četrtek, 19. maj 2011

1215479 - če komunajzarji že opletajo z dejstvi o NOB, evo jim jih na

[tmatej]
> [0219K21]
> Nekaj malega zgodovinskih dejstev pa bi do sedaj vsakdo izmed nas moral poznati. Ne glede na vso komunistično navlako, ki je poveličevala vlogo KPJ v partizanskem uporu.

Tukaj imas nekaj dejstev o uporu:

Sestanek v štabu 717. divizije v Gornjem Vakufu, na katerem je bil prisoten poveljnik divizije generalni polkovnik Benignus Dippold.

Po pisanem zapisu z dne 11. marca 1943, kakor ga je narekoval Vladimir Velebit (glavni osposlanec VŠ), zapisal major Barth, podpisala pa poleg Velebita (z imenom V. Petrović) še Koča Popović in Milovan Djilas (z imenom M. Marković), so delegati VŠ poleg zamenjave ranjencev (točka 1) in uporabe mednarodnega vojnega prava zanje (točka 2) predložili tudi ustavitev sovražnosti med Wehrmachtom in NOV. 

Pod točko 3 je rečeno, da poveljstvo NOV Jugoslavije meni, da "a) v danem položaju ni razlogov za vojne akcije nemške armade proti NOV Jugoslavije, in sicer glede na položaj, nasprotnike in interese ene in druge strani. Zaradi tega bi bilo v obojestransko korist, če bi se sovražnosti prenehale. V zvezi s tem naj bi nemško poveljstvo in ta delegacija opredelili svoje predloge o morebitni coni kakor tudi o smeri ekonomskih in drugih interesov." Ta predlog pojasnjuje z ugotovitvijo, da "b) NOV Jugoslavije šteje četnike za glavne sovražnike"

V memorandomu je v zvezi s točko 3 zapisano, da delegacija meni, da ni nobenih razlogov, da bi se partizani bojevali proti Nemcem, da so se dotlej samo branili, ker so jih nemške čete napadale, da se želijo bojevati le proti četnikom ter da bi se borili tudi proti Angležem, če bi se ti izkrcali. Zapisano je tudi, da je delegacija predložila sporazumno določitev interesne cone, v kateri bi lahko četnikom zadali odločilen udarec. Hkrati je delegacija tudi zaprosila, naj ostane točka 3 v tajnosti.

Heheeeeeeeeee! 

Pa druže tmatej, pa kako je to moguće. Najobjestnejšega in agenta Monda so vendarle iz komunističnih potemkinovskofasadnih knjig učili NjihovoSvojo polpreteklo jim bojda antifašistično zgodovino fašistov-komunistov, o polpretekli jim še vedno bojda nepretečeni zgodovini pičkajimaterina oksimoronska, v času nemarno po volji kompartijskega politkomisarja in celih falang raznoraznih režimsko-lakajskih repetov suspendirano oz. priročno najprej po vsebini spačeno, potem pa priročno za večno zamrznjeno in konzervirano.

Nemoj bre tako, druže timateje, nemoj tekovine i ikone njihove, da im diraš. 

Ne bodi nesramen in spoštuj besedo komunistično že zapisano. Evo recimo, ako tovariš Karba svoje Patria karbarizme zapiše v Delo, ni v redu, da ti v to dvomiš, saj se Delo vendarle printa na enem najbolj kakovostnih časopisnih papirjev, jebogati!

Link

Ni komentarjev: