četrtek, 26. maj 2011

1224310 - Karađorđevići zahtevajo denacionalizacijo Brda

Jebeš takšno novico, če se novinar ni potrudil predstaviti bistvo. Recimo, temeljem česa so Aleksandrovo zahtevo zavrnili? Kaj, a ne drži, da je regent parcele res kupil? Jih je potem zgubil na pokru ali na beli ali na ajncu proti JBT na primer? Na kateri pravni normi sloni zavrnitev?

Tako posredovana je ta novica zelo polovičarska.

In bojim se, da se bo čez nekaj let spet enako površna polovična novica glasila tako:

STA: Sodišče v Strasbourgu je zaključilo obravnavo tožbenega zahtevka Karađođevića proti RS, njegovim zahtevam v celoti sledilo in v izreku dodelilo vse zahtevane parcele. Sodišče je RS naložilo tudi plačilo vseh sodnih stroškov in odškodnine od leta 1945 do danes.

No, potem bomo na TiVu ekranih lahko opazovali ples rdečih talibanskih opic, ki krilijo sez ročičkami, pa tovariš Pirjevec bo imel veliko za povedati, češ ka te toti kurčev Karađorđević ropota, mi smo njega v Jajcu proglasili za neobstoječega, hehe, pa tovariš Repe tudi, pa Jeklinova in Makarovičeva, pa ata Brkać bo rjovel, da je Evropa znova zaružila v dekadentnost in da to nea so več naše tekovine, ipd itd.

Potem bo minilo nekaj dni, pa se bo oglasil še domoljubni a tudi diplomatski Rupel, ki bo razložil, da to ni nič takega, da nam Brda nihče ne bo vzel, da bo regentov sinek dobil pač par deset meljončkov EUR, kar je še vedno veliko manj, kot če bi ves čas imeli kralja in bi v BG plačevali apanažo od leta 1945 do danes.

Čisto na koncu se bo tu na forumu Financ zadeva zaključila, ko bo kakšen luciden forumaš, hehe, napisal: "Spet eden jebeludzbunjenog na račun davkoplačevalcev. Rezultat je da smo pušili desetine meljonov z ogromnimi sodnimi stroški, fuknjeni komunistični talibani nam pa ponujajo tolažbo tipa: Pušili jesmo, al poklekli nismo. Grad bo namreč še vedno tam v Kranju in nam ga nihče ne bo nikamor odnesel, pizdunski srbski kralj pa se tam ne bo nagledal lepe narave." 

Heheeeeee, Absurdistan moj, kolk še me boš koštal ti in tvoji komunajzer alkimisti, ki se po telebansko-boljševiško igračkajo s sodno vejo oblasti na način svoje viđilantske gozdne tradicije na liniji mantre "uho - grlo - nož"? Ki jo Strassbourg nekak ne jeba dva posto.

Vsakič, ko se naša talibanizirana sodnija loti tovrstnih dejanj, ki imajo močan potencial, da jih Strasbourg na koncu balade deklasira, dobim željo spomniti na stari dovtip o nesramni papigi in nervoznem potniku na letalu:

NP: Gospodična, a lahko k oreščkom dobim en heineken?
S: NE zdaj gospod, najprej bomo razdelili sokove in oreščke vsem potnikom.
Papiga: Avša, daj mi ene arašide in eno vrečko makadamie.
S: (pogleda grdo proti papigi, ma ji da kar je zahtevala)
Čez 5 minut...
NP: Gospodična, a lahko k oreščkom dobim en Heineken?
S: Gospod, ne bodite nervozni, počakajte, da vsi dobijo sok in oreščke.
Papiga: Avša, daj mi še ene arašide in še eno vrečko makadamie.
S: (pogleda grdo proti papigi, ma ji da kar je zahtevala)
Čez 20 minut...
NP: Avša, daj še meni končno tisti Heineken, jebenti!
S: Gospod, zdaj vas imam zadosti! 
Pride varnostnik, prime NP in Papigo in ju oba vrže iz letala.
Ko tako padata proti tlem, Papiga pripomni:
"Čuj stari, kolikor štekam ti nimaš kril, niti znaš brez kril leteti, rajt?"
NP: "Pa naravno da ne!"
Papiga: "Pa dobro, model, boktenimarad, koji kurac se potem kurčiš, jebote!"

Poduk zgodbe: Sodišče komunistične đamahirije članice EU, se ne bi smelo kurčiti, če pa niti nima kril, niti zna kako drugače leteti. hehe.

Link

Ni komentarjev: