petek, 18. november 2011

1445895 - a) bo talibanski podjetniški zakon veljal tudi za državo? in b) zakaj bo Virant v vsakem primeru razočaranje

Tekst? Skoraj perfektno. Le eno korekcijo bi predlagal - tudi "desnico" je treba dati v narekovaje.

Kar zadeva tvojo dilemo o Virantu? Ne ugibaj več. Seveda, da boš razočaran? Zakaj? Zato, ker, kot si lepo izpostavil, "levi" in "desni" talibanski smrdljivci brez slabe vesti odpišejo in pokopajo entreprenerstvo Kranjcev tak, da, kot ti Črt rad rečeš "s topom streljajo na muhe". Tipično talibansko početje. A to, da so podjetne dušice kranjske obosodili na en sam posksus pomeni praktično, bodimo realni, skoraj popolno ukinitev pravice do ustanovitve podjetja, oz do podjetništva. Period!

Še ekstremnemu perfekcionizmu zavezanim športniko merijo in ocenjujejo najboljši poskus. Od dveh ali treh.

V Walesu imam prijatelja čigar oče je zaslovel v poslu in obogatel, vendar šele potem, ko je štiri krat dobesedno bankrotiral. Pa še to - v Avstriji in Nemčiji prav gotovo zadev niso postavili tako ekstremno talibanskko, mar je bilo težko pokukati k njim. A jaaaa, rdeči talibani so to naredili iz doktrinarnih komunističnih potreb in jim niti na misel ni prišlo enable-ati kapitalizem na avstrijski recimo način, oni so ga hoteli inhibirati. No further questions Your Honor, the defendant may step down.

Slovenija očitno drvi nazaj v orto talibaniziran, pretežbo državni in v preostalem delu pretežno karteliziran in tajkuniziran kapitalizem, v katerem bodo čez nekaj časa ostali samo še državni kolhozi in kolhozi državnih maziljencev. Pa seveda redki posamezniki, ki bodo res imeli super-duper pravilen biznis-kejz in to iz prve.

Abratjitj vnjimanje, prašu!

Vprašanje vseh vprašnj:

Ali bo tudi kapitalist država Slovenija, čim bankrotira prvo podjetje v njeni lasti, ostala brez pravice ustanavljanja podjetij in tudi prez pravice posedovanja podjetij.

Mislim, po taistem talibanskem zakonu, da se razumemo. Če bo, sem spričo koristi pripravljen potrpeti ves ta talibanizem in sprejti ta zaostreni kriterij podjetniške odličnosti načrtovanja, da mora podjetna duša uspeti iz prve, alpa biti večno obsojena na pekel položaja odvisno zaposlenega sužnja.

Abratjitj vnjimanje išo raz:

Ne le da mora biti obsojena na položaj odvisno zaposlenega sužnja, tudi s kapitalom vobče kmalu ne bo smela prosto razpolagati. Janša je najavil, da bo bančne vloge, ki jih državljan Janez Slehernikov ne naloži obvezno v slovensko podjetje, ki, kot smo že ugotovili, bodo kmalu v glavnem državna in tajkunska, ga bo država štrafala z novim dodatnim davkom, beri reketom, beri kaznijo! Talibanizem maršira v naših logih zelo rad. In galopira bogamy takisto.

Tistim, ki jim ni jasno kakšne so konsekvence sprejetega talibanskega zakona, če seveda država spet ni tak kot v prvi inkarnaciji kidričevskega monoteističnega kapitalizma "zmagovitih" komunističnih boljševiških petoletk, posvečena in iz tega zakona izvzeta, in če se ga seveda dosledno izvaja,...

... skratka, tistim želim pojasniti, da bi država ta moment morala vsa svoja podjetja zapreti in nikdar več ne bi smela ustanoviti nobenega novega, ker je dokazano bankrotirala tisoče mur in podobnih kolhozov. Ales klar?

Če v sliko dodamo čedalje bolj jasno profilirajoče se zahteve po UTD, UTP, oz. kar UTx=UTnejmit™, ter čedalje bolj glasno in srdito izrekane obtožbe, da je "nekaterim Slovencem nekdo bojda na prevaro ukradel socializem in jim podtaknil kapitalizem", ni težko uganiti kam pes taco moli.

Jap, Črt, Rado in Janez gor ali dol, Virant te bo garant razočaral. To ti ne uide. Tak kot te je (In mene tudi!) Janša, ko je v svojem mandatu začel lepo z Mićotom in "mladofakerji", potem pa se je vse izrodilo v t.i. eskimsko "sranje kroz gusto granje". Izrodilo v mehkokurčno oportunistično cincanje in razvodenjevanje, češ oni niso za "reforme, ki niso soc. vzdržne". V bistvu so pa komunistično beštijo v sistemu pustili nedotaknjeno.

Jap, Črt, maestro, prav slutiš, Virant te bo razočaral, ker bo koaliral z Jankovićem, Mencingerjem, Mramorjem...eeee....eeee..., kako, da kažem Kučanom oz. kučanom™. Alpa Janšo, kar je sicer veliko manj boleče in v mojem svetu ga slednje ravno lahko opere. Oba ju lahko reši in spravi na pravo pot.

Cenim, da je edini način, da se Virant-Janez-Rado vrednost oz. potencial kapitalizira v korist Slovenije ta, da Virant koalira z Janšo in ga iz te odlične (najboljše možne!) izhodišče pozicije korigirajo med delovanjem v vladi. Janša rabi stimulacijo, da neha cincati in mehkokurčiti!

Janša rabi stimulacijo in vzpodbudo in alibi in pritisk in nadzor, da končno odvrže praznogovorične alibi izgovore in se loti reform na Radotov in Janezov način. Sam bi, pod pritiskom ulicotacaških falang El Comandateja Semuljićija spet zdrknil v "nismo za reforme, ki niso soc. vzdržne" brozgo.

Tebe bo Virnat razočaral garant, saj bo koaliral s človekom, ki te je že razočarala in to dvakrat.

Da, niti ne govorimo kako močno te bo razočaral, če bo koaliral z Jankovićem (Ja, Črt, pudarjam znova, ne vem koji kurac se intelektualistično sprenevedaš, ja, to pomeni koaliral s Kučanom oz. kučanom™ in trdim militantnim jedrom rdečih talibanov, zakaj misliš so se vsi oni prišli pokazat ob Jankovićevih nogah, čeprav je Janković v resnici cucek, oz. uderdog od nogah tovariša Njega™) in Mencingerjem in Mramorjem.

...Usak, nje™, ki bo [brezpogojno] sprejel naš program, nje™, je doborodošel, nje™, razen Janše nje™. Jasno? Ma, jasno, bre, jasno ko beli dan! V prevodu je to ona dovtipna Slobotova: "Ljudi smo bre, možemo se sve dogovoriti, evo recimo, ja predlažem, da se dogovorimo, da bude kako ja kažem". Hehe, jebotealah, takorekoč!

A seveda je jasno, da lahko tudi mene Janša SPET in še bolj močno razočara. Namreč, tudi on žlobudra, da bo koaliral iz sez vsemi. Tudi z rdečim vragom.

Jebiga, Črt, sva pač obsojena na moralnohorizontalne politične pocestnice vzrejene, deflorirane in po potrebi med hojo onegavljene tu pri nas v naših lastnih incesto-susak štalah, skednjih in senikih. Trenirane radodajke, nenehno tam doli odprte pol centimetra, ki se bodo dale doli s komerkoli, da le pridejo v javno hišo in tam lahko na toplem ordinirajo, obenem jim pa ni treba nič več trdo delati na kmetiji. Takle mamo, jebatga. Teoretično smo miljonarji, praktično pa živimo s kurbam, če smem parafrazirati oni vic, hehe.

Prav imaš, nama se sploh ni treba spuščati v analize totih teorij zarot. Midva vnaprej veva, da bova izdana v vseh primerih, če ne preko koalicij, pa preko vsebine v prakso pretočenega politprograma kolaicij, razen če ponosno abstinirava. In kobajagi ostaneva pametna in čista. Da o domnevno NašihSvojih™ ljudeh, v bistvu pa spečih, pa potem aktiviranih krtih, niti nea gučimo, Pucko jim materino sluzasto janičarsko.

Kompartija bo za nadaljevanje njene lopovsko-rentarsko-ekspropriativno-nasilnouravnilo vske doktrine koalirala z Virantom in če je treba tudi z Janšo. Oba omenjena pa svojim volivcem odkrito kažeta osle, ko najavljata da sta na to pripravljena.

V tem smislu je maščevalni primitivec Janković, sicer slučajno, ma vseeno zadel, ter izpadel najbolj rezoluten in konsistenten, namreč on ne bi z Janšo, kar je, roko na srce, tudi doktrinarno res nagravžno in nezdružljivo. On sicer z Janšo ne bi iz sovraštva, ker mu je nagajal pri kraji Mercatorja, oz. "uničil meneđersk ceh, nje™", ma resnica je ipak, da je to, s stališča Janševih volivcev, podpornikov in simpatizerjev, res nenačelna koalicija z rdečim hudičem. Janša bi moral glasno reči, da z orto-rdečimi talibani iz SD, TRS, LDS, Zares, Desus, DSD, SLS, SNS, itd, ne bo koaliral no-matter-what. In hkrati reči, da z Virantom bi pa rad koaliral. A jebiga, on tega noče reči. Kar je znak, da je neki narobe.

Link

Ni komentarjev: