petek, 13. maj 2011

1208047 - malo sproščeno o veščinah javnega nastopanja

Men je najbolj kul, kako po župniško, kot kakšen škof zapoje prvi stavek prvega odgovora: "Srtnli noooooot..."

PS 

Evo, ker je petek, bova malo opravljala, pa naj gre fse fkurac, kanede, hehe. Mislem, eee, kako da kažem, jaz bom malo opravljal.

Ker si nea morm pomagat, da se nea bi spovedal, saj me vobče neznasko fascinira, da "medijsko zanimiv folk" tu na sončni strani Velikega Kamnja, začenši od nastopanja bojda vajene manekenke Barbike, pa vse ke dol do kralja Cvička, ko jih postavijo pred TiVu kamere, zavzame pozo, ki ji jaz rečem "župniški gard". 

Recimo pri moških to izgleda tako: Celotno telo izgleda, kot bi ravnokar požrl štil od metle, to je varijanta (a) ali kot če bi na obešalnik obesil cunjo za brisat tla, to je pa varijanta (b). Glas instantno dobi mehkobno pičkaste tone in je zaznati celo roza dvocevne sekundarne in terciarne harmonike, odgovori se skoraj praviloma začenjajo sez poglejteeee, alpa...dejstvo jeeeeeee...., drža postane patetično resna, kot pri prašičku ko lula v lužo, ročičke so običajno v enaki poziciji, kot pri župniku med maševanjem, pogled je v tla nekam pollevo, kot pri onih ki lažejo, le da oni pogledujejo na gor pa psihologi takoj vedo kolk je ura, skratka geste tipa "prstki-v-marmeladi", kot bi ga ravnokar dobili med krajo piškotov, vsekakor pa skoraj nobeden ne gleda v oči. 

Rahmetli Drnilama je sirota, bog mu naj bo milosten, med javnimi osebami bil šampion ne-gledanja v oči. Barbiki so sicer očitno že davno uspeli dotajčiti "to maintain the eye contact" in sez tem nima težav, ma to spelje vse skupaj tak teatralno, da je nadležno fpičkomaterino, zlasti končni kvazi nasmeh, ko reče "...gospa XYZ ima moje polno zaupanje, dobro opravlja svoje delo in za svoje delo nosi polno odgovornost...", kot bi bil Mona Liza in ne Barbika Abičnovskaja Plasmasovskaja.

Ampak glasek, glasek me pa najbolj fascinira izmed vsega. Glasek je pa definitivno nekam dvocevni pri moških in ultraklaracetkinsko pokroviteljsko iritirajoč pri pupikah. Evo recimo pionirka, ki na kolenih pri Titu je sedela, danes že zrela gospa, slavna zaščitnica nedojebanih in naštevcu hirajočih moških - gospa veterinarska čelnica Vida ČadončSpelč, a.k.a. sveta Vida Veterinarska , specialistka za basni in druge ljudske povedi o živalih in ljudeh. 

"Gospa ČadončSpelč, zakaj ste tako pozno obvestili javnost, zakaj smo za ta primer ptičje gripe pri uginulemu labodu morali izvedeti šele iz obvestila evropske komisije"..."Poglejteeeeeeeee, dejstvo je....nismo mi obvestili pozno...evropska komisija je s sporočilom šla prehitro...dejstvo je....mi smo ob 15:45...oni so ob 14:23...dejstvo je...."

Zato jaz recimo brezmejno cenim skulirane "jebesejimzakamere" dede, kot je naš Pero Franklnof. On ( in seveda še kar nekaj je takih normalnih dedof in pupik, večini se pa v nas Kranjcef reče mladoekonomisti in neo-kakopak-liberalci, hehe) na tivu govori enako kot če sez žnjim greš na pivo. 

Dočim, med mlado-kakopak-ekonomisti na primer, toti Mićo recimo, nea zdrži tak dobro pritiska. On v pisanih medijih funguje kot švicarska urica, na TiVu se mu pa od reflektorjev valda, začne v tkivu jezika topiti medcelični cuker "strpnosti, diplomatičnosti, akademskosti in taktnosti", pa vse skupaj izpade nekam iritirajoče pohlevno medeno. Sladko ko pes, takorekoč, a.k.a. "baklava spiić". 

Ehhhh, moja Katja, sončece shamanovo nenansitno, ona fse to obvlada v nulo, zaj ko jo je Jure opomnil, da naj neha govoriti tak ta-ta-ta ta-ta-taaaa...ta-ta-ta ta-ta-taaaa. Ni toti TiVu stejđ za vsakogar. Recimo oni famozni Trontelj, ki sicer govori kot car nad carji, glas mu v nulo tapravi, vse tapravo, ma on si revež domišlja, da je baš on poklican, da nam namesto o frontah in okluzijah tudi med meteo situacijo tlači kurčevo politiko v ksihte, ušesa, anuse,.... Navkljub temu, folk širom globusa Slovenije povečini od sreče spusti kapljco ali dve vzhičenja v spodnjice, češ "Trontelj jim jo je pa spet dobro napel...boghve kaj jim jo bo zagodel v naslednji četrtek". Pa razumi kdor more. Sikter, mone monijadne! 

Ajt pa lep vikend vsem še nepopačenim y bogamy popačenim takisto.

Link

Ni komentarjev: