petek, 27. maj 2011

1224507 - kaj so v Pogledih Slovenije pozabili vprašati avtorja pokojninske "reforme"

[shevchenko]
> [aktion]
> Alkalaj je lepo povedal o nesposobnosti, neznanju in neresnosti vseh okoli Urške Čepin, Boruta Pahorja in njune kontracepcijske tablete.

res je, alkalaj je legenda. kosir in verlic bosta tezko zaspala danes.

Eno samo vprašanje bi postavil onemu lažljivemu modelu iz vlade: Zakaj so zakon spisali tako, da učinkuje za nazaj in koliko bodo s tem upfront zasegli ljudem ki so že kontribuirali v sistem? Koliko bi radi zasegli/odvzeli/ukradli nekomu, ki je kontribuiral 39 let in 11 mesecev, 20 let in 1 leto.

Pa bi bil konec vseh debat. Ko bi ga pa prisilil v odgovor, bi ga dokončno zgazil z naslednjim vprašanjem: Koliko desettisoč let bi moral pokojnino črpati Colarič, da bi s tempom 34 EUR višje pokojnine, kar je tudi vprašljivo če to sploh drži, povrnil upfront dodatno zaseženih miljon EUR?

In ko se bi povožen tam potil, bi mu namenil še milostni strel in ga vprašal, kako to, da onim ljudem, ki zaradi neobstoja kapice že leta kontribuirajo ogromna presežna sredstva, niso korekcijo zaradi demografije in recimo manjkajočih let izvedli kar iz njihovih presežnih sredstev, ki jih je pri nekaterih tudi po nekajkrat več kot bodo vse počrpane rente. Glavnice!

Ker kapica povsod na svetu je, razen v Komunajzeristanu in še v par bananaripablikz, se sirota ne bi mogel izgovarjati, da je tako tudi drugje. Ker tam teh presežkov preprosto ni.

A kaj ko ga to nihče niti ne poskusi vprašati. Niti Alkalaj.

Link

Ni komentarjev: