresa usi imajo ulcus in zgodaj umrejo, pa aljde namesto da zamahnejo iz sez roko in rečejo, ahh, saj je že bil star, tam nad grobom jokajo ko dež. Kdo bo gledal uso to mizerijo oz. žalost.

PS
Banda neo-kakopak-liberalna, use žurnaliste nam boste ugonobili. Polej se pa čudite, da so usi levosučni. Prav imajo, da zdaj še bolj glasujejo za tekovine in za Kučana in da so zackrbljeni za levico in da sred noči, ko jih zbudiš ob recimo 2.47, znajo povedat "kaj bi morala levica [da bi večno vladala]". heheeeee.

PPS
Po vzoru na sveto alianso kmetje-minctrctvo(država)-trgovčiči, predlagam, da tudi mediji ravnate enako in tudi vi skupaj z minictrcvom za kulturo in napoved vremena, recimo, ter iz sez vseprisotnimi trgofčiči - trafikanti domaćega izvora, sklenete sveto alianso in spišete The Kodeks. Tam si zapišete minimalne cene po katerih se bo tržilo, minimalne plače žurnalistof in minimalne profite trgofčičef.

Pa za Crkoviča še najmanj to definirajte kolikokrat minimalno mora biti objavljen in kdo sme komentirati nejgove umotvore na forumu.

Proof-reader mora biti seveda tovariš DrMarkeš.

Tako bo Slovenija počasi dobila vseh tritaužentosemstotriinpedeset Kodeksof pa bo [spet!] nastopila splošna dogovorno-ekonomska anti-prostotržna nirvana. Vse bo z dekreti definirano, torej enako kot v času prve inkarnacije t.i. "socializma". 

Seveda v tem primeru ne smemo pozabiti nepredušno zapreti meje, ker bodo vsi homo sapiens sapiensi želeli priti k nam živet. Z drugimi besedami iz EU bo treba pravočasno izstopiti.

Link

Ni komentarjev: