torek, 10. maj 2011

1204274 - ljubljanska nepremičninska blaznost

[macon]
> [0627KAERN]
> V strogem centru Bratislave, kjer je večina veleposlaništev se lokali oddajajo po 9 eur/m2 ... Zamisli si to v LJ ....

Koliko je v centru Lj in drugod po Sloveniji? Ne vem, ker ne spremljam. Če lahko odgovor tako na hitro, za boljši občutek.

V centru Ljubljane, cca 20 EUR plusminus. Novi in nobl prosotri so 22+. Dobi se seveda tudi za 15. Sam naša posebnost so pogodbe, kjer ti lastnik hoče uvaliti svoje lastniške obveznosti, davke, investicijska popravila, ki praviloma morfirajo v "tekoči strošek", tak da je dejanski strošek veliko višji.

Jaz bi opozoril še na nek drug aspekt naše nepremičninske blaznosti v Ljubljani, ker je še vedno, navkljub dejstvu, da bi kriza morala malo pospraviti, aktualno ter ilustrativno. 

Ko sem pred leti za ameriško korporacijo iskal prostore za najet, so mi poslali za benchmark ponudbo firme Regus, ki je v vseh državah Evrope, razen Slovenije oddajala v najem po shemi, kjer si lahko najel ful opremljen ofis, opcijsko tudi s tajnico ali več tajnic, najemom storitev recepcije ipd., vse je pač slonelo na poslovnem modelu najema dejansko uporabljanih popolnoma opremljenih delovnih mest in ne kvadratov, z dolgo listo dodatnih storitvenih opcij, tak da je vsak manager lahko imel v nulo napovedljiv mesečni in letni strošek. 

Korporativna "real estate" služba mi je razložila, da je njim to idealno, ker hočejo, da stroški dihajo s številom zaposlenih in brez nepotrebnih zalog ter, da naj kar z Regusom poskusim doseči dogovor, da vstopijo v Slovenijo.

A jih žal tu ni bilo niti jih je bilo moč prepričati. Razlog? Rekli so da so v Sloveniji razmere za njih neugodne in jim poslovni model preprosto ne špila. Takle mamo, jebiga. Koder na Dunaju veliki lastnik nepremičnin ima 12, 15 in celo 20+ let nastavljen ROI za nepremičnine, je v nas 8 let in celo manj. To ne more špilat da ga jebeš.

Link

1 komentar:

Morgan Edward pravi ...

HELLO VSAKO, Krediti, ki ponujajo 2%, smo certificirani, da ponujamo naslednje vrste posojil * Osebni posojila (nezavarovana) * Poslovna posojila (nezavarovana) * Posojila za konsolidacijo dolgov * Izboljšajte svoj dom * Naložbeni posojili. V čast smo izpolniti vaše finančne potrebe . Težave s kreditom naj vas ne ustavijo pri pridobitvi posojila, ki ga potrebujete. lahko financiramo do 10.000 do 100.000.000 $ kjer koli na svetu, če je za te projekte zagotovljena naša 2-odstotna donosnost naložbe. Če vas zanima, nam pišite danes mrlorenzodiegoloanfirm@outlook.com z naslednjimi podatki:
INFORMACIJSKI OBRAZEC ZA PRIJAVO POSOJILA
Ime......
Srednje ime.....
2) Spol: .........
3) Potrebni znesek posojila: .........
4) Trajanje posojila: .........
5) Država: .........
6) Domači naslov: .........
7) Mobilna številka: .........
8) E-poštni naslov ..........
9) Mesečni dohodek: .....................
10) Poklic: ...........................
11) Na katerem spletnem mestu ste bili tukaj o nas .....................
E-pošta mrlorenzodiegoloanfirm@outlook.com
Hvala in lep pozdrav