ponedeljek, 30. maj 2011

1227114 - Bernard Brščič je eden redkih ekonomistov, ki so skontali bistvo komunističnega rentarskega mafijsko-reketarskega ropa

Prispevki za zavarovanje niso navzgor zamejeni, najvišja pokojnina pa je zgolj štirikratnik najnižje. To pomeni, da prihaja do izjemne redistribucije, primarno znotrajgeneracijske.

Pokojnina, utemeljena na vplačanih prispevkih, je lastninska, in ne socialna pravica. Če imamo sistem pokojninskega zavarovanja, se moramo zavedati, da gre za zavarovanje pred dolgoživostjo in ne pred revščino.

Aktuarska pravičnost zahteva zgolj, da se prerazdeljuje denar od tistih, ki ne dosežejo pričakovane življenjske dobe, k tistim, ki jo presežejo, meni Brščič.

Videti je, da izmed vseh slovenskih akademikov, ter celotne slovenske intelektualne elite, edino Brščič razume bistvo komunističnega rentarskega mafijsko-reketarskega lopovluka, razume bistvo pokojninskega režima, karšen bi le ta moral biti, oz. kakršen je v normalnih, serioznih, nelopovskih državah in hkrati vse to pove naravnost in brez mudologije.

Preko tistega nategunsko-lopovskega komunističnega člena, ki deli "pokojnine" nekontributorjem iz mase v katero je poprej vrgel čezmerno naropano od diskriminiranega sloja državljanov, da bi prikril dejstvo, da se je pokojninskemu kontu podtaknilo socialo, valda zato, da se rentarsko socialo nekje drugje ne bi v celoti videlo in da se bi prikrilo, da je raven redistribucije premoženja v Sloveniji takšna, da so končni učinki in raven uravnilovke na ravni ultratalibaniziranih komunističnih đamahirij tipa Severna Korea, Kuba in Kitajska. 

Slednje tri se vsaj ne pretvarjajo, da so normalne prostotržne ekonomije pa velikih plač oz. tržnih plač vobče, tam sploh ni. Tam so še vedno bodisi v arhaičnem beta socializmu, bodisi v socializmu enapikanula, kjer se izplačuje neposredno neto mezde nevredne človeka, odmerjene po stopnji smrdljivosti razkrajajočega se uma komunajzer politkomisarja in ali stopnji mlahavosti kurca velikega ljubljnega vodje.

Naši rdeči talibani so pa kao, valda samo zato, da nategnejo EU, NATO, Vatikan, DankeDojčland in OECD in MMF in podobne, nominalno implementirali celotno matriko prostotržnega kapitalizma in parlamentarno urejene navidezno demokratične in navidezno politpluralne republike.

N O M I N A L N O! Potemkinovsko!

Realno so pa v vsakem aspektu poskrbeli, da se to suspendira, obide, izigra, onemogoči, ustavi, zaduši, eliminira, podtalno zarotniško spači in obide. Predvsem v praksi, a tudi z zakoni, kot vidimo. In nam to celo odkrito danes razlagajo zdaj eden zdaj drug, misleč valda, da je časovna distanca zadosti velika, pa lahko mirno razodenejo resnico o truplih v omarah, oz. o zajebu ki so ga izpeljali. 

Naveličali se ljudje pretvarjanja, hehe. "...ni res, da se je narod leta 1990 odločil za kapitalizem, ampak je zgolj hotel osamosvojitev od Srboslavije. Narod je pravzaprav hotel zgolj boljši socializem." In to so nam tudi implementirali, ker jebiga, oni so, spričo trušča v tistih cajtih, narod pač slabo slišali in ga tak razumeli. "Rdečemu Zakonodajalcu in rdeči izvršni oblasti se snilo, što je Kučanu milo", bi rekli Eskimi.

Temu - reinkarnaciji, restavraciji socializma oz. implementaciji neosocializma, služijo zadeve v talibanizirani komunistični zakonodaji kot je ta zloglasni 232. člen. In super-ultraprogresivni davki s pomočjo prikritih in odkritih zamegljevanj vsiljen izključno plebsu v drakonsko visokih stopnjah, eksproriativno, le na te vrste dohodka, pa zdravstveni prispevki so tudi na liniji tega, pa zdaj so začeli pačiti že ZGD in podobne zakone v katere rinejo nekakšno anti-podjetniško zakonodajo, ki prispevke zasega od višine plač, ki niso izplačane, ker oni hočejo rekete v neki vrednosti in pika, davke zasegajo tudi ko dobička ni, ker jebiga oni ti kar ukažejo, da bi dobiček moral biti, če ga pa nimaš jebi se, državi plačaj davek kot da dobiček je in to iz svojih prihrankov, ti pa dudlaj izgubo. Pa v zadnjem trenutku po nekem čudežu odpovedana namera, da se nasilno odvzamejo dobički in se jih razdeli nepoklicanim pod državno prisilo, itd. Komunistična ekspropriacija, ekspropriacija, ekspropriacija, ekspropriacija, ekspropriacija...Mesiđ je - Nimate vi kaj pizdeki delati svoja podjetja, delajte lepo v državnih kolhozih in sužnjujte v tišini. Da bomo spet imeli 100% državni kapitalizem, ki mu oni rečejo socializem, bojda boljši socializem.

Ko bi Brščič šel še korak naprej in jim jasno povedal, da je tu očitno, ker se z Lune s prostimi okami vidi, da se rdeči talibani Slovenije gredo prikrito implementacijo, reinkarnacijo in zdaj že poglabljanje družbenih odnosov iz 45 let padlage, te prve etape komunajzerizma v Kranjcef, bi Brščič bil popoln kot Apolon. 

Jim kot ugleden akademik povedal, da se jih vidi kako to počno v škodo cveta Slovenstva, ki s svojimi prihranki, umi, veščinami in rokami ustvarijo vse kar se v sferi keša in dobrin ustvari v Sloveniji. In v korist đabalebaroških rentarjev tisočerih vrst, maziljencev rdečega režima, katerega v maniri plačanih volivcev pomagajo na volitvah držati večno na oblasti. In zdaj orkestrirano v huronski kampanji kot stekle hijene drukajo za komunajzer zlodejske namere.

Dajmo žurnalisti Slovenije, odgovorite na Brščičeve ugotovitve, zanikajte njegove trditve, če imate kaj argumentov in jajc in se poglejte v ogledalo ter se vprašajte: Kako vas ni sram drukati za "reformo".

Moj odgovor na Brščičevo napotilo, da naj nasprotniki povemo kako bomo prihranili 500 mio. (Ki nam jih, btw, sploh ni treba, ker je PAYGo konto v plusu, v minusu je rentarska komunistična "Neosocialistična orgija d.o.o.")

Še preden se lotimo izdelave celotnega predloga prave, resnične reforme, lahko veliko več kot to prihranimo na ravni PAYGo konta tako, da iz seznama bremen odjebamo vseh teh 145 tisoč "upokojecev" in vse presežno izplačane zneske pokojnin, ki so sociala. Mrš vun v proračun!

Celotno reformo bi potem zasnovali na kontribuirani masi. Ljudje bi smeli iti v pokoj že s 55 leti, projekcija "polne" pokojnine bi bila narejena na konsenzualno z vsemi stejkholderji v družbi dogovorjenima, a hkrati realno in znanstveno utemeljivima letu pričakovane starosti in letu odhoda v pokoj, npr. 80 in 65 let. Samo višino mesečne rente v tako enostavnih odnosih izračuna osnovnošolec: Masa deljeno s 180. Geš prej v pokoj je ustrezno manjša, greš kasneje je ustrezno višja. Aktuarska solidarnost pa onim ki bodo živeli 90 pač 120 rent več, onim ki bodo živeli 70 pa pač 120 manj. Matilda je Matilda, je kurba in tečna in ne jebe živo silo, sicer se bi, za razliko od komunajzer talibanov, nemaliciozni reformatorji tudi žnjo pogovorili in dogovorili, če ne bi bila tak zadrta.

In ader wordz - ne le 500 miljonof, priigramo lahko meljarde: Na ravni bilance PAYGo, letno in tudi one bilance za poslednjih 20 let, hehe.

Da niti ne omenjam, da bi nemudoma terjali, da se za čisto vsakega javnega uslužbenca in kogarkoli kdor hoče imeti polno pokojnino iz PAYGo blagajne mora nemudoma vplačati vse manjkajoče kontribucije in za naprej ne sme manjkati niti ena. Če pa manjka, bo na koncu masa kontribuiranega nižja in bo mesečna renta nižja. Simpl ko pasulj. Obveznosti iz PAYGo ni, če ni bilo kontribucije. Etoooooo! 

Zapisničar, kolk smo tu že v dobrem? Kolk nam je PAYGo v plusu? 10 meljard? 22 meljard? Sprejemamo tudi kredibilne državne obveznice in podobne vrednostne papirje. In premično ter nepremično premoženje države tudi. hehe. Mamico jim nategunsko lopovsko mutivodno palamudno!

E zdaj, glede sociale, e to, tovariši komunisti, to bomo reševali v domeni sociale. Transparentno! V proračunu! Tam recimo lahko uporabimo Brščičev nasvet glede dobičkonosnosti državnih kolhozov in privatizacijo in nižanje državnih stroškov in oživljanje ekonomije. Bizines az južual izvršne oblasti. Pa kolikor so velike naše zmožnosti pomoči, toliko damo. Evo, na primer, jaz sem danes dal romskim otrokom kolikor mi je keš flou dovoljeval. Pri sebi sem imel 6 EUR v drobižu in dal petim otrokom. Pride šesti in pravi, da naj dam tudi njemu. Sem mu rekel, temu pred teboj sem dal 2 EUR, naj ti on da enega. Pravi "daj še meni, imaš lepo ženo, imaš lep avto, bog ti bo dal, daj še meni,... žena ti je lepa...on mi ne bo dal iz tistih dveh, ki si dal njemu". A jebiga nea je nič pomagalo. Zjebal me je kešflou na drobižu, nisem imel več kovancef. Da bi pa mu dal 20 ojrotof, pa se nea spodobi. Ker imam dva socialno še nepreskrbljena šolajoča se otroka.

Poanta je pa naslednja, sociale bo na koncu koncef kolikor si družba realno lahko privošči. To zdaj na trdo dojemajo Grki, nam bi svetoval da to naredimo manj zgrda. Sicer pa, kar se slovenskih državljanov vobče tiče, solidarnosti je več kot preveč iz davkov iz dela, iz ostalih davkov pa po mojem tudi, čeprav bo po uvedni EDS bistveno bolj pravično distribuirano toto breme. Iz PAYGo pa sociale ne bo, pa pika!

Zato bi del celotne zgodbe bila tudi reforma vseh davkov, vseh prispevkov itd. vsega kar so komunajzari kontaminirali s svojo rentarsko lopovsko doktrino. Vsega, kar so deformirali, distortirali po boljševiško-talibansko, a bogamy neredko tudi po butalsko zmešali ko kurji drek.

Link

Ni komentarjev: