sobota, 28. maj 2011

1226119 - kaj storiti s črno luknjo DARS

To gnezdo korupcije in mafijskega orgijanja je treba takoj razhajkat, v EU pa sporočiti, da DARS ni nikdar bil nikakršno jebeno podjetje, pač pa zgolj eden izmed tisočev kontov v državnem proračunu, nekakšna direkcija v pristojnem ministrstvu. 

Vzdrževanje, upravljanje in koordinacijo gradnje celotne državne cestne infrastrukture pa formalno, pravno in organizacijsko ustrojiti tak, da država naroča in financira in kasira nadomestila za uporabo, domači plus celotni evropski trg in celotni svetovni trg pravzaprav, pa lahko konkurira pri pridobivanju poslov v vseh aspektih: načrtovanje, gradnja, vzdrževanje, upravljanje, nejmit. 

Vse omenjeno, seveda pod pogoji spisanimi realno, racionalno, modro in predvsem v korist vseh državljanov in vseh gospodarskih družb v državi, katerim je infrastruktura primarno namenjena, ne pa v korist nekakšnih nepotističnih stricev blondastih koruptivnih komunističnih avš, ki se iz države-naročnika celo norca dela z izdelovanjem nekšnih maloumnih road-runner risank.

Cestnino za osebna vozila ukiniti in nadomestiti s trošarino v energentih, ter z eventuelno širitvijo odmernih osnov oz. obstoječih dajatev oz. davkov pri nakupu in registraciji vozil. Skratka, elegantno, z itak že potrebnimi in obstoječimi dacarskimi in drugimi državnimi resursi in brez dodatnih stroškov pobirati več neto efekta kot zdaj. In se nehati sprenevedati in pačiti s fižole preštevanjem ter delati opičje prevrate, češ 8% cest zasluži poseben tretma.

Dodatne pristojbine za tovorna vozila pa urediti na enega izmed načinov že uveljavljenega in potrjenega v evropskih deželah. Tujcem osebnim vozilom, ki se tu vozijo pa bodisi kot Nemci, vožnjo razen plačila v gorivih šenkati, ali vsiliti vinjeto, če taka ureditev ni kontra EU pravilom tržne igre in če se nam ta effort splača.

Dolg DARSa je dolg države, je bil, je zdaj in vedno bo, zato ga je temu primerno treba tudi tretirati, brez monijadenja in mudologije o DARSu kot od države kao ločeni gospodarski družbi. Yeahh, right! Prihodki , ki sem jih omenjal so pa tudi že po definiciji prihodki države.

Nekaj sto pizdekov tipa Duhovnikova, pa sikter delat, jebentiboga! Delat in ne si sedeč na dobri državni apanaži izmišljevat koruptivne sheme podmizenja in orgijanja z državnim denarjem, ki se jih navzven "da s čim pokriti oz. prikazati za nekriminalne". Ter arogantne alibije in maloumne natege in celo arogantno nespoštovanje drugih državnh inštitucij nadzora in reda.

Kakorhitro bo Duhovnikova v kakšnem zasebnem podjetju delala kaj koristnega, bo za to delo imela mojo polno podporo.

Link

Ni komentarjev: