sreda, 2. november 2011

1422946 - blišč in beda slovenskih meneđerjev ter posledična propad in beda cele države

Niso razumeli, da so menedžerji najeta delovna sila.

Bingooo! Bravo Petra! Bravo pupika! To je sveti gral vsakega raziskovalca vzrokov za propad in bedo Slovenije. In vzrokov za moralno trohnjenje Slovenije! In vzrokov za gospodarsko devastacijo Slovenije.

PS
Sam sem prepričan, da je ozadje takšnega garda slovenskih kobajagičnih "meneđerjev", oz. kreatur, ki jih je nastavila politika, "ki jih je nastavil Tone", nomenklaturnikov maziljencev The Organzacje, ki jih je nastavil mehanizem kadrovanja, ki živi že od prvega kadrovanja, ki so ga izvedli politkomisarji Kompartije™, skratka, da je ozadje globlje.

Gre po mojem globokem prepričanju za patološki odnos do lastnine in gospodarstva in bolana politična doktrina vobče.

Ko je bila dana zelena luč, da se naj "družbena lastnina", nekoč v rokah kompartijske nomenklature po načelu kobajagi diktature proletariata izvajane po kompartiji, privatizira delno in to tak, da iz "družbene" preide v državno in v "kontrolirano privatno", ma vse to na način, da ista kadrovska garnitura rula v podjetjih dalje. in da bognedaj denarno moč ne pridobi "druga stran" oz. nekompartija™. Če ne povsem dobesedno ista, pa vsekakor od kompartije imenovana nomenklatura.

No, v takšnih razmerah tem "meneđerjem" - maziljencem kompartije, ni bilo težko izgubiti kompas in si domišljati, da so glavni oni in ne lastniki - v večini primerov so to državljani - davkoplačevalci. Vsaj tam kjer je lastnik bila država, paradržava, ali tudi delno država in oz. paradržava in tega je pri nas kot vemo veliko. Diktatura davkoplačevalcev je kobajagi nadomestila diktaturo proletriata. Nomenklatura pač ostane ista.

Ker je po transakcijski vrednosti (zahvaljujoč dejstvu, da so med temi podjetji tudi mastodonti tipa Krka in Telekom) ta del slovenskega gospodarstva bistveno večji od množice malih doo-jčkof in espejčkof, lahko mirno konstatiramo, da je večji del meneđerjev deloval v tej visoko kontaminirani brozgi, ki jim je skisala možgane, pa so zase začeli misliti da niso zgolj najeta delovna sila. Zgolj neke vrste prostitutke. Obični delouci, ki svoje telo vred z umom in veščinami, svoj čas in svoje delo prodajajo na trgu, magari zmanipuliranemu trgu, za mezdo, tak kot vsi drugi delavci. To recimo brez težav ve ona Biljana, direktorica Microsoft Slovenije.

Sofistikacija same relacije pri tem ni pomembna. Recimo, če tajnica v korporaciji Krka, ali v kliničnem centru "da fukat" odločevalci nad njo, ki ji posledično poviša plačo in ali jo napreduje, to pomeni prostitucijo, pa četudi hkrati drži tudi to, da je fukaču zares všeč in je celo "padel v sevdah".

A za tem sindromom niso zboleli le te meneđerji - prostitutke - obična delovna sila ki si patetično domišlja, da je lastnik podjetja. Za to mentalno motnjo boleha poglavitni del političnih ideologov, pa žurnalistov, pa inteligence oz. izobražencev vobče. Tudi državna birokracija in zakonodajalec, saj je za najbogatejše sodeč po davčni zakonodaji določil ravno to navadno plačano delovno silo.

Ker je zakonodajalec v bistvu sestavljen iz politkomisarjev kompartije se temu ne kaže čuditi, mar ja?

Država, v kateri za uradne tabogate™ preko davčne in paradavčne zakonodaje določijo meneđerje, ki so, kot Petra pravilno opozarja zgolj najeta delovna sila, zaposleni, delavci torej, namesto da za to določi predvsem lastnike in za kriterij nastavi zares visok nivo prihodka in kapitala-lastnine, kakor je to v vseh normalnih državah; država, v kateri, povrhu vsega, same lastnike velikega kapitala celo s taisto zakonodajo izrecno izključi iz najvišje obdavčitve, je v bistvu zmešana kot kurji drek.

Naša je spričo centralne motivacije in agende rdečetalibanskih Storilcev™, v bistvu komunistična đamahirija, saj vsi vemo, da tu gre za konzervativni boj nomenklaturnikov kompartije, da se nič glede dejanskih razmerij moči in oblasti in nadzora ne spremeni, torej boj za kontinuiteto družbenih razmerij moči in kontrole iz časa prve inkarnacije državnega kapitalizma, t.i. "socializma". Odtod tudi zlizanost in soudeležba v nečednostih politikov tonetov in meneđerjev zokijev, ki so zokije "nastavili".

In končno, zmešan je posledično postal tudi celoten plebs, saj je začel tako razmišljati spričo fakin de facto dejstva, da je zakonodajalec oz. nomenklaturniki-politkomisarji kompartije sedeči v parlamentu, de iure določil, da so tabogati™ v bistvu delavci, oz. t.i. "relativno bolje plačani odvisno zaposleni", ki niso več zgolj oz. le meneđerji ampak se spričo sjebanih pragov davčne sheme to razširi tudi na vse izobrazbeno in veščinsko bolje opremljene zaposlene, kar gre že absurdno nizko, da je že voznik viličarja v Krki v najvišjem dohodninskem razredu, Fata Higijenićarević pa tik pod najvišjo obdavčitvijo. Fata čistilka tajkunka, jebote.

Če v državi ima kapital v rokah država, ki je že 20@45 v ujetništvu, v gulagu kompartije™, nomenklaturniki kompartije™, ki so po milosti kompartije™ morfirali v lastnike in celo v lastnike-tajkune, kompartija™ pa še vedno trosi narodu demagoški pesek v oči, češ, da je za proles, potem je lažje razumeti zakaj je davčna shema distortirana in zakaj se nomenklatura trudi s proliferiranjem demagogije o "veselju do socialnega kapitala" in zakaj celo rdečetalibanski tajkuni sami na Rožniku delavcem na razbolele dušuce pihajo demagoške pasate oz. laprdanje o "veselju do socialnega kapitala", medtem ko njihov zarod ravnokar izvaja velike transakcije v Genevo ali v Limasol, snahe pa šopingirajo v Parizu ali New yorku ali Dubaju, sodelavke oa ustabavljajo družbo v Luksemburgu, ki kupuje državno palačo ob tromostovju, da bo gazda-Jezda lahko postal hotelier ko mu dokurči biti vojak kompartije na oblasti.

Slovenske ofčice zmanipuliranih umov sledom te šarade gagajo da "je treba najvišji dohodninski razred za tabogate še povišati in uvesti nove". Skratka, Slovence, ki služijo s prodajo svojega dela, telesa, časa in uma, je treba še bolj obdavčiti. Žalibog, v to skupino najetih delavcev sodi tako manager Cisca Slovenija, Biljana direktorica Microsofta slovenije, ki tudi po napaki ne moreta pozabiti da sta zgolj najeta delovna sila in ne lastnika, ter hkrati tudi jankovići, bavčarji, kovačiči. debeljaki, šroti in podobni "meneđeri", ki so jih nastavili toneti, katere je nastavila Sarumanova centralna prelatura iz Murglorja.

Božja kazen za te pizdeke je, da so, navkljub opičjem kolobacanju po sceni, tudi oni fakin de facto zgolj najeta delovna sila, ki v satanskem sistemu, ki mu kot falangisti-praetorianci služijo, lahko obogatijo le tako, da postanejo kriminalci. S plačo, ne glede na njeno višino, zares obogatel ni še niti eden odvisno zaposleni na planetu Zemlja y bogamy y šyre, hehe, pa če je ziljonkrat meneđer. Kriminalci so vsi tejle nastavljenci tudi v resnici vsi postali, vprašanje je le ali jih bo kdo kdaj zaradi tega procesuiral. Zato se pravih zasebnih lastnikov tipa lastnikov Cisca branijo kot hudič križa. Predvsem zato, da nečednosti ne pridejo na videlo in da jih novi prvi pravi lastnik ne zamenja, ker so preprosto nesposobni "tonetovi" nastavljenci.

Ko bo ta družba ozdravela, država pa iz komunističnega bananistana zlaganistana morfirala v normalno republiko in državetino, bodo za bogate uradno preko davčne sheme tudi dejansko določeni lastniki dovolj velikega kapitala in ali prihodkov in nikakor ne oni, ki živijo iz rok v usta od plač oz. mezd, pa če so zaposleni kot vratarji ali "relativno dobro za delo plačani zaposleni meneđerji".

Da niti ne govorimo o tem, da so pojmi kot je "relativno dobro plačan" v Sloveniji povsem zmešani. Odtod imamo prag za najvišjo davčno stopnjo v državi 14 tisoč EUR letnega prihodka, ki Fato higijenićarević von Krka naredi za tajkunko, ki plača 40%, vstopni prag pa tak, da je obdavčen že klošar, ki plača 20%. Mirko Tuš in tovariš Rigelnik Faktorievič Financovič in tovariš Zzocci pa efektivno plačajo promile davka od prihodka. Sirotinja, jebiga, nema se. hehe.

Za konec, ma ne nazadnje, hehe, meni se te opice, ki so obični pimpeki, ki v resnici delajo za smešno male meneđerske plače, pogosto manjše od plač mojih prodajnikov, zdijo patetični in klovnovski, ko se tam pred Tivu kamerami napihujejo in govorijo tisto, kar ni v njihovi pristojnosti - češ, "Mercatorja ne damo temu in temu". Pa kdo si ti pizdek, da to smeš komentirati. Če bi direktorja Cisca novinar poklical da da izjavo o nekem "merđerju" bi ga ta nemudoma prijazno napotil na predstavnika za stike z javnostjo madzornega sveta, ki ima pooblastilo ter inštrukcijo skupščine lastnikov. Naše napihnjene žabe, nastavljene po tonetih, pa mislijo da smejo srati v kamere in celo uprizarjati jok blagajničark, ko jih lastnik odstavi in ko lastnik odproda svoj delež.

Link

Ni komentarjev: