ponedeljek, 23. maj 2011

1218794 - kako kamarilja poskuša naciji podtakniti krivdo za gospodarsko opustošenje

Kdor je gledal Moorov film o kapitalizmu in "ljubezenskem" razmerju z njim, je lahko videl kako je sicer nekoliko drugače interesno obarvana klika v ZDA skušala doseči svoje in na koncu dosegla svoje. Tako kot naši, so - G R O Z I L I. Grozili so in slikali A R M A G E D O N.

Zato Hribar Milič počne kar počne, zato vsi kot papige ponavljajo to o podražitvi kapitala za vse in podražitvi vseh kreditov.
Zato vsi skušajo zamenjati teze in namesto pravih vzrokov za eventuelno slabšanje kreditnega rejtinga in zaupanja relevantnih svetovnih inštitucij v gospodarsvo oz. zdravje slovenske ekonomije, podtakniti naciji krivdo za to. 
Kako šele bi padlo zaupanje teh inštitucij, če bi jim kdo razodel, da je kučanovska kamarilja podtalno v Sloveniji obdržala, poglobila in razširila komunajzerizem, ki mu Kučan reče "boljši socializem", socializem dvapikanula, oz. nominalno imamo mi nekšen distortiran kapitalizem z boljševiško total-uravnilovko doseženo z davkoparadavki, v katerem je prosti trg de facto suspendiran, tako kot številne druge prvine normalnih prostotržnih kapitalizmov.

Zato se vsi komunisti in prokomunisti lažejo o več pokojnine po novem, čeprav je z Lune s prostim očesom vidno, da bodo skoraj milijonu ljudi najprej iz žepov odvzeli cca 100k EUR v povprečju, potem jim pa iz odvzetega kao izplačali par EUR mesečno več, da niti ne gledamo, da tudi te njihovi "izračuni" ne zdržijo dju diliđens. Nekateri bi morali živeti par tisoč let, da bi jim v, po tej "reformi" predvidenem tempu, sploh lahko najprej vrnili, kar jim bodo upfront zasegli. Da ne rečem koliko bi potem še morali živeti, da jim izplačajo, kar so kontribuirali.

Mene ne čudi ta fanatizem, ker sem že v zelo zgodnjih fazah te srdite totalizirane ideološke komunistične kampanje doumel kako se v resnici glasi definicija glavnega cilja in poslanstva te "reforme". Kakorhitro premore človek dovolj volje, da pusti prostor zaključku, da je to zgolj boj za rentarski socializem dvapikanula, za benefite neupravičenih rentarjev, za total uravnavanje plebsa v enaki bedi in ne nekakšna bognedaj resna, poštena pa prav zagotovo ne, reforma, sedejo zadeve na svoje mesto.

Komunisti so v boju za svojo temeljno ideološko doktrino v nedavni preteklosti počeli veliko hujše stvari in so v eter bruhali veliko bolj bizaren agitpropovski demagoški populizem, da se bi kdorkoli smel zdaj čuditi, češ kako jih ni sram lupetati to o podražitvi starih kreditov in o nižanju pokojnin obstoječim upokojencem. Temeljem česa jih smejo tem ljudem legalno znižati? To bi bilo toliko legalno kolikor je legalno upokojencu na dom poslati specialce in zahtevati da upokojenec izroči vse vredne premične stvari, pod izgovorm, da je država fkurcu.

Kaj je naslednje v tej krvavi agitprop ofenzivi komunajzarov, kaj nas razen botoksirane Čepinove lahko še doleti? Še bolj botoksirana Miša Molk? A nam bo ona zdaj razložila, da bomo Slovenci, ker bomo v primeru zavrnitve "reforme" bolj lačni, permanentno imeli občutno manj dreka v črevih, pa bomo s tem destabilizirali težiščno točko planeta, ki se mu bo težišče nagnilo bolj proti uspešnih ekonomijah kot je na primer superuspešna komunistična kakopak ekonomija Severna Korea Z Red tajger, pa se bo planet iztiril, skratka, "reformo" da nam je nujno sprejeti, al kak?

P: Če bi jaz danes imel zadostno moč vpliva na javnost, bi nemudoma sprožil referendum podoben onemu plebiscitu za osamosvojitev, vprašanje se bi pa glasilo: "Ali se strinjate, da se do nadaljnega, najmanj pa za naslednjih 500 let prepove zadolževanje države?"

Zadolževala se bi izključno zasebna podjetja in fizične osebe, upniki se bi pa naučili lekcijo sprejemanja poslovnih odločitev na temelju upravljanja tveganja na realni ravni, brez državnih bergel.
Upniška kamarilja širom belega sveta si je izsilila udobno pozicijo, pa eto najraje daja posojila državam. E, i tata bi sinko. 

Naj oderuški pizdeki posojajo kar lepo podjetjem in fizičnim osebam, ki lahko bankrotirajo. Nacija kot kolektivitet ne more bankrotirati, lahko je pa prikrito večno dolžniško zasužnjena. Zavestno in ali bognedaj organizirano delovanje, ki ima za posledico zasužnjenje nacije, je pa že po sedanji Ustavi, sicer zaradi dikcije teksta Ustave, navidezno posredno, ma nedvoumno ferboten. A kaj ko nam državo furajo bebčki in nekšne jebe-lud-zbunjenog TNT skupine, ki se svojega početja v celoti najbrž niti niso sposobni zavedati. Kaj ve bebo kaj je to zasužnjena nacija, vzame nacijo pa jo pre-zadolži, hehe. Kaj ve bebo, ki mu delujeta samo dve rdeči možganski celici, ena ki pazi, da rentarski socializem dvapikanula ostane nedotaknjen in druga, ki mu signalizira kdaj mora lulati in kakati, kaj je to zasužnjenje zaradi zadolževanja.

Zavedam se, da bi to bil sprva nekšen unikum v svetu, da bi sprva, vsaj za nekaj časa vsi bil zmedeni, ter, da bi posojilodajalci imeli tendenco višati ceno posojenega denarja, češ tveganje je višje, a sem prepričan, da se bi vse to umirilo, konec koncev tudi danes banke posojajo podjetjem in država nima v tovrstnih relacijah nič zraven.

Hkrati bi odprodal vsa državna podjetja in vse lastniške deleže države v organizacijah in družbah, ki ne služijo temeljnim nalogam/servisom države do državljanov in je to hkrati nujno tako izvajati. (Nič skrbet pizdeki, policijo in vojsko ne bi privatiziral, hehe.) Privatizirati bi preprosto morali, da se tem družbam/gospodarskim subjektom omogoči normalno funkcioniranje, vred z zadolževanjem, ker se državi pač ne bi več bilo dovoljeno zadolževati.

In kot tretje, kar tesno spada zraven, državno trošenje bi dosledno zminimiziral in ves čas držal na minimumu, državo pa kot rečeno dosledno držal stran od vsega, kar niso temeljni servisi države državljanom, ki jih res mora organizirati država, oz. iz vseh storitev, ki se lahko zagotovijo normalno na prostem trgu, kjer tveganja poslovanja družb nosijo zasebni lastniki in ne naročnik storitev oz. kolektivitet nacije.

Link

Ni komentarjev: