četrtek, 19. maj 2011

1215257 - za Semolića so že tako pogoltni harači še prenizki

Pa naj kdo reče, da nismo Absurdistan.

Semolič bi Akrapovičeve "izobražene in bolj sposobne" obdavčil še višje, čeprav je stopnja obdavčenosti že zdaj daleč čez absurdno vrednost.

Semolič bi podjetja v zvezi z delom še bolj obremenil, čeprav je procentualno breme že sedaj daleč čez absurdno vrednost.

Semolič, a bogami tudi vsi drugi komunisti, na čelu z vladnimi, bi v pokojninski reformi še naprej zadržali diskriminacijo; Semolič bi pravzaprav še poglobil diskriminacijo Akrapovičevih "izobraženih in bolj sposobnih" in to tako, da plačujejo še bolj absurdno visoke navzgor neomejene harače, za katere bodo kasneje prejemali, če sploh bodo, na absurdno nizko vrednost omejene pokojninske rente, glede na njihovo plačo in glede na navzgor neomejeni harač.

Novinarjem in vsem drugim relevantnim posredovalcem informacij v javnem prostoru zamerim, ker bolj izrecno in odkrito ne konstatirajo, izpostavijo, oznanjajo in ponavljajo, da je Semoličeva miselnost in miselnost komunistične vlade, navadna sramotna lopovska miselnost. Roparska miselnost. Reketarska miselnost. Mafijska miselnost. Nizkotna podla zajedalska miselnost.

Absurdistan smo tudi zato, ker je zaradi "nasprotovanja reformi", in za "nasprotovanje je treba jasno povedati da vsako nasprotovanje ni pravo, tako kot vsaka reforma ni prava, komunist Semolič zdaj tu izpadel kao na nasprotni strani komunistični vladi in komunističnim zlodelom, v bistvu so pa razlogi zaradi katerih on nasprotuje upokojitvi invalidni in nelegitimni, nizkotni in podli, škodoželjni in fovšijsko-eksproprijativno-talibansko motivirani. "ill motivated" bi rekli Eskimi.

V vseh drugih ključnih aspektih je pa El Comandante Ernesto Che Semullicci, sež njegovo "guerida presencia" v političnem diskurzu, na povsem enakih pozicijah kot talibanska komunistična vlada, v kar se bomo lahko prepričali tisti trenutek, ko bo komunistična vlada upoštevala zgolj dve-tri zahteve komunista Semoliča in v reformo dala recimo samo dva mala popravka: Da se Akrapovičevim "izobraženim in bolj sposobnim" delovna doba podaljša na 69 let namesto 65, Semoličevemu "malemu človečku" pa na 63 namesto 65 & da se Akrapovičevim stopnja harača dvigne in razširi še na vse prihodke, "malemu človečku" pa zniža.

Kakorhitro bo komunistična vlada pred Semoliča pritresla predlog po katerem bodo Akrapovičevi morali delati do 69 leta in plačevati supaj z delodajalcem namesto sedanjih 22% po novem 30% prispevkov, po možnosti v paketu z zakonom, da Akrapovičevi fašejo tri nove stopnje slovenske dohodninske blaznosti 45, 50 in 55%, ter morda celo 60% za vse prihodke nad neko mejo, bodo Semolič in preostali komunisti na oblasti znova en sam uglašen in zgledno naoljen lopovsko-roparski stroj.

PS

Naj gre v zapisnik, da v Sloveniji še naprej nihče, niti novinarji, niti drugi intelektualci niti celo Finance, nit Kovač ne pišejo o tem, da predlog reforme podtalno in sofisticirano prikrito vsebuje tudi mehanizem razvrednotenja preteklih kontribucij ljudi, ki so že v sistemu - že nekaj časa kontribuirajo po nekih drugih pravilih in pravicah, zaradi česar bodo tisti, ki so že v sistemu pač v različnih stopnjah grobo oropani. Slednje namreč nima veze z ničemer, niti z demografijo niti z drugimi razlogi za reformo niti z nedemontiranjem ali demontiranjem roparske diskriminacije v sistemu. 

Aplikacija zakona tako, da preko razvrednotenja pridobljenih pravic na osnovi davno že de facto kontribuiranih otipljivih penezof, s čimer učinkuje "za nazaj" je samostojen in povsem nepotreben, nelegalen, neustaven in z ničemer utemeljiv element/aspekt tega predloga, ki preprosto ni dopusten v nobeni pravni državi. Zakaj o tem nihče ne piše je meni misterij.

Meni je to glavni razlog zaradi katerega se reforme ne sme podpreti in vendarle o njemu ni niti ene črke napisano ali povedano v medijih.

Link

Ni komentarjev: