torek, 8. november 2011

1431192 - kam lahko pripelje preveč pozitivističen pristop do ključnih nosilcev komunističnega režima

[Moneta]
Pravilno razumem, Simona2, da so vam blizu tudi številne ideje Spomenke Hribar? Celo še bolj blizu, ko ste jo nagradili za izjemne dosežke v gospodarstvu? P: Na vidiš, sedajle se mi je posvetilo, nanjo (S.H.), gospodarstvenico in svež obraz je pa Virant čisto pozabil :)

hehe. Evo ti 5 zvjezdoč, na, puk: *****

PS
Pero si ne more kaj. Vedno sledi svojemu pozitivizmu in svoji mehki dobri široki demokratični dušici vedno odprti za pluralnost. Tudi Kučanu je dal nekšno priznanje, al kak. Pa Kavčiču spisal človeški nekrolog, ki u je ušel v nekoliko kičast hommage, čeprav je Kavčič bil v UDBI, ki je ravno v njegovem času na veliko po svetu pošiljala asasine, da pomorijo domoožne sirote, ki niso mislile kot Kompartija™, tudi takšne, ki so se potem hvalili, da je kobajagi baš po njih in njihovih asasinsko-morilskih "junaštvih", bil posnet film o Đejmz Bondu.

Perotova logika je vedno ta, da v kontekstu časa in z uporabo metra na katerem so prikazane relativne distance med kompartijskimi jastrebi in onimi "nekoliko manj ekstremnimi", iskal ljudi, ki jim je kobajagi vredno dati priznanje za držo. Včasih že na podlagi tega, da so bili v konfliktu z mainstreamom kompartije. Kot recimo Savka Dapčecić. Ki je Brozeku pohlevno ponudila, d aji naj sodijo tovariši, pa če je grešial jo naj kaznujejo. V resnici je pa vedela, da ji je pohlevnost rešila življenje, ker kompartijska beštija bi jo v nasprotnem priemru fteknila za dolgo nekam v kakšen pržun kjer še Konan Teh Barbarian od pljučnice guzne že prvo zimo.

S tem je kobajagi vse OK dokler po enaki metodi ne ovrednotiš Tita, Mussolinija in Hitlerja, pa Hitlerju pripišeš zasluge za zgledno gradbeno zapuščino na Gorenjskem, od tistih blokov v Kranju, ki so zloženi v obliki svastike, do cest in železnic.

Pa Mussolini takisto. Dobar čoek, bre tja Mussolini. Pa Tito je poleg tega, da na duši nosi kakšen meljonček pomorjenih duš, zaslužen recimo za to, da so kamele in antilope imele krasen kotiček na Bironih in se je za njih skrbelo kraljevsko. Pa recimo, on je v gulage zaprl komaj nekaj deset taužent ljudi, kar je pozitivno, kajti Staljin jih je nekaj meljonof, pa v naših gulagih so živeli v lepših pržunskih barakah.

Priznam, meni ta "relativna dobrota" diktatorjev in njim sledečih beštij ne gre od rok. Jaz sem bolj za pravilo, da človek lahko umre z avreolo dobrega le, če je bodisi cel življenej preživel brez zločina, bodisi je zlo storil in za to odslužil vsaj človeško kazen.

Zato sem jaz v politiki za higijeno. Če je Kavčič kontroverzen, potem ko umre se na njega ne pljuva, se ga pa tudi ne hvali. Pero je zamudil priložnost ostati modro tiho, ali pa vsaj zadržano korekten. Enako velja za odnos do Broza, ki je "zgolj kontroverzen" namesto to kar v bistvu je - čisti zločinec, le zato, ker je agitprop pač ustvaril virtualno sliko, ki ga riše "tudi kot dobrega", ter v seštevku kot zgolj kontroverzega. Tudi njega bi morali preprosto za 300 let pustiti mlinu zgodovine. Zanamci čez 300 let naj posortirajo kaj je bil.

Link

Ni komentarjev: