nedelja, 27. november 2011

1458228 - odgovor pizdeku, ki bi izumil en svoj model prerazdeljevanja

[sstanislav]
Tvoje osnove gospodarske logike so napačne.
Izguba se ne deli, ampak pokriva iz kapitala, dokler ga je dovolj.
Potem pa dokapitalizacija ali pa stečaj.
Delavci bi pa lahko bili udeleženi samo na tistem delu dobička, ki ga država pobira z davkom na dobiček, ne pa na dobičku privatnih lastnikov podjetja.
To bi bilo kolhozništvo najslabše vrste, ki bi ga še Žerjav verjetno ne podprl.

Na primer:

1. Skupno proračunsko porabo se omeji na 8 milijard EUR.
2. Prepove se zadolževanje države. Po Ustavi in za vedno.
3. Po Ustavi se v SLO za vedno določi EDS kot edina dovoljena oblika davkov ter okapičeni obvezni prispevki, kot edina dovoljena forma obveznih prispevkov. Flat davki v enakem procentu za vse. Procent se določa izvenustavno z zakoni.
4. Predpostavimo, da nam matematični izračun da, na primer, da je potrebni izhodiščni EDS baš 20%. Procent, ki se ga kasneje v primeru gospodarskega razcveta niža. V primeru krize pa viša.
5. Na izhodiščni točki to recimo pomeni naslednjo sliko proračunskih prihodkov: DDV kontribuira recimo cca 4 meljarde; Davek na prihodke iz dela 400 meljonof, davek na prihodke podjetij 2 meljardi, tvoj davek na dobiček podjetij pa 200 meljonof, ostali davki, trošarine ipd, koncesnine in drugi prihodki proračuna pa 1,4 meljarde. Poraba=Prihodki, proračun uravnotežen, za deliti iz naslova tvojega dobička podjetij ostane KuracOdOfce™.

Potem se pa recimo, spričo končno vzpostavljene normalnosti zgodi gospodarska rast. Vsi davčni prihodki narasejo, vred iz sez tvojim davkom na dobiček podjetij.

Oblast, ki ji je skupna poraba ustavno omejena na 8 mlrd + inflacija, sprejme ukrepe in davčni suficit bodisi uporabi za pospešeno odplačilo dolga [dokler ga ne odplačamo], bodisi zniža stopnjo EDS, da državo naredi bolj atraktivno za investitorje oz. da svojim podjetjem in zaposlenim pusti več v denarnicah. Ker sama nima za kaj nucat, saj ji je poraba omejena ustavno!

In ader wordz, za toto tvoje razdeljevanje vedno ostane natančno en velik KuracOdOfce™. Normalno! In tako vse dokler davki te države spričo nenehnega nižanja asimptotsko aterirajo v bližino nullkomajosef % od prihodkov oz. GDP. To se bi lahko zgodilo, če bi GDP spričo naše znane genijalnosti iz sedanjih 42,76 Mlrd EUR (vir: CIA fact books), narasel v bližino neskončnosti, alpa vsaj, da bi ga merili v taužentih meljard, kar nam da SanjaSvinjaKukuruzPress™, hehe.

Alpa, če bi odkrili kakšen nov naravni vir na naših tleh. Takrat bi pa spet delili KuracOdOfce™, ker bi pobranih davkov bilo nula. Per fakin basic design dude! Comprende?

Eksekjutif samari: Ti boš, Stanko moj kumunajzer-utopistično-rentarski, dočakal svojo đabalebaroško kumunajzer rento takrat, ko na vrbi obrodi grojzdje, oz. le, če bi prihodke proračuna iz totega čarobnega nepresušnega naravnega vira uporabili, da folku delimo delež od prihodkov iz naravnega vira, ki generira proračunski suficit.

Pa poglejmo malo keri so kandidati za toti nepresušni čarobni naravni vir: Eeeee, khmmmm...let me see, eee, ...v SLO bi to lahko bilo le, eeee....kako, da kažem, eeeee....slina, ki se vam kumunajzarom cedi iz gobcof, ko požrešno in poželjivo obzervirate žepe tretjih ljudi, da bi iz tam kaj zasegli v obliki tega ali onega kumunajzer-fašističnega reketa. Če bi nam toto vašo strupeno rentarsko slino kdo hotel kupovati (Recimo Ameri in Rusi bi jo lahko kupovali in pakirali kot vtekočinjen naravni binarni živčni plin, da se jim nea je treba matrati iz sez dragim razvojem in proizvodnjo sintetiziranih, čuj)

Jebalate DividendaDeDe™ in podobni kumunajzer perpetum-reketum mobile press!

PS

Ali kdo ve zakaj CIA fact books pravi, da je naš proračunski prihodek 14,84 Mlrd EUR, proračunska poraba pa 16,75 Mlrd EUR, naši harlekini iz vlade in parlamenta pa operirajo iz sez nižjimi številkami?

Link

Ni komentarjev: