petek, 13. maj 2011

1208499 - za častilce lika in dela tovariša Kebra

[885588]
Kar se mene tiče, se uspešnost države ne meri z BDP ali številom milijonarjev, temveč po tem, ali omogoča vsem državljanom, tudi tistim z najnižjimi dohodki, človeka vredno življenje in s tem osebno dostojanstvo. To, da se mora čedalje več državljanov, ki trdo delajo, zatekati po humanitarno pomoč, je dokaz neučinkovitosti ali pa nečlovečnosti neoliberalizma.
...po Kebru...in prav ima...

Tebi je Keber ikona, "ki ima prav".

Evo ti kako se Keber vidi iz mojga vngava:

- je pripadnik rdeče falange, ki je kot nadomestilo dekretnega centralnoplanskega odločanja v CKKPS, izumila surogat z imenom "miza socialne sramote", ki drugega namena nima kot pa po velikosti uma kompartijskega politkomisarja in plitvosti duše rdečega komunističnega tajkuna, zmanipulirati netržno in po dekretu določeno, človeka nevredno bruto mezdo. Cilj? Da jim komunistična zgodba o "uspehu" socializma dvapičkamumaterinanula špila. Kajti, če bi trg prosto oblikoval mezde, komunajzer tajkunčiči ne bi uspeli pridelati dobička niti za burek. Ves njhov dobiček je lahko samo na račun zajedanih zaposlenih, delavcem zaseženih, a naprej nevplačanih prispevkov, iz državne blagajne kasiranih preplačanih avtocest recimo, skratka centralnoplanskega manipuliranja, distortiranja in suspenza prostega trga in podobnih lopovskih makinacij. Tudi in predvsem manipulacije in suspenza prostega trga dela.

- je pripadnik rdeče boljševiško-talibanske falange, ki sere o "enakopravnosti", "egalitarnosti", "pravičnosti", "malih človečkih" in podobnih demagoško-populističnih sranjih, a je tvorno sodeloval, ko je njegova rdeča klika edino prihodujočim iz dela nabila drakonske, superultraprogresivne davke in navzgor neomejene prispevke. E D I N O N J I M! Edino na njihove prihodke.

In kot da to ni dovolj, je tudi delodajalcem v zvezi z delom nabila navzgor neomejene prispevke. Da se ja satanizira in z bremeni obteži vse, kar je povezano s prihodki iz dela in kar potem uspešno odganja tuje investitorje in demotivira domače zasebne investitorje. CIlja? neka sidže didžej, da mi komunisti spet naredimo vse gospodarstvo državno. A to je tebi fajn človek in fajn klika. Ta čas pa tovariši rigelniki in podobni na 99% svojih prihodkov, ki so seveda iz naslova tajkunskega lastništva nad pokradenim kapitalom in ne iz dela, plačujejo bagatelne efektivne davke, da ne rečem, da so jim že nominalni davki na osnovo komaj 1/3 procentov davka na delo. Pri čemer je pri prihodku iz dela osnova bolj ko ne enaka prihodku, pri podjetjih pa seveda ni. Kar tajknom daruje davke v enomestnih procentih in celo promilih, zapsolenim pa 60+%. Grejt sakses! Da se razumemo, davki podjetij so previsoki in smo zato na svetovnem trgu še bolj nekonkurenčni, zato to seveda ni poziv k višanju davkov podjetjem. 

A kaj šele imamo reči za davke plus paradavke vsiljene na prihodke iz dela?! Ki so jih kreirali in vzakonili in na njih srdito vztrajajo tvoji kebristi, ki so bojda polni "veselja do socialnega kapitala".

- je pripadnik rdeče boljševiško-talibanske falange, ki brez kakršnihkoli najmanjših skrupul, preko kebrov, semoličev in podobnih, javno oznanja, da se njim zdi prav, da se mladega inženirja iz Krke zajeda pri prispevkih navzgor neomejeno, pokojnino se mu pa izplačuje fakih hudo omejeno in se mu še grozi, da jo sploh ne bi prejel. 

A to je tebi človek, ki je pozitiven lik? Zato, ker demagoško nateguje, da je to v korist Fate Higijenićarević, ki je prav tako zajedana od kebristov, le da jebiga v absolutnem znesu manj, ker je še bolj superbedno plačana. Koristi pa Fata prav gotovo nima nobene od zajedanja inženirja. Imajo jo pa plačani volivci KPS in drugi maziljenci kebrističnih rdečih talibanov, ki se svaljkajo na sinekurah in sesajo iz državinih joškov podmizno.

Ko Keber spiše novi komunistični manifest z naslovom "Prot kapitalu za aljdi", nima on pri stigmatizaciji kapitala v mislih kolhozov v lasti države-kapitalista, ki je sledom "state capture" mehanizma v rokah kebristov, zato komunistično đamahirijo državo-kapitalista Keber šteje za good guy, nima v mislih niti kapitalistov-rdečih tajkunov tipa Rigelnik, ker je on njemu seveda "družbeno odgovoren kapitalist". Keber je ost svojega Novega Komunističnega Manifesta usmeril proti kseno-investitorjem, ki hočejo ogroziti monopol Kompartije in nemaziljenim, neposvečenim zasebnim investitorjem, ki niso rdeče komunistične provinijence. Zelo podobno načrtu Kidričeve prve petoletke, ko je zapisal "...ne smemo dovoliti, da do proizvodnih sredstev pride kdorkoli razen komunistične države, nikakršni obrtniki, zasbeniki,...". Neodvsini zasebni investitorji so za Kebra sebična, po premoženju hlastajoča, redneck janševiška kakopak neoliberalna zalega, ki se bi rada razslojila. In ne samo za njega.

Ajt, lep vikend ti želim, pa šennaprej tako občuduj rablje slovenske nacije.

Link

Ni komentarjev: