ponedeljek, 30. maj 2011

1227331 - kritika članka "Delovna doba vse daljša, a tudi doba prejemanja pokojnine" Lojzeta Javornika

Ehh Lojze. Ti kar drukaj, če te ni sram. Ma, nismo ti mi Lojze moj Nemčija, pa če mi tu delaš opičje prevalje 24 ur na dan. Nije bre ni slično, brate Lojze! Nije, jebiga!

Kje je v naši đamahirijski ureditvi tota nemška kapica, Lojze, da bi nas smel ti nemrano primerjai z Nemčijo? 
Kje je prosto oblikovanje plač na trgu, Lojze? Prosto manipulacij za mizo socialne sramote!
Kje je pokojnina v višini 70% od plače oz. od okapičenega dela plače (in ne od nekakšne izmišljene nategunske kategorije "odmerna osnova"!)? Drugače povedano - kje je v SLO pokojnina premosorazmerna kontribuciji, lojze, da bi ti smel SLO primerjati z D?
Kje je skrbno ravnanje z namenskim denarjem pokojninskega konta? 
Kje je eliminacija sociale iz PAYGo? Kje v Nemčiji talajo denar iz PAYGo nekontributorjem, da bi ti smel Nemčijo nemarno primerjati z našo komunistično đamahirijo?!
Kje je uveljavitev zakona samo za naprej, kakor bo veljal ta nemški zakon (pri nas pa počez za vse, torej "za nazaj" kar razvrednoti že vplačane kontribucije in izniči že po prejšnjih zakonih pridobljene nivoje rent)? 
Konec-koncev, kje je še kakšen normalen nekomunistični predlog, Lojze. Jaz še WC papir kupim tak da primerjam dva tri, pa magari z iste police v trgovini. A pokojninsko reformo pa naj kupimo na temelju enega samega malicioznega talibanskega predloga amatersko-revolucionarne Pahorjeve skupine TNT, al kako? A tebi je to Lojze normalno? A za to ti drukaš? Itd.

Vsak žurnalist, ki se tako obnaša, da naciji skuša vzbujati slabo vest, češ glejte se kako se neodgovorno in iracionalno obnašate, je navaden pizdun. Ker tovrstno vzbujanje slabe vesti ni nič drugega kot tuljenje v Luno skupaj s komunistično kamariljo, katere agenda je lopovska, roparska in rentarsko-zajedalska.

Evo, Lojze, od mene še enkrat povsem izrecno: Ne, Lojze narod ni proti reformi, ma je proti tej konkretni "reformi". In ne tega narodu podtikati, Lojze. Kajti, nimaš ti pojma kaj narod bi in kaj ne bi. Ker si slepi navijaček rdeče kamarilje, Lojze. Slepi pa imajo tendenco ne videti, hehe. Dobro? 

Upam, da boš sposoben vsaj minimalnega obsega pepeloposipanja ko zlodejska namera kamarilje pade in ko bodo čez par let na mizi normalni trije predlogi boš imel toliko obraza, da ne drukaš proti tistim rešitvam. Da ne boš takrat tulil o "ukinjanju solidarnosti".

Link

Ni komentarjev: