torek, 31. maj 2011

1230289 - reference trenutnih oblastnikov

[Maj]
> [janezpizdek]
> Ajde vi mangupi tam v zadnji vrsti, ...ja,ja, Brščič, Frankl, Mrkajić, Pezdir, Štih, Mimoidoči, Komunike, ...ja,ja, kaj se zdaj tu čudite, ja vi "mladoekonomisti", hehe, ajde podvizajte se že enkrat, ta človek je ravnokar zahteval baš vas, ne bodite kmečke neveste no, pridte že sem gor na oder in povejte kaj bodo prve prioritete vaše vlade in kako se vam bo imenovala stranka.

Jej Šaman a ti ne veš, da je eno nekaj nakladat in se delat pametnega po medijih, čisto nekaj drugega je pa dejansko ustanovit stranko, zmagat in potem vodit državo tako kot je treba.

Zgoraj omenjeni znajo prav lepo govorit, pisat, niso pa še delali niti minute v pravem gospodarstvu in pokazali kaj rezultatov...

Za razliko od tvojih pahorjef, školjčef, bićakćićef (fakat 3 ć, hehe), thalerjef in fejk izumiteljev golupćićef, ki so pa nekšni strašni gospodarcveniki. Recimo "izkušnje" tvojega tovariša Thalerja so bile kaj? Lopovsko-koruptivne izkušnje iz gospodarcva, kamor so ga nastavile zelo mračne in nejasne sile iz zelo meglenega tajkunsko-kompartijskega ozadja. Še Jodlarjem so ga gladko vsilili sez pomočjo "oferte, ki se jo nea je smelo zavrniti", če hotli špilati na našem trgu. hehe, jebotealah! Alpa če si v Reporterju prebereš kakšne so mudološko-zarotniške-mafijsko-podmizniške prostozidarske Golupćićeve izkušnje, veščine in kvalifikacije. Auuuuuu! Grejt sakses!

PS

Tudi ta fama o "gospodarcvenikih sez izkušnjo" je slovenski karbarsko-barbarski ključavničarsko-roftarski pristop k politiki v katerem se po talibansko-ekstremistično in enoumno čisla zgolj en vidik vodenja države. BTW, to je tisti, ki ga v resnici najmanj imamo voljo pripustiti k odločanju in kreaciji politik. Vsi serejo o "izkušnjah iz gospodarcva", a ko se kakšen tak pojavi, se jim vse kar jim pove ve fris gabi do amena.

Sicer pa, za najvišje nivoje političnega vodenja, zlasti če imamo v mislih izvršno vodenje države, državnih financ, kreiranje makrogospodarskih politik, itd. jaz nisem prepričan, da je pedigre "dobrega vodje iz gospodarcva" nujno dovolj dobra in zadostna popotnica. Vsekakor to ni tako apriorno. 

Logično se ponuja imperativ zaključka, da je najbrže najbolje, če se naredi ena dobra ekipa, sestavljena iz različnih profilov, od talentiranih akademskih umov, kot je Brščič, preko talentiranih umov z iskušnjami iz medijske scene kot je recimo naš Frankl, preko hibridnih kadrov z akademsko in gospdoarsko izkušnjo oz. izkušnjo strokovnega dela v organizacijah različnih tipov, recimo Mrkajić, do ljudi, ki so vodili večje ekipe, ki so vsebovale več disciplih, tudi razvoj, proizvodnjo in investicijske dejavnosti, skratka one, ki so vodili celotno zaokrožene velike gospodarske subjekte, kot je recimo ena Krka. A tudi filozofe, umetnike in podobne, je fino imeti na kakšnem, njihovim veščinam in življenjskim izkušnjam primernih mestih.

Velja pa vedno tista: Vojna je preveč resna zadeva, da bi jo prepustili generalom...sez izkušnjami v gospodarcvu, hehe.

Seveda je naslabša varianta če nekdo od trenutka ko ga iz, s kompartijo že povezane vagine, akceleracija vrže vun v življenje postlano z mehko rdečo nomenklaturno vato, prehodi pot na kateri so naslednje postaje: predsednik razreda in član zbora za partizanske pesmi v OŠ, predsednik komsomolske organizacije srednje šole, predsednik ZK celice na FDV, podsekretar ZKS, sekretar ZLSD, precednik SD, đoging doriangrey redbull mašin-beast v Bruslju, precednik vlade. To je fpičko ličko talibanski kompartijski profil, katerega izobrazba je tako boljševiško biassed, da je še v tretjem letu svojega mandata na mestu prajm ministra bil prepričan, da sme on nagrade meneđerejev obdavčiti 90% tudi v podjetju Akrapovič. Mojca Pašek Šetinc pa to itakda potem gre tako tudi zapisati v svojem članku.

PS 

Mi Brščiče rabimo tudi zato, da počistijo Avgijev hlev v domeni osnovnih terminov, ki imajo vpliv na življenej ljudi. Naši kumrovški diplomanti še tega ne vedo, da se termin "medgeneracijska solidarnost" v normalni, formalno-nominalno prostotržni, kapitalistični, parlamentarni politično pluralni demokraciji, kar mi naj bi bili, nanaša na odnose otroci starši v družini in ne na odnose shaman - Janez Stanovnik. Janez Stanovnik si naj svoje medgeneracijske solidarnosti ureja v svoji družini. Ker jaz niti nisem niti bognedaj ne bi bil njegova družina. Nočem biti Stanovnikova big fakin komjunist kolektivistik famili.

Profesor Brščič pojme seveda ima poštimane in mu jih talibanska ideološka slepota ne distortira tak kot mramorjem, kebrom in kebristom, mencingerjem in mencingerijancem, pa pove: "Aktuarska solidarnost v pokojninskem sistemu je samo in izključno to, da eni živijo 80 drugi 90 tretji 70 let in vsi prejemajo neokrnjeno enako rento tudi ko presežejo načrtovano povprečno dolžino življenja. Oni, ki je živel 70 je potemtakem aktuarsko solidaren sez onim ki je živel 90. Oni sez 80 je pa nevtralen. ker je lepo disciplinirano guzno kakor je bilo projektirano. Eni pač znajo, jebiga, hehe.

To seveda pomeni tudi to, da so vsi oni, ki so jih stanovniki zaprli v Hudo jamo, točneje, oni ki so jih stanovniki dali umreti brez da bi počrpali eno samo pokojnino, prisilno sicer, a vseeno, v praksi izvršili solidarnost visoke stopnje do svojih rabljev stanovnikov, ki nam na glavo serjejo že 20@45 in nadstandardne borčevske pokojnine cuzajo že daleč nad povprečjem umrljivosti Kranjcef. Stanovnik Krićać bi lahko svojemu Tinčku pojme malo pojasnil, a kaj ko jih tudi sam ne razume, ker mu nasilno-uravnilovska rentarska ideologija oži in mrači um. Baje ves čas vidi veliko rdečo liso oblike srpokladifceta v skoraj celem svojem vidnem polju. hehe. Ke boš v takem kaj videl jasno, jebote?!

Link

Ni komentarjev: