ponedeljek, 9. maj 2011

1203174 - kdo je pravzaprav kolaborant

[miln]
Je kaj resnice v odhodu v Avstralijo in gradnji bolnice? Potem je čudno zakaj si JJ prizadeva za čimprejšnji povratek na oblast? Morda pa ravno zato, da izpolni svoje poslanstvo v očeh kolaboranotv in potem - potegne črto v - avstralsko svobodo!

Ubogi mi Slovenčeki ki imamo take voditelje naroda...

Ko pogled vržem tjakaj v obdobje recentnih 66 let (fakin dolga doba, glede na to, da Janez Povprečnikov traja komaj 69 let), vidim med Slovenci samo ene vrste kolaborante. Kolaborante s komunisti-fašisti.

Potem, tam, nekje daleč nazaj v zgodovini, onkraj življenjskega veka Janeza Povprečnika, zagledam obdobje še bolj zelo davne 2 sv. vojne, v kateri so obstajali tudi ljudje, ki so jim zavoljo opravljanja upravnih poslov v svoji državi, sicer okupirani, a svoji, gozdne prevratniške boljševiške bande arogantno in neseletivno kar vsem počez obesili etiketo "[zločinskega] kolaboranta z okupatorji". 

No, v taistem obdobju ww2 vidim tudi vrsto komunistov, ki so bili kolaboranti z okupatorjem, točneje sez Gestapom. Ko pa pogled vržem tja v obdobje pred 2 Sv. vojno, vidim spet komuniste-kolaborante. Vidim komuniste kolaborante sez Hitlerjem in Stalinom, dvema uradno največjima zločincema vseh časov. Kolaborirali v nekšni Antiimperijalistični Ligi. 

Katere kolaborante si imel v mislih ti, maestro, ko si govoril o Janši v avstralskem kontekstu? In s kom že so oni v recentnih 66 let tam v Avstraliji kolaborirali, oz. po slovensko - sodelovali? S svojimi delodajalci oz sodelavci, oz z drugimi podjetji - kooperanti, al kako? Eno je sigurno, s komunisti-fašisti, katere je Evropa uradno obsodila skupaj sez drugimi vrstami fašistov, niso, to si bolj verjetno počel ti.

Disklejmer: Evropa je obsodila komunizem, tak da meni ni jasno, ali niste zdaj vsi vi častilci in kolaboranti komunizma in kompartije in komunistov, tehnično gledano v nekšnem prekršku, magari zgolj moralnem hehe? Mislem, vsaj hvaliti se sez morilskimi dosežki svojih komunističnih idolov ne bi smeli in to vsak dan bolj na glas. Degutantno je jebiga, degutantno in kontra evropskemu duhu, kanede.

Link

Ni komentarjev: