sobota, 28. maj 2011

1226041 - kako kamarilja zlorablja frazo "medgeneracijska solidarnost"

[Moneta]
"Tudi medgeneracijska solidarnost je vrednota, ki jo je vredno obdržati."

Dajte narest tako, da boste pri tej vrednosti sodelovali zgolj tisti, ki vam je to vrednota. Nam, egostičnim prascem pa omogočite izstop iz vašega filantropskega okolja. Velja?

Znova opozarjam forum, zlasti pa novinarje Financ, na terminološko misinterpretacijo in protestiram proti barbarski zlorabi oz. manipulaciji, oz. demagoški misinterpretaciji temeljnih pojmov oz. sintagem, ki opredeljujejo odnose v družini in družbi. In tudi na barbarsko-gebelsovsko misinterpretacijo Ustave RS, ki se jo namesto ščitenja pravic zlorablja za kratenje pravic in neustavno diskriminacijo politično šibkih in nemaziljenih - v primeru pokojninskega režima, prispevkov in davkov so diskriminirani "relativno bolje plačani" prihodujoči iz dela, zlorabljani in ropani pa prav vsi prihodujoči iz dela.

Davno tega je kar je švedski raziskovalec , če se prav spomnim z univerze v Malmeju, za potrebe Združenih Narodov znanstveno preučil, opredelil in utemeljil definicijo pojma "medgeneracijska solidarnost", ter hkrati izmeril spremljajoče fenomene in parametre, kot je recimo intradružinska kohezivnost, raven altruizma in odvisnost obiskovanja staršev po otrocih. Pa tudi parameter trenutka osamosvojitve otrok v taistem kontekstu. 

Medgeneracijska solidarnst je v tistem raziskovalnem delu, ki je postalo platforma za ZN, dosledno vmeščena v okvir odnosov v družini. V _ D R U Ž I N I , talibani zblojeni, v družini, bogvasnimarad gebelsovske in karbarsko-talibansko-barbarske!

Termin "medgeneracijska solidarnost" ne obstaja, niti ne more, niti v demokratičnih okoljih zavezanih osebnim človekovim pravicam in osebni svobodi sploh sme obstajati na ravni države kot skupnosti, zlasti ne v kakršnemkoli prisilnemu okvirju in zlasti ne v namenskih varčevalnih shemah. BTW, prisilna, po državi vsiljena solidarnost v vseh državah sveta obstaja samo in izključno in edino v domeni davkov in to silno sensitivno odmerjena, da se ne zdrsne v blato bolješevistično-fašističnih kolektivističnih posiljevanj s pomočjo ekspropriacije. A niti ta ni nikakršna jebena "medgeneracijska" solidarnost na ravni države.

Ta sintagma ravno v imenu osbenih svoboščin in demokracije, nima in ne more imeti legitimitete na ravni države. Niti če je država prisilni kolektivistični gulag. Kot na primer Severna Korea, Kuba, Kitajska ali Slovenija. Amen!

Komunistična mafijska kamarilja je na platformi svoje patološko-ekstenzivne interpretacije kolektivizma zavezanega neuprevičenemu rentarjenju na rezultatih dela drugih, ne le zlorabila drugače povsem družinsko sintagmo "medgeneracijske solidarnosti", pač pa je kolektivizem na ravni države postavila nad odnos otrok in staršev v družini. S pomočjo grobe ekspropriacije prihodka, ki je seveda ekspropriacija zasebnega premoženja, napaja svoje kolektivistične ideološke talibanizirane blodnje. Kako tipično za komunistične in fašistične etato-talibane.

Tako recimo presežni denar relativno "bolje" plačanega vodje proizvodnje v Krki, v sedanji ureditvi in seveda tudi v predlogu "reforme", ne služi amortiziranju demografskih negativnih trendov in malusov na ravni tega človeka čigar denar se zasega, kar bi potem imelo pozitiven učinek na edino in resnično obstoječo medgeneracijsko solidarnost, tisto v družini.

Zadeva ni naivna seveda, saj se sistematično siromaši ljudi, da se jim megenracijska solidarnost na ravni družine ekonomsko onemogoči v imenu in v korist etato-uravnilovskega divjanja talibanov, ki demagoško-populistično nekim drugim dejanjem napačno pripisujejo pomen "medgeneracijske solidarnosti". Na tej točki je treba omeniti tudi zlorabo iluzivnega političnega pojma "megeneracijska pogodba", ki je dolila olje na ogenj butalistanskih misinterpretativnih orgij. Pravno ta "pogodba" seveda ne obstaja in je zgolj simbolni termin za dolžnost skrbnega ravnanja s kontribuiranimi sredstvi državne prisilne sheme zarad njenih dolgoročnostno-časovnih karakteristik. A kaj ko so naši talibani vse pomešali in zlorabili iščoč alibi za svoje rdečetalibansko kolektivistično-kartelno-sinekurno rentarsko divjanje.

Vse so nadredili družini, ki bi morala imeti prednost pred komunističnim prisilnim fašisto-etatističnim kolektivizmom, zato in ne le zato, komunistična reketarska roparska sodrga s pomočjo državnege represivnega aparata, ob tovrstnih korekcijah recimo demografskih učinkov znova zareže v premoženje ropanega kontributorja, njegove presežke pa, seveda proti njegovi volji, nameni za nekoga tretjega na ravni državnega kolektiviteta in mu jih ne pusti nameniti svojim staršem. Kot bi šlo za davek. Kot bi šlo za legitimen in legalno, nediskriminatorno, ustavno skladno pobiran davek!

Skratka, nasilno se s prihodki/premoženjem konkretnega človeka, deluje v benefit anonimnega domenvno vsedržavnega v resnici pa nekega maziljenega posvečenega kolektiva, ki je do konkretne osebe hkrati očitno kolektivno nasilen, maliciozen in hostilen, kar je seveda hkrati oškodovanje družine in tudi denarno siromašenje podstati, ki naj materialno napaja resnično medgeneracijsko solidarnost. V družini, kot je to v vseh normalnih državah. In ne nekakšno izmišljeno medgeneracijsko solidarnostno relacijo, ki jo v resnici ni.

Preizkus teh relacij vred z dokazom, da tu gre za zlodejsko demagoško mudologijo, ki je hujša od najhujših gebelsovskih produkcij, se da dokaj enostvno izpeljati in dokazati.

Vsakomur je recimo jasno, da je renta iz državne pokojninske sheme celo v državah kot je Nemčija, kaj šele v ubogih uravnilovskih bananarepublikah, kakršna je Slovenija, daleč pod nivojem življenjskega stila, katerega prakticirajo aktivni ljudje. Normalno! Saj je državna pokojnina namenoma okapičena y bogamy prispevek temu primerno tudi. Kapico pa v normalnih državah računajo po nivoju socialne pomoči, na katero lahko živi pizdeki utegnejo pasti če si sami ne varčujejo za starost.

V Nemčiji je pokojnina projektirana na ravni 70% od neto plače oz. 70% od, s kapico limitiranega dela plače od katerega se plačuje prispevek. Torej maksimalno cca 2000 EUR, pa ni važno ali nekdo prejema točno kapičnih 5 tisoč ali nadkapičnih 5 miljonov EUR plače. Zato, a tudi zaradi drugih aspektov normalnosti, je v eni Nemčiji povsem logično, da ljudje varčujejo na veliko drugih načinov, da jih v starosti ne bi doletel katastrofalni disruptivni padec življenjske ravni, ki bi terjal dramatične spremembe ne le navad, pač pa tudi zadeve kot je dezinvestiranje z odprodajo nepremičnin recimo in celo selitev. 

Ne glede na vse, je še vedno relativno visok procent ljudi, ki so odvisni od medgeneracijske solidarnosti in jim v normalnih družinah njihovi aktivni otroci, pomagajo. Skratka, medgeneracijska solidarnost deluje v normalni državi že po definiciji izven ravni državne pokojninske rente.

Po omenjeni raziskavi je pri nas vse to celo bistveno bolj izrazito. Starostniki so v naših družinah skoraj praviloma ugodno altruistično "medgeneracijsko solidarno" tretirani. Hkrati je to v naših razmerah praktično nuja. Pri nas skoraj ni družine, kjer bi otroci bili indiferentni do svojih staršev, ki so po upokojitvi padli na bedo komunističnih uravnilovsko-suženjskih zmanipuliranih in z ropom oskubljneih rentic. Rentic nevrednih človeka, tako kot so človeka nevredne bile tudi njihove plače v času aktivnega obdobja, ki so ves čas po komunistih bile umetno in netržno manipulirane, prisilno uravnavane in kontra prostemu trgu pritiskane na umetno, dogovornoekonomsko, nizko kakopak raven.

Komunisti so ta termin zlorabili, delno zato, ker so tudi zares zaslepljeni in matasti od svojih talibanskih fanatičnih kolektivističnih ideoloških toksinov, ki velevajo, da družina ni pomembna, da sin ne sme svoj zaslužek obdržati in ga nameniti svojim staršem, ampak ga mora pod prisilo oddati kolektivistični talibanski reketarsko-mafijski bandi, da ga oni dajo svojim maziljencem iz raznoraznih zemonskih kartelov in podobnih od kompartije maziljenih bratovščin. Delno torej je to čista ideološka slepota tako značilna za vse talibane.

A samo delno. Povečini pa jaz mislim, da tu gre za navadni talibanski barbarizem, intelektualno površnost, podizobraženost, funkcionalno nepismenost onih, ki to sintagmo v zvezi s pokojninskim sistemom proliferirjao slepo, ker so jo tako slepo tudi "kupilI" oz. nerezonsko nekritično prevzeli od primitivno trivijalno vulgarnega komunističnega agitpropa, ki so ga nekoč davno v eter izstrelili za to strokovno področje napol izobraženi gozdni viđilantski uličarji, katerih edini kriterij je bil boljševiška uravnilovka kot njihova revolucionarna pravica prvojeba.

Primitivna talibaska kamarilja je ne vem natačno iz česa, valda iz narave denarnega toka ali zaradi misinterpretacije simblne sintagme o "medgeneracijski pogodbi", al kaj, katerega je mimogrede prav tako misinterpretirala, izrodila in na svet povrgla mudologijo o "medgeneracijski solidarnosti" na ravni socialističnega ljucva Slovenije. Patetično in ostudno! Država, ki funkcionira na ravni zmedene šank filozofije redneckov.

Sekvenca denarnega toka je sicer logično da takšba, da upokojenci črpajo aktivni pa vplačujejo, hehe, jebotealah, kaj je vse pri nas treba razlagati, in ker so aktivni maljši od upokojenih, je tem nažim primitivcem to že zadosti, da to imenujejo "medgeneracijska solidarnost". 

Češ, jaz The shaman, sem solidaren z Janezom Borčevskim Brkaćem, ker je on upokojen, jaz pa eto izražam gore altruistične medgeneracijske solidarnosti s tem ko se ne morem upreti drakonskemu nadkapičnem y bogamy podkapičenm takisto ekspropriativnemu ropu, ko mi nekaj taužent ojrotof na mesec zasežejo pod alibijem da tu gre za PAYGo enak nemškemu. Auuuuuuuu! Lo que una explicación! Koren vsega je, da komunisti ignorirajo in de facto ne priznajo, da je temeljem kontribcije nastala pravna obveznost države-upravljalca s shemo do kontributorja. 

Komunisti to fakin otipljivo in utemeljeno pravno relacijo v svoji talibanski slepoti in ihti povsem ignorirajo. In naciji kot surogat podtikajo povsem nerelevantno relacijo, ki da je temelj vsega, ki gre po njihovi lopovski logiki tako: Eni imajo biti tiho in vplačevati - talibani pa to sproti razparcelirajo, pa skupaj z davki zmeljejo v eno samo zmešano maso faširanga, s katerim kamarilja poljubno dela boljševiške socialne pljeskavice, čevapčiče in ćufte

Po njih obstaja zgolj obveznost plačevanja in ustavna pravica do sociale in to je vse. 

Formule izračunov so pa tako zakomplicirali, da od njih nikdar ni moč dobiti izračun pokojnine. hehe. V bistvu so oni, glede na to da je njim to itak sociala, hoteli da bi bilo veljalo, da je pokojnine toliko, kolikor politkomisar nameri hitrost vetra ko prsteka potegne vun iz anusa in ga pokaže vetru. Zdaj jih pa eni tu jebajo, češ pokažte formule in izračunajte. Oni bi pač, da se zaseže do kosti, maksimum ki ga konkretni zaposleni še prenese, deli se pa kakor sem opisal.

Pa kao eto to vse da je tudi pravno-utemeljeno. 

V njihovi talibanizirani logiki ni v zvezi s pokojninami ni nobenih partikularno temu namenskemu varčevanju pridruženih oz. lastnih pravic. 

Zato namesto teh pravic oni rinejo v ospredje meglo ustavnega načela o socialnosti države. Po njihovem obstaja v zvezi s pokojninsko pravno zakonsko ureditvijo samo obveznost plačevanja reketov, neofevdalna kamarilja na oblasti pa pač da kolikor hoče, ali kolikor ji po lomastenju ostane in to kar počez, vsem kontributorjem in nekontributorjem. V tistemu "faširanmu" je pa zmešano vse, sociala in namensko varčevanje za starost. Po tej doktrini je očitno dopustno zaseči poljubno količino zasebnega premoženja, ga zmleti v "faširano" in na gasilski kolektivistični veselici raztalati med vse prisotne. Ko pa zmanjka pa znova v ekspropriativni rop, kriljenej z rokami in grožnej anciji, češ kajs e bunite kaj ne vidite da ni.

Eskimi bi na to drkanej s temrinom "medgeneracijske solidarnosti", porekli naslednje: "Kakva bre kurčeva megeneracijska demagoška solidarnost izvan familije, primitivci, majee vi ga spalim komunističku?". Pa trikrat pljunili in se prekrižali.

Keš flou PAYGo sistema ni nikakršna medgeneracijska solidarnost, pizdeki redneckovski. Ne glede na to, da spričo razpona od 40 let med pričetkom kontribuiranja in pričetkom črpanja, polizobražene komunistične kolketivistične horde tega ne vidijo, formalno-pravno je temelj rente v kontribucji. Skratka, vsak danes kontribuira zase ko bo v pokoju in ne za današnjega upokojenca. Z A S E! Comprende bebčki talibanski?! In kakorhitor vemo, da vsak kontribuira zase, vemo, da je absurd govoriti o kakršnikoli, zlasti pa "medgeneracijski" solidarnosti. Kako boš solidaren sam se seboj?

Razlog da komunistične barbarske polpismene horde proliferirajo te mudološke butalizme, je sicer generalno vedno v jebe-lud-zbunjenog misinterpretaciji, oz. v tem, da so se preprosto zaplezali v svojih lopovskih alkimističnih demagoških akrobacijah. 

Namreč komunajzer demagogi presežni nadkapični zaseg skušajo v PAYGo opravičevati s solidarnostjo, pa eto ko onemu Krkinemu zaposlenemu neustavno-diskriminatorno zasežejo te presežne, z ničemer utemeljive in offsetirane rekete, in jih domnevno nemudoma uporabijo za plačilo pokojnine Janezu Borčevskemu Brkaću, nastane po njihovem fakat kao eto tudi medgeneracijska solidarnost. Auuuuuuuu! Jebeludzbunjenog šank filozofija knapov in holcerjev par excellence.

Naj zaključim z opozorilom, da jo ni niti ene države na svetu, kjer bi o "medgeneracijski solidarnosti" govorili kot o prisilnem dejanju izsiljenemu s pomočjo državne represije. Povsod je ta sintagma obravnavana kotstopnja altruizma iz smeri otrok v smeri staršev, ko so upokojeni. Prostovojno izražena! In naj ponovim, ni jo države na svetu kjer se bi o tem sploh govorilo izven konteksta intra-družinskih odnosov. In absolutno jo ni niti ene države na svetu, kjer se bi o tem govorilo v kontekstu pokojninske sheme.

A jebiga, prav tako ni države na svetu, kjer se bi v kontekstu prisilne državne varčevalne pokojninske sheme izvajalo zamegljevanje preko podtaknjenih socialnih izplačil, izvajalo boljševistično-talibansko uravnilovko, beri, kjer se bi prikrito udejanjalo talibasko doktrino rentarskega neosocializma v sferi pokojninskega sistema. 

Povsod je pokojninska shema čista in prosta vsake navlake, čisto varčevanje, ter zato funkcionira izključno in puristično po načelu: Kolikor kontribuiraš - toliko z rentami polučiš. Sociala pa iz davkov! In sociala nima nikakršne, niti blage veze s pokojninsko shemo.

Da ne bi ostalo nejasno: To kar počne komunistična kamarilja, ni nič drugega kot boj za ohranjanje talibaskega komunističnega režima, katere hrbtenični del je total-uravnilovka kjerkoli in povsod. Vse denarne transakcije, ki jih prihodujoči iz dela ima z delodajalcem in državo se zlorabljajo za implementacijo oz. podtaknitev boljševiško-talibanske doktrine prisilne uravnilovke. 

Mejk no mistejk - to je tisto za kar se tu gre. Zato tako srdito in kot stekle hijene rjovejo in se zvijajo ter krilijo sez ročičkami kot deževnik ujet "beyond the point of no return" na vrelem julijskem asfaltu.

Link

Ni komentarjev: